Az éjszaka új arcát tárja fel a mobiltechnológia

2019.04.12. 11:04 Módosítva: 2019.04.12. 11:25
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy jól ismerik a nagyvárosi éjszaka arcait, de az avatatlan szemek számára könnyen észrevétlenül maradhat Budapest egy olyan titkos, nyüzsgő világa, ami a sötétségben kel életre. A Huawei legújabb csúcskészüléke, a P30 Pro kiemelkedő éjszakai fotózási képességeinek köszönhetően bárki számára láthatóvá válhat ez a különleges, rejtőzködő életközösség.
HUAWEI P30 Pro-Carson (陈伟楷)-Norway-02
Fotó: Shot with HUAWEI P30 Pro by Carson

Minden nagyváros életében létezik egy olyan feltérképezetlen világ, amelynek teremtményei csak az éjszaka leple alatt bukkannak fel. Mi, emberek általában csak a neszeket halljuk vagy a lábnyomokat vesszük észre reggelente az autókon, de csak ritkán kapunk betekintést a városi állatvilág sötétedés utáni forgatagába. A természetes élőhelyük visszaszorulása és az élelemhiány miatt a budapesti éjszakában is egyre többször találkozhatunk különböző vadállatokkal. A kiskerteket járó sünök, az autósok rémálmának számító nyestek, a padlásokon, házrepedésekben megbújó denevérek, a kíváncsi rókák mind megtalálhatók a fővárosban, csak elég szemfülesnek kell lenni, hogy észrevegyük őket.

HUAWEI P30 Pro-Deng Songquan (邓松泉)-New York-US-02
Fotó: Shot with HUAWEI P30 Pro by Deng Songquan

A Huawei legújabb zászlóshajó készüléke, a P30 Pro minden eddiginél fejlettebb éjszakai fotózási képességekkel rendelkezik, amelyek segítségével a felhasználók megörökíthetik a sötétben motozó állatok titkos pillanatait. A készülék Leica Quad kamerarendszerében egy 40 MP-es, SuperSpectrum szenzoros lencse is helyet kapott, ami többek között azért felel, hogy a legkevésbé gyakorlott felhasználók is éles és intenzív színvilágú képeket készíthessenek akár éjjel is. A SuperSpectrum szenzor nagy előnye, hogy a szokásos RGGB érzékelőktől eltérően RYYB-t használ, ez pedig nagyobb pixeleket eredményez, így a P széria legújabb készülékeivel lélegzetelállítóan részletgazdag fotók és videók készíthetők fényviszonytól és beállítástól függetlenül. Az okostelefon 20 MP-es ultraszéles látószögű lencséjével panorámaszerű képeket örökíthet meg a felhasználó, így a vonuló szarvasok, őzek csapatai és az eget átszelő madárrajok egy mozdulattal lefotózhatók akkor is, ha valaki épp a főúton autózik sötétedés után. A kevésbé vakmerő hobbi természetfotósoknak nagy segítséget nyújt a Huawei P30 Pro SuperZoom lencséje, amely ötszörösoptikai, tízszeres hibrid, valamint ötvenszeres digitális zoom-mal rendelkezik, így a legkisebb részletek is láthatóvá válnak az éjszaka állatairól úgy, hogy közben nem zavarjuk meg őket. A Huawei P30 Pro készülékkel lakókörnyezetünk eddig ismeretlen arca tárulhat fel előttünk, miközben megőrizhetjük annak titokzatos, érintetlen szépségét is.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.