Indul a nyári szezon a La Perle Noire-ban

2019.05.06. 12:20 Módosítva: 2019.05.09. 16:22
Ezt a cikket a(z) La Perle Noire, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Gourmet fesztiválon való bemutatkozással és vegán étlappal bővített grill terasszal várja a nyarat a La Perle Noire étterem.
IMG 0695 copy

Indul a fővárosban is a terasz szezon. A La Perle Noire várja már a vendégeit a belváros legszebb és legzöldebb teraszán?
Természetesen. A hosszú, téli begubózás után, ahogy megjelentek az első áprilisi napsugarak, elkezdett igény mutatkozni a székekre, asztalokra és pokrócokra. S ez természetesen a konyhára is kiterjedt. A séfünk azonnal nekifeküdt az idei év grill étlapjának, amellyel május első hétvégéjén már várjuk a vendégeinket.

Minden évben van valami tematika. Hol a grill, hol a champagne. Akkor idén ismét a grill irány lesz az erősebb? 
Nem, dehogy. Mindkét téma izgalmasnak bizonyult a vendégek körében az elmúlt években, így a nyerő csapaton nem változtatunk. Sőt, idén bővítjük a választékot, ugyanis igyekszünk a vegetáriánusoknak és a vegán étrendet követőknek is izgalmas ételekkel szolgálni.

Lőrincz György
Lőrincz György

Milyen speciális ételek kerülnek idén elő a grill konyhából?
A könnyű húsoké és a BBQ-jél lesz a főszerep. Lőrincz György, az étterem séfje, ahogy azt már akár a heti menüben is megszokhatták visszatérő látogatóink, folyamatosan frissíti a grill étlapot is, és a megszokotthoz képest több szerephez jutnak a street food jellegű ételek. S ha már a közkedvelt heti menüt említettem, idén nyáron sem maradhat el, hogy ne csempésszünk be néhány fogást minden alkalommal az ebédelni kívánok listájába is a grill felhozatalunkból. 

Nemrég visszatért az étterembe az ismert bártender, Mesterházy Péter. A nyári koktélok szerephez jutnak idén a teraszon is?
Nem is lehetne terasz és nyár este csábító koktélok, limonádék és organikus szörpök nélkül. De nagy örömömre az újra éledő fröccsfogyasztási kedv is egyre nagyobb részt képvisel az eladásokban, s a fent felsorolt területeknek valóban nagy szakértője Péter, így a vendégek tobzódhatnak a kínálatokban.

Idén először részt vesznek a haza élet legnagyobb gasztronómiai eseményén, a Gourmet Fesztiválon is.
Számunkra óriási megtiszteltetés és lehetőség megmutatni magunkat a Gourmet-n, ahol régóta szerettünk volna megjelenni, és egy kis La Perle Noire ízelítőt adni a gasztronómia szerelmeseinek.

IMG 8707


Milyen menüvel készülnek?
2 féle 4 fogásos menü lesz majd kóstolható a bódénkban. Az egyik egy teljesen vegán ételsor lesz, a másik, „standard” lehetősében pedig olyan finomságokat kóstolhatnak majd nálunk, mint a bundás kenyérben sült mangalica, vagy épp a teljes egyedi és soha nem látott desszertjeink. S mindkét lehetőséghez a hegykői 1Csepp Pálinkaház sörpárlat válogatásait ajánljuk, hogy ne csak az ételeink, de a hozzájuk párosított ital is illeszkedjen a Gourmet Fesztivál tematikájába.

A séf országosan híres a vegán fogásairól. Elárulna néhány titkot, mi lesz majd a fesztivál menüsorában?
Néhány kis gondolat csupán, hogy mindenképp a meglepetés erejével tudjunk majd hatni, elérhető lesz nálunk a töltött paprika vegán verziója, vagy épp malátás répatorta IPA sorbet-val.

IMG 8732


Bővelkednek idén is meglepetésekben.
Pedig itt még nincs is vége a sornak. A heti menüajánlatunk bővül egy szombat-vasárnap elérhető 3 fogásos, kedvezményes ebédmenüvel is. A másik újdonságunk pedig az lesz, hogy a vendégeinket is bevonjuk az ételek fejlesztésébe és kidolgozásába. A bátrabbak már tesztelési fázisban kóstolhatnak ételeket és a véleményüket felhasználva fogjuk tökéletesíteni a fogásokat. S aki nem főétkezés idején tér be hozzánk, őket várjuk 15 és 18 óra között egy speciális ízelítővel, ami szintén rendelhető lesz vegetáriánus és vegán verzióban is. Ahogy minden évben, úgy érzem, idén nyáron is lesz miért ellátogatni a La Perle Noire étterembe.

További információkért látogass el Facebook oldaluknra. Link: https://www.facebook.com/laperlenoirebudapest/?ref=bookmarks

MG 1432
Ezt a cikket a(z) La Perle Noire, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.