Több a hasonlóság a logisztika és a motorsport között, mint gondolná

2019.11.26. 11:40 Módosítva: 2019.11.28. 15:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Michelisz Norbert és Bári Dávid versenycsapata, a M1RA igazi profikra bízza a csapat logisztikai problémáinak megoldását: a Raben a mindennapokban is ugyanazokat az értékeket képviseli, mint a versenypályán: precizitást, megbízhatóságot és hatékonyságot garantálnak minden ügyfelük számára.

Egy késve, vagy sérülten érkező alkatrész a teljes versenyhétvégét tönkreteheti az autósportban, Michelisz Norbert és Bári Dávid versenycsapata, a M1RA ezért is bízza profikra a csapat logisztikai problémáinak megoldását. A M1RA mellett partnerként segítő Raben Trans European Hungary számára alapvető fontosságú érték a precizitás, a megbízhatóság, a gyorsaság, illetve az ügyfél nyugalma, és ezt nem csak a motorsportban, hanem a mindennapokban is garantálni tudják partnereiknek, akiknek időt és pénzt takaríthatnak meg, ráadásul környezetkímélő módon.

A logisztikai tevékenységgel (főként közúti szállítmányozással és raktározással) foglalkozó cég a 13 országban jelen levő holland Raben Group tagja. Ez garancia arra, hogy mind a 13 országban ugyanazt a minőséget kapja az ügyfél, legyen az országon belüli, vagy Európa másik felére irányított szállítmány, ezt az értéket képviselik az ügyfél felé, legyen szó belföldi piacra vagy akár exportra termelő kis- és középvállalatokról, vagy nemzetközi multinacionális cégekről. A 2018-ban indult, 2019-ben első teljes szezonját maga mögött tudó együttműködés előnyeit, és a jövő jelentette még sikeresebb folytatás lehetőségeit Árvai Csaba, a Raben ügyvezető igazgatója, és Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője értékelte.

m1ra kép1

Közút vagy versenypálya, a kihívás ugyanaz

A hibátlan logisztikai háttér elengedhetetlen a versenysportban, a különbség egyedül annyi, hogy míg egy motorsportcsapatnál nagyon gyorsan jön a visszacsatolás a munka eredményességéről, addig a logisztikai háttérnél a nagyobb méret és lefedettség miatt kevésbé tűnik pörgősnek a folyamat. De pont a gyors, feszített tempó miatt válik sokkal fontosabbá egy minőségi, pontos, megbízható, rugalmasabb, hatékonyabb, vagyis jobb partner szerepe. Ezeket keresi a M1RA a versenysportban, ezeket kínálja a Raben a logisztikában. Mert a M1RA életének szervezése, a versenyzéshez és a sporthoz kötődő dolgok jelentős része döntő mértékben logisztika, amiben mindenki számára nélkülözhetetlen egy komplett szolgáltatási csomagot biztosító partner.

A versenypályán a cél az, hogy az autó és a pilóta tökéletes állapotban, időre legyen ott a rajtrácson, a logisztikai iparágban feladott áru pontos, hibátlan célba juttatása a feladat. A Raben ebben tud segítő partner lenni belföldön, illetve az exportra termelő vállalatoknál külföldön. Ráadásul a partnereik válláról nagy terhet tud levenni a Raben a bel- vagy külföldi címzettel való kapcsolattartás átvállalásával, új piacok jelentette lehetőséget nyitva az egyre erősödő exporttevékenységek erősítésével, főként a fővárostól távolabb eső vállalatok kiszolgálásával.

Akkor tudunk a leginkább segíteni mostani és leendő partnereinknek, ha sikerül egy mindenki számára megfelelő folyamatláncot kialakítani. Ebben a cél, hogy ne a partner furikázzon egy kisebb teherautóval a célországba, hanem ha van egy-két napja, amivel tud előre tervezni, akkor gyűjtsük össze az árut a magyarországi telepeink egyikén, ahonnan már egy méret- és költséggazdaságos kamionnal visszük tovább az áruját a kívánt célhoz. Ebben tudunk értéket teremteni és lehetőséget kínálni a hazai vállalkozásoknak, mert így olcsóbban jut el az áruja a kívánt helyre, mintha saját kisteherautóval vinni azt

– foglalta össze röviden a Raben előnyeit Árvai Csaba. Hozzátette, hogy a gyűjtőfuvarozás mellett komplett-, vagy akár részrakományos fuvarokat is vállalnak – utóbbinál a gyűjtőpontokon túl, megadott címre vagy címről is vállalják a fuvart, amennyiben az időérzékenység, a sérülékenység, vagy az átrakodási nehézség úgy diktálja.

