VAKÁCIÓ? Új balatoni fesztivállal jelentkezik a CityMatiné csapata

1.png
2019.07.04. 15:41 Módosítva: 2019.07.12. 12:52
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A nappali bulizás éllovasai 3 napra a Balatonra invitálják a house és techno zene kedvelőit.

A Svábhegyen kezdődött minden, két hangfallal, egy dj pulttal, néhány sráccal, kiszakadva a belváros nyüzsgéséből. Minden nagyon egyszerűen indult: a jó hangulat, a minőségi zene, a természetközeli és barátságos környezet hamar népszerűvé vált, a kis baráti társaságból nagy baráti társaság, közösség vált. Egyértelmű volt, hogy a nappali bulikra igény van hiszen már az első évben hatszor került megrendezésre Budapest különböző pontjain valamilyen megmozdulás és ennek már 8 éve. Na de mi történt azóta?

Az indulás óta eltelt évek alatt biztossá vált, hogy napközben bulizni jó, de nem csak ez adta meg a CityMatiné igazi vonzerejét. Az események minden alkalommal más-más tematika köré szerveződtek, amiknek csak a fantázia szabott határt: bukkantak már fel a Matiné kalózai a Margitszigeten, vagy lovagok és úrnőik a Budai Várban, volt, hogy vietnámi őserdővé változott a Normafa, később pedig Akropolisszá a Citadella, de még időutazásra is sor került, amikor az őskorba repítették vissza a Matiné résztvevőit a Csillebérci Gyermektábor helyszínén.

2

A különleges helyszínekhez különleges zenei felhozatal is dukál, számtalanszor bukkantak fel a dj pult mögött neves, külföldi vendégművészek, mint Cassy, Bas Ibellni, Cinthie, La Fleur, de ezek mellett a Matiné rezidensei Sobek, Captain Knuckles és a Monolit duo akik a hazai underground techno-house műfaj meghatározó előadói.

A 8 év alatt a CityMatiné fokozatosan, változatos programokkal hódította meg a főváros különböző helyszíneken és lendítette fel a budapesti zenei életet: a már állandóvá vált Matiné bulikon túl megnyitották a Napozót, ami a város legelső zenés strandja volt, illetve egy Szilveszter éjszakáját követő formabontó Újévi After bulival is előrukkoltak. A “CityMatiné kultúrát” hazai fesztiválokon is népszerűsítették a szervezők, éveken keresztül saját színpaddal a Sziget Fesztiválon és a B my Lake-n, A nappali színvonalas szórakozás öröme Budapesten kívül meghódította a legfontosabb hazai fesztiválokat, a Művészetek Völgyétől egészen a Balaton Soundig, mindenhol felbukkant a különleges hangulatú matiné varázsa.

3.png

8 mozgalmas év után, ezúttal egy újabb izgalmas mérföldkőhöz ért el a csapat. Hosszú keresgélést követően a CityMatiné és az ideális fesztiválhelyszín végre egymásra talált a Fonyódi vízparton elhelyezkedő Napsugár Kempingben! Nem is volt kérdés, hogy ez lesz az a helyszín, ahol méltó módon kerülhet megrendezésre az első Vakáció. Ez az újabb, különleges kezdeményezés -amely nagy álma volt a szervező csapatnak-, idén július 19-21. között kerül megrendezésre és péntek déltől egészen vasárnap este 10-ig tart. A fesztivál célja, hogy a 9,5 hektáron elterülő üdülőfalut egy igazi “CityMatinés” hangulatú, izgalmas programokkal teli, idilli nyaraló hellyé varázsolja, ahol a zenés szórakozás mellett a sport és rekreációs programokra is lehetőség lesz, amely remek hétvégi kikapcsolódásra nyújt lehetőséget .

4

 A helyszín szerelem első látásra: a 13000 négyzetméteren elterülő strandot a tökéletes Balatoni panoráma koronázza meg, a tanúhegyek és az akkor megrendezésre kerülő nagyhagyományú Kékszalag vitorlásainak látványát nagyszerű, tökéletes nyári dallamok kísérik majd. A festői környezetben felállított nagyszínpadon bukkanak majd fel a rezidensek és további három világhírű vendégművész: Dana Ruh, Janina és Omar M. A műfaj páratlan felhozatalán túl olyan kiváló a hazai művészek és szervező csapatai álltak be a CityMatiné mellé, mint pl a LavaLava, Rokoko, Mondays Off, Mhmm, Lost Minute.

Élőben játszik még a Freakin Disco formáció, akik a jazz, az ambient és a kautrock esszenciáját csempészik a tőlük már jól megszokott elektronikus-techno vonalba, valamint a Soul Clap Budapest is készül egy élő house performanceszal. A színvonalas zenei felhozatalon túl, a sportolni vágyók számtalan lehetőségből választhatnak: többek között, foci, röpi, tollas, pingpong, sorversenyek stb. Emellett számos, izgalmas játékkal színesített fakultatív programon is lehet élvezni a testmozgás örömeit. Azokra is gondolt a szervező csapat, akik a vízi sportok és a surf szerelmesei, mivel egy igazi Hungasurf Paddle Battle verseny is megrendezésre kerül.

Különleges időtöltéshez, különleges tábor is jár: a motelszobák és sátorhelyek egy órási fákkal teli liget közepén bújnak meg, ahol a Telep Galéria készül majd installációval. A legfontosabb alternatív helyszín pedig szintén egy nem mindennapi téma köré épül: zenés és filozófikus tanórákkal oldják majd fel a jó öreg tanterem-kocsma konfliktust.

Fontos célja az első Vakációnak az értékteremtés mellett, hogy színes programokon keresztül összehozzák a Vakációzókat, így a legklasszikusabb programok sem maradhatnak ki: kötélhúzás, számháború, ugróiskola na és a legkedvencebb sorversenyek. A kedves emlékeket idéző programokon túl közösségformáló megmozdulásokra is számíthatnak a résztvevők.

A lágy, nyári dallamok, izgalmas programok mellett, a szervezők arról sem feledkeztek meg, hogy “ép testben ép lélek”, így változatos ételkínálatra számíthatnak ezúttal is a fesztiválozók.

A Vakációzók nem mindennapi módon is megközelíthetik a fesztivált: érkezhetnek a szemközti part felől vízi taxival vagy ha éppen arra van igény lehorgonyzott vitorlásról is becsónakázhatnak.

Aki részese szeretne lenni a kalandnak, a három napos mosolygós masírozásról több információt itt talál.

5

CityMatiné Sessions w/ Sobek @ Napsugár Kemping és Strand

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.