Adolf vagy Adolphe; és nercbundák a Belvárosi Színházban

2019.10.24. 12:57 Módosítva: 2019.10.24. 13:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A mumblecore műfajának egyik legizgalmasabb darabjával, valamint egy kacagtató bohózattal jelentkezik novemberben a Veres 1 Színház a Belvárosi Színházban.
1

A Hogyan nevezzelek? című két részes vígjáték kellemes családi-baráti vacsorával indul egy párizsi lakás nappalijában. A házigazda tanár házaspár, Pierre és Élisabeth, az asszony luxusingatlan-ügynök bátyja, Vincent és annak bájos várandós felesége, Anne, valamint egy gyerekkori barát, a harsonás Claude. Vincent és Anne gyermeket várnak. Az est jó hangulata egészen addig tart, amíg szóba nem kerül, hogy hogyan fogják szólítani a jövevényt, a választott név ugyanis komoly feszültségeket okoz a társaság tagjai számára, és olyan titkokra derül fény, hogy mindenkinek leesik az álla… A Matthieu Delaporte és Alexandre de la Patellière által jegyzett történet filmváltozata 2012-ben két César-díjat is besöpört, a komoly kérdéseket is feszegető vígjáték az egyik legsikeresebb francia film lett. Szereplők: Simon Kornél, Kálid Artúr, Pál Tamás, Molnár Gyöngyi és Verebes Linda. Rendező: Schlanger András.

[trailer] Hogyan Nevezzelek? Veres 1 Színház előadása

Közvetlen jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/hogyan-nevezzelek-103421/598600
Hogyan nevezzelek? – vígjáték két részben | Belvárosi Színház | November 10., vasárnap, 19:00

2

A Ne most, drágám! című bohózat történetének középpontjában szeretők, nercbundák, illetve hiányosan öltözött nők állnak.... Lehet, hogy a görcsös férfivágyak, de az is lehet, hogy a női könnyűvérűség szimbóluma a nercbunda, de az biztos, hogy ahol nercbunda van, ott valaki nagyon akar valamit, és történetesen általában ugyanazt. John Chapman és Ray Cooney azonban nem hagyja hőseit egykönnyen győzni, így a szimpla szerelmi háromszögnek indult sztori gyorsan csaknem tucatnyi egymásba fonódó „ki-kivel?”-jellegű gordiuszi csomóvá alakul, lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyzetekbe sodorva a kis szőrmeszalon szüntelen hantázó tulajdonosait.
Sűrűsödő időközökben jelennek meg házasságtörő férjek és feleségek, megsokszorozódnak a hölgyekről le és felkerülő különböző ruhadarabok. A negyedik emeleti szőrmeszalon ablakából a legváltozatosabb öltözékek és használati tárgyak röpködnek. Szállnak a bundák...
A történet valami nagyon jellemzőt mutat meg a tesztoszteron agyra gyakorolt hatásáról: amikor a férfiban csak a „szent cél” marad, mint éltető erő, amely mindent megbolygat maga körül. A szerzők elfogulatlanságára utal, hogy női hőseik sem „gondolkoznak” ennél sokkal bonyolultabban, csak míg az ő vágyaik már jórészt tárgyiasultak, addig a teremtés koronája még mindig a természetben keresi a pillanatnyi eufória élményét. Főszereplők: Csonka András, Mihályfi Balázs, Fésűs Nelly , Pál Tamás. Rendező: Venyige Sándor.

Közvetlen jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/ray-cooney-john-chapman-ne-most-dragam-88833

Ne most, drágám! – bohózat két részben | Belvárosi Színház | November 17., vasárnap,19:00

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.