Bezzeg Ausztria…

2019.05.14. 15:45 Módosítva: 2019.05.15. 12:50
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
...az Ausztriában töltött üdülésről sokszor ezzel a gondolattal a fejünkben térünk haza. Az ország maga és a turizmusa is tökéletesen működik, a határt átlépve azonnal rendezett, az utolsó fűszálig gondosan ápolt környezetben találjuk magunkat. Az Alpok lenyűgöző hegycsúcsai, a kristálytiszta vizű tavak pedig csak fokozzák ezt a lebilincselő és sejtszinten regeneráló hatású látványt. Ilyen környezetben és a vendégszerető házigazdáknak köszönhetően az üdülés tényleg igazi feltöltődés. Ausztria számtalan izgalmas, ismert és kevésbé ismert programmal csábít pihentető és ugyanakkor inspiráló feltöltődésre. Ha autentikus és természetközeli élményekre vágyunk, akkor érdemes egy falusi gazdaságnál megszállnunk és válogatni a számtalan aktív kikapcsolódási lehetőség közül.
Urlaub am Bauernhof
Urlaub am Bauernhof

Ideális bázis a sportos aktivitásokhoz

Ausztriában mintegy 2350 falusi szálláshely várja vendégeit, köztük alpesi menedékházak és borászatok is, valamint számtalan tematikus szálláshely, például baba- és gyermekbarát szállások, bio- és vitálgazdaságok, akadálymentesített falusi házak vagy lovas gazdaságok. Egy biztos, a házigazdák mindenhol örömmel látják vendégeiket.

Akkor is számíthatunk a házigazdákra, ha aktívan szeretnénk tölteni az üdülést, hiszen helyismeretüknek köszönhetően számos tippel, úti céllal, vagy akár személyes túravezetéssel járulnak hozzá a legkülönbözőbb sportos aktivitásokhoz és kirándulásokhoz.

Urlaub am Bauernhof, Ralph Fischbacher
Urlaub am Bauernhof, Ralph Fischbacher

A hegyre fel

Tehetünk például egy hegyi túrát a Tirolban található Zillertali-Alpok csúcsára vagy a vorarlbergi Montafon régió tetejére. A hegytetőről visszanézve a völgybe, hirtelen aprónak tűnnek a hétköznapok gondjai. Ausztria legszebb hegyei az esetek többségében kerékpárral is meghódíthatók. Teljesen mindegy, hogy hegyikerékpárral vagy elektromos biciklivel vágunk neki a túrának, a gyönyörű alpesi környezetben nemcsak a csúcshódítás különleges élmény, hanem maga az oda vezető út is. A hegyre felérve ízletes uzsonna várja a hegymászókat az alpesi kunyhók valamelyikében, amelyek gyakran a völgyben található falusi gazdaságokhoz tartoznak.

Urlaub am Bauernhof, Ralph Fischbacher
Urlaub am Bauernhof, Ralph Fischbacher

Irány a víz

Aki kényelmesebb kalandokra vágyik, annak érdemes a napsütötte Alsó-Ausztriában, Burgenlandban vagy a már-már mediterrán hangulatú Stájerországban kerékpárra ülnie. A szelíd dombhátak között, folyópartokon vagy például a Fertő tó körül vezető kerékpárutak számtalan érdekes látnivalót és élményteli, könnyed kikapcsolódást ígérnek. A kerékpártúrát követően pedig jöhet a jól megérdemelt felfrissülés. Ausztriában számos falusi szálláshely fekszik egy-egy csodaszép tó vagy folyó közelében és kínálnak természetközeli fürdőélményt. A karintiai tóvidékek vagy a Salzkammergut régió például fejedelmi hegyek között megbúvó csodás tavakkal várja a pihenni és felfrissülni vágyókat.

Urlaub am Bauernhof, Hans Huber
Urlaub am Bauernhof, Hans Huber

Különleges élmények

A falusi gazdaságban vagy az alpesi menedékháznál töltött nap számtalan élményt tartogat. Mivel azonban az üdüléshez a kikapcsolódás is hozzátartozik, érdemes kipróbálni egy pihentető és regeneráló szénavirágfürdőt. A kis zsákocskákba csomagolt, szárított szénavirággal teli fürdő méregtelenítő hatással bír és nagyszerűen lazítja az izmokat egy kiadós túrázás után. Ilyen egy tökéletes üdülés. A gyermekeknek erről talán más a véleménye: nekik az istállóban felhalmozott széna alakul át pillanatok alatt trambulinná. És már kezdődhet is az ugrálás. Így mindenki a maga módján élvezheti a széna jótékony vagy éppen szórakoztató hatását. Egy ausztriai falusi üdülés alkalmával mindenki megtalálhatja a számítását – a szívélyes vendégszeretet és a családbarát jelleg pedig garantált.

Tovább a falusi szálláshelyekhez:

https://www.austria.info/hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.