Belső oldali hőszigetelés, lehetséges?

2019.03.13. 11:06 Módosítva: 2019.03.13. 11:25
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Igen, lehetséges!

Megoldást nyújt a húsz éve piacon lévő Multipor ásványi hőszigetelő rendszer, mellyel párazáró réteg beépítése nélkül is könnyen kialakítható belső oldali hőszigetelés. A Multipor rendszer természetesen nem csak belső oldalon használható, az épület külső homlokzati hőszigetelésére is alkalmas.

indamedia multipor1

Működési elve: a meleg levegő több nedvességet képes megtartani, ezért mikor lehűl a harmatpontra, kicsapódik belőle a pára. Ez fűtött beltéri és kültéri téli hőmérséklet állapotok alatt nem a belső oldali hőszigetelés és a fal határán, hanem hamarabb, már a hőszigetelő lapon belül megtörténik. Azokat a hőszigetelő anyagokat, melyek nem, vagy csak nehezen képesek leadni a bejutó nedvességet, emiatt párazáró réteggel kell védeni. A Multipor ásványi hőszigetelő lapok a kicsapódott nedvességet kapilláraktivitás útján a belső légtér felé szállítják, ahol a víz elpárolog. Fontos, hogy a lapok a falfelületre teljes felületen legyenek ragasztva, mert így tudják a felülettől a nedvességet elszállítani és falazat szárításában is segítenek. Továbbá a Multipor ásványi hőszigetelő lap rendkívüli anyagtulajdonságaiból adódóan anti-allergén. A lap természetes alapanyagokból (homok, cement, víz) készül, gyártása környezettudatos technológiával történik, így rendelkezik a „Környezetbarát Termék” Védjeggyel. Ezen felül nem éghetőek, egy nem várt lakás tűz esetén megvédik a mögöttes szerkezeteket és nem fejlesztenek mérgező gázokat.

Épületszerkezeti szempontból a külső oldali hőszigetelés valóban kedvezőbb, de amikor erre nincsen lehetőség, a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kialakított belső oldali hőszigetelés - a meglévő szerkezetek károsítása nélkül - élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezetet biztosít.

indamedia multipor2

Mikor van szükség belső oldali hőszigetelés kialakítására?

A Multipor hőszigetelő lapokkal végzett belső oldali hőszigetelés kiváló praktika a szerkezet hőszigetelő képességének javítására ott, ahol a határoló szerkezet hőszigetelése külső oldalon nem valósítható meg. Ilyen esetek például: műemlékek védett homlokzatai, társasházak homlokzatai (tulajdonjogi problémák miatt), zárt sorú vagy oldalhatáros beépítések, valamint egyéb műszaki vagy jogi korlátok.

A Multipor ásványi lapokkal történő belső oldali hőszigetelés csak normál hőmérsékletű, és páraterhelésű helyiségekben nyújt optimális megoldást. A tartósan magas páratartalmú, rosszul szellőző, és nedvességnek kitett helyiségek (mosókonyhák, nem szigetelt vizes pincék) utólagos belső oldali kiegészítő hőszigetelésére nem alkalmazható.

indamedia multipor3

Csináld magad!

A Multipor belső oldali hőszigetelés elkészítése egyszerű, akár házilag is kivitelezhető.

www.hoszigetelesbelulrol.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.