Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

BMW i3 díjmentes otthoni töltéssel

2019.04.18. 13:15 Módosítva: 2019.04.25. 13:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A BMW i3 Solar Edition az autó töltését biztosító napelemes-rendszerrel érkezik.

Magyarország legsikeresebb prémium elektromos modellje az április 15-én bevezetett új speciális kiadásával, a BMW i3 Solar Edition-nel még vonzóbbá vált: a bajor prémiumgyártó modellje mellé a BMW Group Magyarország egy komplett napelemes-rendszert kínál – felár nélkül.

P90320628 highRes the-bmw-i3-120-ah-an

Az 1,62 kWp teljesítményű, az ELMŰ-ÉMÁSZ közreműködésével biztosított rendszer a tavaly ősszel bevezetett, az eredeti modellhez képest dupla, azaz 120 amperóra kapacitású akkumulátorral szerelt BMW i3 akár évi 12 000 kilométerre elegendő töltését képes ellátni. A nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor egyszeri feltöltésével megtehető 260 kilométeren így a BMW ügyfelei üzemanyagköltség nélkül autózhatnak. A BMW i3 Solar Edition nemcsak emissziómentes közlekedést, hanem károsanyag-kibocsátás nélküli töltést is biztosít a napelemes-rendszer által. A teljeskörű szolgáltatás magában foglalja a napelemes-rendszer tervezését, engedélyeztetését, valamint kivitelezését is – további kényelmet és könnyebbséget jelentve a tulajdonosoknak. Amennyiben az ügyfelek nemcsak elektromos i3-as BMW-jük töltéséhez használnák a napelemes-rendszert, az a későbbiekben akár a duplájára is bővíthető, így akár egy átlagos családi ház energiaellátását is biztosíthatja.

enHome image foto

„A BMW i3 Solar Edition modell megalkotásakor a zöldenergia minél nagyobb mértékű használata és a BMW i modellekre jellemző 360 fokos környezettudatosság voltak a vezérelveink. Bízunk benne, hogy a magyar vásárlók nagy nyitottsággal fogadják a piacon egyedülálló kezdeményezésünket” – mondta el Kiss-Bíró László, a BMW Group Magyarország elektromobilitási vezetője.

A több mint egymillió forint értékű napelemrendszerrel érkező BMW i3 Solar Edition július 15-éig várja a BMW ügyfeleit. További részletek a www.bmw.hu oldalon találhatóak.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.