Eltűnhetnek a háztartásokból a számlalevelek?

2019.05.13. 13:54 Módosítva: 2019.05.14. 12:29
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ha ön is úgy gondolja, hogy rengeteg időt tölt szabadidejében a papír alapú számlák rendezésével, akkor még biztos nem ismeri a Díjnetet, amivel ezt a történetet teljesen kiiktathatja az életéből. Összefoglaltuk, hogy működik.

Tengernyi számla gyűlik össze minden hónapban egy háztartás üzemeltetése során: közüzemi számlák, telefon, TV, biztosítás, távfelügyelet, és még ki tudja hány fajta és féle számlalevél árasztja el a postaládát. Még ha ezek egy részét átutalással is fizetjük, szokásos az a kórkép, hogy elkallódik, vagy kimarad egy-egy csekk a szórásból. Mit lehet ilyenkor tenni? 

Díjnet NL 1024x576 1

Egy alkalmazásból több szolgáltató számláit kezelheti

A megoldás a Díjnet független és ingyenes e-számlakezelési szolgáltatása - melyet asztali számítógépen és mobileszközön is elérhet –, ami azért is zseniális, mert a szolgáltatókkal közvetlenül köti össze a fogyasztót. Az elkészült számláról értesítést küld, ön pedig egyszerűen ki is tudja egyenlíteni a számlákat, sőt a reklamációkat, vagy a vízmérőállás-bejelentést is kezelheti egy közös felületről.

Ezt a szolgáltatást a Díjnet Zrt., a Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló társaság biztosítja a dijnet.hu oldalon. Magyarországon már több mint 680 ezren váltottak e-számla szolgáltatásra, mellyel rengeteg időt és pénzt spórolnak meg, valamint védik a környezetet.

Már több mint 30 hazai szolgáltató számláit kezelheti a Díjnet rendszeréből, így könnyen áttekintheti a kiadásait, visszamenőleg megnézheti a fogyasztását, és a lejáró számláiról emlékeztetőt is kap. 

Olyan extrém helyzetben is könnyedén veheti a számlafizetés akadályait, mint a hosszabb külföldi utazás, idős rokon számláinak vagy az albérletbe kiadott lakás költségeinek rendezése. 

Díjnet NL 1024x576 2

Egyszerű, mint az egyszer egy, biztonságos és környezetbarát

Ezután a számlákat egy közös felületen kezelheti, így elfelejtheti az évekig tartó papíralapú számlák raktározását.

Hozzon létre egy fiókot a Díjnet.hu oldalon, majd regisztráljon néhány adatával a rendszerbe. Ezután tudja hozzáadni fiókjához a szolgáltatóit pár kattintással. A szolgáltatók más-más adatot kérhetnek el a sikeres összekötéshez, úgyhogy a kezdeti lépésekhez jó, ha kéznél vannak a régebbi papíralapú számlái a biztonság kedvéért.

Ha sikeres volt a regisztráció, örökre megszabadulhat a számlalevelektől, mert ezentúl a Díjnet oldalán keresztül kapja meg a számláit.

A számlafizetés is egyszerűsödik, hiszen mobilfizetéssel, átutalással, netbankon keresztül vagy csoportos beszedési megbízással is fizethet. Ennél nincs is kényelmesebb.

Az alábbi videóban minden pontosan be is mutatnak: 

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.