Költség- és környezetkímélő megoldás

Mindezt megfizethető áron kell elképzelni, ugyanis a Raben szolgáltatásaival csak jelentősebb állandó járműpark tud versenyezni. Ezt ismerték fel a M1RA-nál is, időben és pénzben is sokkal kedvezőbb a Raben szolgáltatásait igénybe venni, mint saját autóval külföldre küldeni egy alkatrészt, vagy éppen egyénileg azért menni, ráadásul a profi háttérnek köszönhetően idegeskedéssel sem kell számolni.

Minden vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor átértékelődik egy-egy szolgáltatás ára és értéke annak függvényében, hogy mennyivel teszi könnyebbé, nyugodtabbá, kiszámíthatóbbá vagy éppen kalkulálhatóvá a mindennapjainkat. Ha a legjobbak ellen akarunk versenyezni, akkor a legjobb csapatra van szükségünk ezért fontos, hogy a logisztikai kihívásainkban is olyanok segítsenek, akik a legjobbak az adott területen

– indokolja Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője, hogy miért is volt jó döntés a Rabent választani.

Emellett pedig a környezetterhelés sem másodlagos: egy kisteherautó nem sokkal kevésbé szennyezi a környezetet, mint egy nagy kamion, a terhelhetőségben viszont sokszoros a különbség, vagyis környezetkímélőbb megoldást is nyújt a Raben hálózata.

Ilyen szempontból a Raben verhetetlen az egyéni megoldással szemben, a kiterjedt európai hálózatuknak köszönhetően ugyanis a lehető leggyorsabban oda tudnak érni a feladott áruért, amit aztán gazdaságosan, egy-két napon belül eljuttatnak a kívánt címre Európán belül.

20190529 190036

Ahogy a motorsportban az eredmény, a logisztikai iparágban a sikeres, zavartalan kézbesítés a fokmérő, a valódi siker viszont – mindkét fél szempontjából – az, ha az ügyfél a szállítási folyamat során nem is hall a Rabenről, hiszen ekkor tudták maradéktalanul tehermentesíteni a partnert.

Folyamatos fejlődés, folyamatos bővülés

A Raben nemrég vezette be a csomagküldésben már ismert megoldást, vagyis a küldemény érkezésének előzetes jelzését. Ami működik a kiskereskedelemben, az már elérhető a szállítmányozásban is, a küldemény érkezési idősávjának megadásával a címzett partner energiát és erőforrást tud spórolni azzal, hogy pontosan tud tervezni egy akár több tonnás szállítmány érkezésével is.

Szintén új logisztikai megoldás a Rabennél a városi áruszállításban verhetetlen city trailer-flotta kialakítása, illetve bővítése. A megszokott kamionoknál valamivel kevesebb áru szállítására képes, ugyanakkor azoknál sokkal kisebb fordulósugárral bíró, tehát a szűk városi utcákon is használható járművek ideális eszközei a városi áruterítésnek, hiszen minden területet elérnek, amit a kisebb teherautók, de azokhoz képest akár másfélszeres kapacitással is bírnak.

Ezeknek is köszönhetően folyamatos a növekedés a Rabennél – az évről évre nagyobb mértékű növekedés mellett 2019-ben 100 fővel, csaknem 30 százalékkal tudták bővíteni a céget.

Jövőbe mutató partnerség a M1RA-val

A szakmájában való fejlődés mellett arra is van energiája a Rabennek, hogy támogatóként beálljon a M1RA mellé. A kapcsolat kézenfekvő az ügyvezető igazgató Árvai Csaba motorsport-szenvedélye miatt is, de nem ez volt a fő indíttatás a kapcsolatfelvételkor: a Raben büszkén támogatja és köti össze nevét a nemzetközi szinten is eredményes, ismert és elismert Michelisz Norberttel és a M1RA csapatával. “Bennük látjuk azt a magyarországi, nagyon gyorsan fejlődő, nagyon dinamikus, szép jövő előtt álló csapatot, akikkel érdemes együtt dolgozni. Ennek van jövője, van kifutása, ez egy nagyon jó partnerség” – mondja Árvai az együttműködésről.

m1ra kép3
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.