Világsztárok az Art Market Budapesten

2019.10.03. 15:36 Módosítva: 2019.10.03. 15:44
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Michelangelo Pistoletto, a nemzetközi művészeti élet legendás alakja, a világhírű tenor, José Cura, aki fotóművészként Budapesten először mutatkozik be, Oleg Kulik, napjaink egyik legismertebb oroszországi alkotója és Roger Eaton, aki együtt dolgozott Andy Warhollal. Csak néhány név az Art Market Budapest 2019 sztárművészei közül, akiknek munkáit – a CAFe Budapest Fesztivállal együttműködve – október 3-6. között láthatják az érdeklődők a Millenáris kiállítótereiben és parkjában.

5 kontinens és 25 ország több mint 500 művésze több ezer alkotással képviselteti magát az Art Market Budapest 2019 nemzetközi kortárs művészeti vásáron, amelyet idén kilencedszer rendeznek meg. Társrendezvényként az Art Photo Budapest Közép-és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására.

INDEX01

A művészeti élet legendás alakja, Michelangelo Pistoletto bemutatja Harmadik Paradicsom című, többnapos projektjét. Már Budapestre érkezett híres köztéri szobra, a Harmadik Paradicsom szimbólumaként ismert "újraegyesített alma", amely a kiállítás ideje alatt a Nemzeti Táncszínház előterében látható.

A világhírű tenor, José Cura ezúttal fotóművészként mutatkozik be, képeit először láthatjuk Budapesten.

Roger Eaton képzőművész, fotós, szobrász, filmkészítő és operatőr. Együtt dolgozott Andy Warhollal, fotózta Diana hercegnőt, Naomi Cambellt, Truman Capotét, Bridget Fondát, Claudia Schiffert, Nancy Reagan-t, Andie MacDowellt, Linda Evangelistát, a pápát és Kate Mosst is. Budapestre A dzsinn című fotókiállítását hozza el.

INDEX02

Az Art Market Budapest díszvendége Oroszország lesz. Az ART.RUS fesztiválon mintegy 50 orosz művész munkáit állítják ki. A világ egyik legismertebb orosz alkotója, Oleg Kulin fotósorozatai mellett az ez alkalomra készített performansza még különlegesebbé teszi az eseményt.

A hazai sztárok közül a rendezvényen többek között Lucien Hervé, a világhírű magyar származású fotográfus alapítványa, s a Bauhaus Contemporary válogatásában a kortárs hazai fotóművészek is szerepelnek.

A minden korábbinál intenzívebb nemzetközi kiállítói érdeklődésnek köszönhetően az Art Market Budapest 2019 kimagasló művészeti élményt nyújt.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.