A Huawei felemelkedése – mit hoz a jövő?

2019.09.30. 12:27
Ezt a cikket a(z) eMAG Magyarország, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Bejelentette a Huawei a legújabb készülékeket, a P30 termékcsaládot. Hihetetlen tudást tettek bele egyetlen készülékbe. Ennek megfelelően az elvárások is igen magasak. Kérdés, hogy egy zsugorodó piacon felül tudják-e múlni P20 sikerét, sikerül-e az embereket átcsábítani más márkáktól. Nagyok a célok, de nem lehetetlen, amivel próbálkozik a kínai óriás.

A Huawei P20 Pro bevezetése óta a kínai gyártó az okostelefon-piac egyik vezetőjévé vált és figyelemre méltó a fejlődése. A Huaweit a P20 széria minősége (nem mintha az előző szériák a minőségi problémákkal küzdöttek volna) tette a Samsung és az Apple óriások méltó riválisává. A Huawei Mate 30 széria megjelenése újabb hatalmas sikernek ígérkezik a kínai vállalat számára.

A Huawei P30 Pro forradalmasította a mobiltelefonok kamerarendszerét. A Huawei kamerái már méltó ellenfelei a Google Pixel kameráinak, a kijelzők minősége vetekszik a Samsung készülékekkel, a processzor fejlesztésben pedig fej-fej mellett halad az Applelel. A Huawei P30 hatalmas előrelépést jelent a Huawei számára, így a gyártó egyre közelebb jut a céljához, hogy világelső legyen a mobiltelefon-piacon. A kínai vállalat az utóbbi években fontos lépéseket tett ebbe az irányban, az új P30 széria ennek további bizonyítéka.

emag index full

Őrültségnek tűnt a nulláról építkezni

A Huawei először hét évvel ezelőtt beszélt új processzorainak fejlesztéséről a Mobil Világkongresszuson. Abban az időben HiSilicon néven futott, később Kirin néven vált ismertté. Abban az időben őrültségnek tűnt a nulláról építkezni, ilyen érzékeny területen versenyezni olyan óriásokkal, mint a Qualcomm vagy a Texas Instruments.

Abban az időben a Huawei nem volt ismert Európában. Annak ellenére, hogy voltak olyan emberek, akik akkoriban valószínűleg Huawei telefonokat használtak, szinte biztosan nem tudták, hogy milyen márkájú készüléket is tartanak a kezükben. 2012-ben azonban megkezdődött a kínai márka felemelkedése az Ascend termékcsalád, valamint egy év elteltével az Ascend P6 megjelenésével.

Erős márka, hatalmas rajongói bázis

Megérkezünk 2019-be, a Huawei márka erősebb, mint valaha, hatalmas a rajongói bázisa világszerte. A P30 és a P30 Pro bevezetése új sikert jelentett a kínai vállalat számára.

Tavaly a Huawei több telefont exportált, mint a korábbi években bármikor. A vállalat a Samsung után a második legnagyobb okostelefon-gyártóvá vált több mint 200 millió készülék eladásával 2018-ban.

Csak 2018-ban, saját adataik szerint, a Huawei több mint 16 millió darab Huawei P20 és Huawei P20 Pro készüléket értékesített. A Huawei Mate 20 széria is meghaladta az 5 millió darabot értékesítését. Persze a kínai törekvések itt nem állnak meg, a Huawei P30-cal még a P20 széria eladásait is túl akarják szárnyalni.

Ezt a cikket a(z) eMAG Magyarország, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.