Nélküled nincs üzlet!

2019.10.08. 12:28 Módosítva: 2019.10.08. 12:45
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A magánvállalkozók sikeréért dolgozik a METRO

Október második keddjén van a Magánvállalkozók Napja, amikor sikeres vállalkozások ezreire irányul reflektorfény szerte a világon. Négy éve már a hazai METRO felhívására és támogatásával ezen a napon a vendéglátóhelyek nálunk is különleges ajánlatokkal várják a hozzájuk betérőket. Az esemény egyben nyitánya az október 8-13-ig tartó METRO Gasztronapoknak is, ami alatt számos étterem és vendéglátóhely közel 3000 ajánlatát lehet kedvezménnyekkel igénybe venni.

Horváth Imre, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója vevőkörüknél azt tapasztalta, hogy azok a vállalkozások lesznek igazán sikeresek, akik nem csak felkészültek, de szeretik is, amit csinálnak, és ha kell, nem félnek segítséget kérni a tapasztaltabbaktól. A vezérigazgató szívesen osztja meg, hogy miben látja kiskereskedői és vendéglátó partnereinél a siker titkát.

METRO tippek a sikerhez

  • Térképezzük fel jól, hogy van-e igény arra, amivel foglalkozni szeretnénk, és azt is, hogy mit csinálnak (jól!) a versenytársak.
  • Legyen nagyon világos, hogy mi a célunk, és ennek megfelelően állítsuk fel az üzleti stratégiánkat és legalább két-három évre előre legyen meg az üzleti tervünk is hozzá. Sok kezdő vállalkozó nem készít tervet, pedig az látszik, hogy a felmerülő akadályokat azok tudják könnyebben venni, akik több évre előre látnak, mert őket nehezebb elsodorni.
  • Gondoljuk át, hogy milyen partnerekkel és munkatársakkal szeretnénk együtt dolgozni. A mai világban, amikor munkaerőhiány van, azok tudnak talpon maradni, akik meg tudják tartani az embereiket.
  • Ne engedjünk a minőségből, a vendéglátásban például sose spóroljunk az alapanyagokon!
  • Spóroljunk viszont úgy, hogy megnézzük, milyen ésszerű vagy kényelmi megoldásokkal tudunk élni. A profi vendéglátás igényeire szabott METRO Chef konyhakész vagy félkész termékekkel és a METRO Professional konyhai eszközökkel például időt, energiát és munkaerőt lehet megtakarítani.
  • Alaposan ismerjük meg és feleljünk meg a vállalkozásunkra vonatkozó minden törvényi előírásnak és szabálynak. A METRO számos információt összegyűjtött az alapvető kötelezettségekről. Rendszeresen frissülő jogszabálygyűjteményünkből folyamatosan tájékozódhatnak a kötelező előírásokról. Emellett létrehoztunk egy tanácsadói rendszert is, amivel személyre szabott állapotfelméréssel és tanácsadással állunk rendelkezésükre egyebek mellett a sokaknak fejtörést okozó HACCP rendszerről is.
  • Fordítsunk kellő figyelmet a fenntarthatóságra! A METRO-hoz egyébként ezen a téren is bátran lehet fordulni, mert sajátmárkás portfóliónkban már számtalan alternatív megoldást kínálunk, mint például a papír, a fa, a bambusz és az egyéb komposztálható anyagból készült termékeket. Élelmiszereinknél feltüntetjük, hogy fenntartható gazdaságból származnak-e és csak szigorú eredetkövetéssel kerülnek be a termékek az áruházainkba.
  • Soha ne dőljünk hátra! Tartsuk a lépést a trendekkel és folyamatosan képezzük magunkat! Látogassuk például a METRO Gasztroakadémia képzéseit, amelyeken elismert szakemberektől lehet megtanulni az új fogásokat, a legújabb alapanyag-trendeket és konyhai technológiákat.
  • Adjunk hírt magunkról! Vegyük igénybe például a METRO honlapkészítő alkalmazását, amit kifejezetten vendéglátóhelyeknek fejlesztettünk ki, és amivel bárki könnyedén, negyedóra alatt praktikusan használható weboldalt készíthet vállalkozásának.
  • Inspirálódjunk másoktól, legyünk merészek, vágjunk bele és valósítsuk meg álmainkat! Jövőre találkozzunk a Magánvállalkozók Napján!
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.