Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

UB40 a VeszprémFesten!

2019.06.11. 13:00
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Veszprémben ünnepelik 40 éves, példátlanul sikeres karrierjüket a reggae-pop világsztárjai! Jön a UB40 featuring Ali & Astro!

A VeszprémFest különleges színfoltja a hazai fesztivál kínálatnak: immár 16. alkalommal hozza el az igényes műfajok világsztárjait, és találkozóhelye az erre fogékony közönségnek. A prémium zenei fesztivál idei műsora is hozza a korábbi színvonalat. Fellép Katie Melua, Caro Emerald, színpadon lesz Verdi Rigolettoja, július 12-én pedig egy igazi reggae klasszikus, a UB40 featuring Ali & Astro ad koncertet.  A UB40 alapítótagok, Ali Campbell és Astro igazi reggae veteránok, akik a világ egyik legsikeresebb, jelenleg is működő reggae formációjának vezetőiként zenekaruk 40. évfordulóját ünneplik turnéjukon.

Ali Campbell és Astro
Ali Campbell és Astro

A UB40 18 stúdiólemezzel, 10 arany és platina albummal, több mint 70 millió eladott példányszámmal, 4 Grammy jelöléssel és világslágerek tucatjaival büszkélkedhet. A csapathoz olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Food For Thought, a Red Red Wine, a Can't Help Falling in Love, a One in Ten vagy az I Got You Babe.

A nevét a brit munkanélküli segélylapból (unemployment benefit form) vett együttes 1978-ban alakult Birminghamben, és a következő évben adta első koncertjét. A UB40-ban angol, skót, ír, jemeni és jamaicai szülőktől származó tagok egyaránt játszanak. A felállás az alapítástól kezdve három évtizeden át változatlan volt, a nyolc zenész által alkotott csapatból azonban Ali Campbell énekes és Mickey Virtue billentyűs 2008-ban kilépett. 2013 ban aztán követte őket az énekes-tombitás Astro is.

Ali Campbell, Mickey Virtue és Astro 2014-ben bejelentették, hogy újra szövik a UB40 történetét, és közös lemezanyagot is készítenek. Ez volt a Silhouette, amelyet aztán számtalan fellépés és több közös album is követett: 2015-ben a The Hits of UB40 Live című lemez, 2016-ban pedig Unplugged albumuk, utóbbi a 17. helyig kúszott fel az Egyesült Királyság album listán.

2018-ban kiadták The Real Labour of Love című lemezüket, amely egyenes folytatása a 80-as években kiadott Labor Of Love sorozatnak, és amelyen olyan feldolgozásokat adnak elő, melyek meghatározóak voltak zenei fejlődésük során. A The Real Labour of Love sikere minden várakozást felülmúlt: második helyen végzett az Egyesült Királyság album listáján, a Billboard Reggae album listán pedig az előkelő első helyre került.

Az Ali Campbell és Astro vezette UB40 azóta a világ számos nagyvárosában hatalmas sikerrel koncertezik. A reggae brit úttörői 2018-19-es turnéjukon a UB40 40 éve történt alapítását ünneplik, hitelesen képviselve a zenekar szellemi örökségét.

A UB40 előzenekara 20:00 órától a Budapest Riddim Band feat. MC Kemon & Busa Pista – formáció lesz.

Jegyek: veszpremfest.hu/jegyek

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.