Bezzeg Ausztria…

2019.05.22. 11:20 Módosítva: 2019.05.22. 12:23
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
...az Ausztriában töltött üdülésről sokszor ezzel a gondolattal a fejünkben térünk haza. A határt átlépve azonnal rendezett, az utolsó fűszálig gondosan ápolt környezetben találjuk magunkat. Ilyen környezetben és a vendégszerető házigazdáknak köszönhetően az üdülés tényleg igazi feltöltődés. Ausztria számtalan izgalmas, ismert és kevésbé ismert programmal csábít pihentető és ugyanakkor inspiráló feltöltődésre. Most kalandozzunk el Burgenlandba, mely nem csak a legtöbb napos órával várja a turistákat, de rengeteg kulturális és szabadidős programmal is. Utazzunk gyerekkel vagy barátokkal, legyen célunk aktív vagy passzív feltöltődés, vágyjunk szép tájakra, finom falatokra vagy kulturális élményekre.
Pannonische-Jause-in-der-Region-Neusiedler-See-Burgenland NTG
Pannonische-Jause-in-der-Region-Neusiedler-See-Burgenland NTG

Szőlőskertek mentén, várak nyomában – úton Ausztria napos oldalán

Burgenland folyó- és állóvizei mentén, valamint idilli mezőin és erdőin át túra- és kerékpárútvonalak sokasága kanyarog, ideális feltételeket kínálva mindenféle sportos kikapcsolódáshoz. A kirándulóhelyek választéka egyedülállóan gazdag: a kínálat északon a családbarát Fertő tó kerékpárúttal (B10), Ausztria egyetlen ötcsillagos kerékpárútjával kezdődik, majd Közép-Burgenlandban egy vidám hajtánytúrával folytatódik, és végül Dél-Burgenlandban, a Weinidylle Natúrparkban kanyargó Pinka folyón tett kenutúrával zárul.

Természetesen nemcsak a sportos vendégeket várják itt izgalmas felfedezések – a tartomány friss, helyialapanyagokra épülő kulináris kínálatát hagyományőrző borozókban, fogadókban és díjnyertes éttermekben kóstolhatják meg az ínyencek. Az öt burgenlandi termálfürdőben, illetve a saját wellnessoázissal vagy a termálfürdőkkel közvetlen összeköttetésben álló szállodákban garantált a pihentető ellazulás.

Kikapcsolódás Dél-Burgenlandban

Dél-Burgenland legdélebbi csücskében található a Rába Natúrpark: idilli dombvidék, amely számtalan lehetőséget kínál a szabadban történő időtöltésre. Legyen szó kenutúráról a Rábán, e-bike túráról a gyümölcsösök és szőlőskertek között kanyargó Paradies-kerékpárúton, lovas kirándulásról vagy határokat átszelő túrázásról hagyományőrző pincesorok érintésével. Több mint 40 Paradies-manufaktúra, valamint hangulatos borozók és kitűnő éttermek várják a vendégeket regionális finomságokkal és nagyszerű borokkal, az uhudlertől kezdve a kékfrankosig. A szálláshelykínálat a szőlőskertben található tradicionális vincellérháztól a családias magánszálláson át az ötcsillagos wellnesshotelig terjed. Ha a régióban járunk, feltétlenül érdemes ellátogatni az Ein Stück vom Paradies manufaktúrák egyikébe, ahol megismerkedhetünk Dél-Burgenland kulináris finomságaival.

Copyright Burg Lockenhaus
Copyright Burg Lockenhaus

Közép-Burgenland

Egy szelíd lankákkal tarkított dombvidék, telis-tele idilli gyümölcsösökkel és szőlőskertekkel. A régió legfontosabb kirándulóhelyei a különféle várak és kastélyok, köztük Léka vára (Lockenhaus), a lackenbachi, a kobersdorfi és a deutschkreuzi kastély, valamint a lánzséri várrom (Landsee), amely egykoron Közép-Európa legnagyobb erődítménye volt. A napsütötte Közép-Burgenland számtalan sportos kikapcsolódási lehetőséget kínál: hajtánytúra a vadregényes vasútpályán, családi golfozás Lutzmannsburgban, vagy egy kerékpártúra. Liszt Ferencre, a világ zenetörténetének egyik legnagyobb alakjára – aki a burgenlandi Raidingban (Doborján) született –, egy múzeum és egy koncertház emlékezik. Európa egyetlen, speciálisan babák és kisgyermekek számára kialakított termálfürdőjében minden a családok kényelméről és kikapcsolódásáról szól. Közép-Burgenlandban a szőlőtermesztés és borkészítés hosszú hagyományokra nyúlik vissza, nem hiába nevezik a kékfrankos hazájának is.

Copyright Österreich Werbung
Copyright Österreich Werbung

Kerékpáros élmények ezer kilométeren

A Fertő tó környékén több mint 40 kerékpárút található, amelyek mindegyike nagyszerű lehetőséget kínál a sztyepptó körüli táj két keréken történő felfedezéséhez. A mintegy 1000 kilométernyi tökéletesen kiépített kerékpárúton garantált az élményteli kikapcsolódás. Teljesen mindegy, hogy családi kerékpártúráról van-e szó, ahol a gyermekek száguldanak elöl és a szüleik megpróbálják követni őket, vagy egy baráti társaságban megtett könnyed kerékpáros kirándulásról, esetleg új hegyikerékpáros kihívások kutatásáról – itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő útvonalat. Válasszon ki egy szimpatikus kerékpárutat és fedezze fel kerékpárral a Fertő tó körüli régiót. Valamennyi kerékpárút tökéletesen kitáblázott és túlnyomórészt aszfaltozott. A kellemesen enyhe pannon klímának köszönhetően a Fertő tó környékén márciustól októberig tart a kerékpárszezon.

Tovább a tervezéshez

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.