Maguk dínókat túrnak ki?!

2019.05.08. 16:00 Módosítva: 2019.05.08. 17:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A technológia kelti életre gyermekkorunk kedvenc óriásait

A kilencvenes években mindenki paleontológus akart lenni. A tavaly ősszel 25 éves jubileumát ünneplő közönség-kedvenc kultfilm, a Jurassic Park és „utódja”, a Jurassic World sorozat elsöprő sikere a mai napig tart, és általuk egy izgalmas tudományterületet ismerhettünk meg, amely évmilliókkal ezelőtt kihalt fajok életét kutatja. Bár a dínók neve hallatán nagy ásatások jutnak eszünkbe, a szakemberek a vésők és ecsetek mellett nagymértékben támaszkodnak a digitális technológiára is.

Matebook13 KSP 768x432

Az őslénykutatók mellett például a régészeknek, vagy az antropológusoknak is szükségük van a 21. századi technológiára ahhoz, hogy teljesebb képet kapjanak egy évmilliókkal ezelőtt kihalt élőlény vagy egy, a mezolitikum embere által használt tárgy kinézetéről. Ehhez rendszerint számítógépes modelleket, 3D grafikákat használnak, amelyek nem csak hasznosak, de látványosak is. A kutatók hátizsákjában ezért a spéci véső, vagy finom ecset mellett biztos helye van egy olyan kiváló grafikus tulajdonsággal bíró notebooknak is, mint a MateBook 13”. Hiszen a készülék 3:2 arányú, 2K felbontású FullView kijelzőjén a nagyméretű képi fájlok is tűélesen és kiváló színekkel jelennek meg. A MateBook 13” integrált Intel* UHD Graphics 620 grafikus kártyája szintén a tökéletes grafikai teljesítményt hivatott erősíteni.

Persze egy valamirevaló paleontológus számára ez még nem minden.

Noha a tudósok munkájuk nagy részét az asztaluk mögött végzik, ha mégis útra kelnek, nem mindegy, mennyire strapabíró eszközökkel teszik ezt.

A MateBook 13” könnyű, mindössze 14,9 mm vékony alumínium teste jól ellenáll a fizikai nyomásnak, ezért egy megpakolt hátizsákban is szállítható, és kis mérete miatt a repülőn is kényelmesen lehet dolgozni rajta. A MateBook 13” további előnye, hogy pillanatok alatt feltölthető: 3670 mAh-s akkumulátora akár 15 perc alatt képes elérni a 2,5 órás használathoz elegendő töltöttséget.

Sőt, a billentyűzet háttérvilágításának köszönhetően még az éjszakai vagy gyér fényviszonyok közötti munkavégzést is lehetővé teszi a felhasználó számára. A HUAWEI Share 3.0. OneHop funkció segítségével a kutató ráadásul pillanatok alatt nagyméretű fájlokat is át tud küldeni az okostelefonjáról a notebookjára. Az érzékeny, vagy titkos kutatási információk biztonságáról pedig a MateBook 13” bekapcsoló gombjába épített ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, amely segítségével a felhasználói felület kizárólag az eszköz tulajdonosának sikeres azonosítását követően válik láthatóvá.

A sci-fik világát idéző felfedezések nem jelenhetnének meg a nyilvánosság számára a digitális technológia nélkül. Az okoskészülékek, az egyre jobb grafikus tulajdonságokkal bíró számítógépek, valamint az 5G-technológia és a mesterséges intelligencia térhódításának köszönhetően olyan megoldások válhatnak mindennapivá, amelyeket eddig csak a moziban láthattunk.

Forrás: Huawei

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.