Melinda, Vivien
-5 °C
3 °C

A szűrővizsgálat életeket menthet

2019.06.20. 11:20 Módosítva: 2019.06.20. 15:39
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Fáradtság, enerváltság, mellkasfeszülés, magas vérnyomás. Tipikus tünetei a túlhajszoltságnak. Meddig bírja a megterhelést a szervezetünk? Álljunk meg egy kicsit és fordítsunk időt magunkra!

A felelősség hatalmas rajtunk az életben és a munkahelyünkön is. A határidők, a ránk bízott feladatok, egy csapat irányítása mind stresszfaktor lehet. A napunk nagy része állandó rohanásból, két megbeszélés közé beiktatott gyors ebédből, számítógép előtt végzett feladatokról szól. A nyolcórás munkaidő gyakran nyúlik 10 órásra is, a nap végén pedig már sem kedvünk, sem pedig energiánk nincs a mozgásra. A fent említett tényezők azonban hosszú távon komoly betegségek kialakulásáért felelősek, amelyek a rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhetők, vagy időben diagnosztizálhatók. A határidőnaplónkba tehát kerüljön be a menedzserszűrés is, amely csupán néhány órát vesz el az életünkből, ám megmentheti azt

– mondta dr. Nagy Judit, a Budai Egészségközpont orvosigazgatója.

BEK

Miért ajánlott a menedzserszűrés, nem csak menedzsereknek?

  • A szűrővizsgálatok előre egyeztetett időpontban történnek, így nincs várakozási idő.
  • A vizsgálatok egy időben és egy helyen, hozzávetőleg 4-5 óra alatt lezajlanak, így nem kell többször, több helyre, több szakrendelésre szaladgálni.
  • A menedzserszűrés során sor kerül többek között szemészeti és vérvizsgálatra, hasi és kismedencei ultrahangra, EKG-ra, mellkasröntgenre, hölgyeknél emlődiagnosztikára és nőgyógyászati vizsgálatokra, férfiaknál urológiai és prosztata vizsgálatra. Kiterjesztett program esetén 40 feletti hölgyeknél csontsűrűség mérésre, mindenkinél bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, kardiológiai szakorvosi vizsgálatra szívultrahanggal, fogászati állapotfelmérésre panoráma röntgennel és mozgásszervi szűrésre is. A páciens tehát teljes testre kiterjedően képet kap egészségi állapotáról.
  • A szűrővizsgálatok alkalmával időben felfedezett betegségek a diagnosztizálást követően nagy arányban sikeresen gyógyíthatók.
  • A vizsgálatok alapján minden részletre kiterjedő, személyre szabott összefoglaló vélemény, kiterjesztett szűrés esetén pedig egészségterv készül, az egészség megőrzésére tett javaslatokkal és teendőkkel.
menedzserszures-3

Egészségünk elhanyagolását gyakran fogjuk az időhiányra. Pedig megőrzése csupán néhány órát vesz igénybe. Legyen szó akár a napi minimum félórás mozgásról, a nyugodt körülmények között elfogyasztott egészséges ebédről vagy az egészségi állapotunkat feltáró éves menedzserszűrésről, töredékét képezik a 24 órából álló napnak, ám pozitív hatásuk években mérhető

– tette hozzá a doktornő.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.