Bezzeg Ausztria…

2019.04.17. 14:42 Módosítva: 2019.04.17. 17:02
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
...az Ausztriában töltött üdülésről sokszor ezzel a gondolattal a fejünkben térünk haza. Az ország maga és a turizmusa is tökéletesen működik, a határt átlépve azonnal rendezett, az utolsó fűszálig gondosan ápolt környezetben találjuk magunkat. Az Alpok lenyűgöző hegycsúcsai, a kristálytiszta vizű tavak pedig csak fokozzák ezt a lebilincselő és sejtszinten regeneráló hatású látványt. Ilyen környezetben és a vendégszerető házigazdáknak köszönhetően az üdülés tényleg igazi feltöltődés. Ausztria számtalan izgalmas, ismert és kevésbé ismert programmal csábít pihentető és ugyanakkor inspiráló feltöltődésre. Most Karintiába, az Alpok déli oldalára kalandozunk.

Karintia, Ausztria legdélebbi tartományának fővárosa, Klagenfurt a festőien szép Wörthi-tó partján, három kultúra találkozási pontján fekszik. A reneszánsz hangulatú városban élő emberek laza életstílusa a karintiai befolyásnak köszönhető, míg az olasz hatás a belváros építészetét határozza meg. A piacok és az ünneplés már-már művészire fejlesztett tudománya pedig a szlovén jelleget tükrözi.

Klagenfurt am Wörthersee már csak fekvése miatt is megér egy látogatást. A lenyűgöző panorámát érdemes a világ legmagasabb, fából épült kilátótornyából, a Pyramidenkogel kilátóból megcsodálni. A 71 méter magas toronyból akár Európa legmagasabb fedett csúszdáján is visszajuthatunk a kilátó aljába.

Copyright: Kärnten Werbung, Steinthaler
Copyright: Kärnten Werbung, Steinthaler

Európa legnagyobb strandfürdője, hajókázás, kerékpározás, túrázás – azoknak, akik a nyaralás alatt is aktívak szeretnének maradni, azoknak Klagenfurt tökéletes úti cél. A városban és környékén számtalan jól kiépített kerékpárút található, ezek közül erőnlétünktől függően kedvünkre válogathatunk. Útnak indulhatunk versenykerékpárral, elektromos biciklivel vagy hegyikerékpárral. Valóságos időutazásban lehet részünk, ha biciklivel járjuk körbe a Wörthi-tavi építészet legkiemelkedőbb remekműveit.

Copyright: Franz Gerdl
Copyright: Franz Gerdl

Az aktív túrázóknak a várostól délre található hegylánc, a Karavankák kínál változatos élményeket: a kínálat a könnyű túraútvonalaktól egészen az igényes, tapasztalatot is igénylő hegymászóösvényekig terjed. A túrázók jutalma minden esetben a karintiai tájra nyíló varázslatos kilátás. Aki a túrázást követően egy kis felfrissülésre vágyik, az fejest ugorhat a kristálytiszta vizű Wörthi-tóba, amely nyáron esténként is kellemesen meleg még. A tó körül található strandfürdőkben azonban akár az egész napot is pihenéssel, fürdőzéssel és napozással tölthetjük.

A várost körülölelő hegyek és az óváros látványában a klagenfurti plébániatemplom tornyából is gyönyörködhetünk. Kihagyhatatlan program a családdal utazóknak a Minimundus, ahol 159 híres épület kicsinyített másolata repíti kontinensről kontinensre a látogatókat.

Copyright: Tourismisregion Klagenfurt, Pixelpoint Multimedia
Copyright: Tourismisregion Klagenfurt, Pixelpoint Multimedia

Ha Klagenfurtban járunk érdemes felfedezni a Alpok–Adria térség gasztronómiai kínálatát is. Erre a legjobb alkalmat a város piacai nyújtanak, ahol egész Karintiából, de még Olaszországból és Szlovéniából érkező termelők kínálják portékájukat. A bencés piacon csütörtökön és szombaton 6:30-tól 13:00 óráig válogathatnak az ínyencek.

Aki könnyed délies életérérzésre, városi sétákra, izgalmas hegyi kalandokra és egy türkiz színű tóban való felfrissülésre vágyik, annak Klagenfurt ideális választás!

Tervezze meg ausztriai üdülését!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.