Bezzeg Ausztria...

2019.05.01. 15:44 Módosítva: 2019.05.01. 15:53
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
...az Ausztriában töltött üdülésről sokszor ezzel a gondolattal a fejünkben térünk haza. Az ország maga és a turizmusa is tökéletesen működik, a határt átlépve azonnal rendezett, az utolsó fűszálig gondosan ápolt környezetben találjuk magunkat. Az Alpok lenyűgöző hegycsúcsai, a kristálytiszta vizű tavak pedig csak fokozzák ezt a lebilincselő és sejtszinten regeneráló hatású látványt. Ilyen környezetben és a vendégszerető házigazdáknak köszönhetően az üdülés tényleg igazi feltöltődés. Ausztria számtalan izgalmas, ismert és kevésbé ismert programmal csábít pihentető és ugyanakkor inspiráló feltöltődésre. Most kalandozzunk el Burgenlandba, mely nem csak a legtöbb napos órával várja a turistákat, de rengeteg kulturális és szabadidős programmal is. Utazzunk gyerekkel vagy barátokkal, legyen célunk aktív vagy passzív feltöltődés, vágyjunk szép tájakra, finom falatokra vagy kulturális élményekre.

Ausztria legkeletibb tartománya évi 300 napsütésben gazdag nappal, valamint kirándulóhelyek és családi ajánlatok széles választékával várja a kikapcsolódni vágyókat. A Fertő–Fertőzug Nemzeti Park és tartomány hat natúrparkja számtalan lehetőséget kínál a különleges természeti élményekhez. A Pinkán, a Rábán vagy a Lapincson tett kenutúra alkalmával a vendégek igazán kalandos módon fedezhetik fel Burgenland változatos növény- és állatvilágát.

A kerékpározás szerelmeseire összesen 2500 kilométernyi kerékpárút vár Burgenlandban. A legismertebb mind közül a Fertő tó kerékpárút, amely rövidebb szakaszaival és sok megállójával ideális választás a gyermekes vagy kevésbé sportos családoknak is, akik a túra lerövidítéseként Mörbischből akár sétahajóval is visszatérhetnek Illmitzbe.

Igazán különleges kalandokban lehet része mindazoknak, akik Közép-Burgenlandban kipróbálják a hajtánytúrát. A lábbal hajtott vasúti járgányok egy 23 kilométer hosszú, elhagyatott vasútvonalon közlekednek és a kiviteltől függően 4-12 főig kínálnak férőhelyet. A természeti szépségeket vezetett túrák keretében is megismerhetjük, kedvünkre válogathatunk a helyszínek és nehézségi szintek közül.

Kiszakadna a hétköznapokból és hagyná magát kényeztetni? Ehhez nem is találhatna jobb helyet a burgenlandi termálfürdőknél. A pannon táj ajándékainak, az iszapnak, a krétának, a bornak, valamint a termál- és ásványvíznek köszönhetően a wellness és a gyógyászat párosa Burgenlandban különleges feltöltődést garantál.

Emellett változatos kulturális programok, idilli borvidékek és tájegységek, valamint kiváló minőségű szálláshelyek és vendéglátóhelyek gondoskodnak a pihentető és gondtalan üdülésről.

A fesztiválnyár például különleges helyszínekkel, egyedülálló légkörrel és változatos programkínálattal várja a kultúrára és élményekre éhes közönséget. Operától rockzenéig, jazztől operettig – mindenki talál kedvére való programot. Különleges kulturális élményeke kínálnak a híres burgenlandi várak, kastélyok és múzeumok is.

A Bortavasz a régió egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye. Dél-Burgenland legnagyobb borfesztiválján május harmadikától immár nyolcadik alkalommal nyitja meg a pinceajtókat több mint 60 borász az érdeklődők előtt.

Vonattal Bécsbe vagy Grazba érdemes indulni, majd tovább busszal vagy vonattal. Kocsival észak- és Közép-Burgenlandba az M1-es autópályán, majd tovább az A4, A3 vagy A2-es osztrák autópályán, Közép-Burgenlandba az M1-es autópályán, majd a 85-ös vagy 86-os úton át, Dél-Burgenlandba az M7-es autópályán, majd a 8-as úton érkezünk meg.

Tervezze meg ausztriai üdülését!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.