Meseszép ünnepi időszak az Andrássy úton a La Perle Noire-ral

2019.12.19. 14:12 Módosítva: 2019.12.19. 16:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A La Perle Noire étterem a belváros legszebb részén, az Andrássy úton hozza el minden évben az egyedi ízekkel és ötletekkel kísért ünnepi menüsorozatát nem csak az a la carte vendégek számára, de a cégeknek is, ahonnan soha nem hiányozhat a női energia sem. Idén sincs ez másképp természetesen. A tulajdonosokkal, Szarvas Szilviával és Gendur Andrással beszélgettünk.

IMG 0410

András, minden évben a karácsonyi és újévi időszak igazi kihívás az éttermeseknek. Mire érdemes figyelni ebben az időszakban, hogy a saját éttermünk versenyképes tudjon maradni?

Talán a legfontosabb szempont a „zártkörűséghez” szükséges minimális létszám megállapítása, ezzel lehet optimalizálni az étterem kihasználtságát. Ezért az adventi időszakban nem szoktunk 2-3 napnál több zártkörű rendezvényt bevállalni.

Mennyire fontos a szeretettel körül ölelt ünnepi időszakot női energiákkal megtölteni, Szilvia? Te, mint a LPN háziasszonya, mit adsz hozzá ehhez az időszakhoz, mint a vezetőség női tagja?

Részemről a La Perle Noire ebben az időszakban főként az otthonosságról kell, hogy szóljon. Karácsonyi dekorációval egy melegebb környezet megteremtése a cél. Szeretnénk, hogy vendégeink egy ebéd vagy vacsora alkalmával átélhessék a kollégáinkkal létrehozott családias légkört, továbbá számtalan olyan apró figyelmességet csempészünk be ebbe az időszakba, amelyekkel megkülönböztetjük a szeretet ünnepét egy „átlagos” hétköznaptól. S ezeket a pillanatokat nem csak az a la carte vendégeink, hanem a partnereink, a hozzánk érkező cégek is élvezhetik.

IMG 1093

És gondolom, ez általában rád hárul, mivel a vendégvárás a legtöbb esetben női feladat. S ti a vendégek fogadását már a csodás teraszotokon elkezditek. Mivel készültok idén a hozzátok érkezők kinti fogadására?

Kihasználjuk ezt az egyedi adottságunkat, ezért nem csak a rendezvényeinken, hanem a karácsony közeledtével minden este maximálisan törekszünk arra, hogy az érkezés pillanatában mindenki ünnepi hangulatba kerüljön. Fontos, hogy már a kapuban érezzék, jó helyre érkeztek. A teljes téli szezonban csodálatosan kivilágított, ünnepi fényben pompázó kertben fogadjuk a hozzánk érkezőket forró italokkal, például forralt borral, punccsal, groggal, vagy olyan finomságokkal, mint a sült gesztenye, esetleg a mézeskalács.

De a tányérokon is történnek ilyenkor még hangsúlyosabb finomítások. András, milyen új irányvonal lesz idén megtalálható az ünnepi menükben?

Évről-évre 2 féle menüvel készülünk, egyrészt a La Perle Noire-tól megszokott filozófia mentén, kicsit trendi, picit meghökkentő, de mindenképp meglepő ételekkel, illetve a másik irányvonallal, a tradicionális ételek innovatív megjelenésével. Hogy csak egy példát említsek, ilyen a töltött káposzta kacsából.

IMG 3509cmyk ready

Akkor ezek szerint az egyediség kiterjed az alapanyag használtarta is.

Közös pont mindkét menüben, hogy különböző alapanyagokat új megközelítésben használunk. Gondolok itt az Unicum jus-re, vagy éppen James Bond kedvenc Vodka Martini italára, amit sorbet formában csempészünk bele a szilveszteri fogásokba. Lőrincz György személye a konyhában a garancia arra, hogy olyan kompozíciókkal lehessen nálunk találkozni, amelyek a városban máshol nem fordulnak elő.

IMG 3534cmyk ready

Szilvia, az étteremről köztudott, hogy az átlagosnál jobban odafigyel a vegetáriánus és vegán fogyasztókra. Igaz ez a kiemelt fókusz a női vendégekre is?

Természetesen, érdeklődve fordulunk a női igények felé is. Mindenkinek szeretnénk megfelelő lehetőséget nyújtani, éppen ezért nagyon széles kínálattal készültünk. Maximálisan fontos szempont számunkra a menük összeállításában az egyéni érzékenységek, allergiák és speciális diétát követő vendégek kívánsága. Ezért a téli időszakban, követve a szezonalitást, jellemzőbb a vad és vörös húsok nagyobb választéka, de persze megtalálhatóak az étlapon ilyenkor is könnyebb fogások.

Az italok összeállítása viszont már igazán férfias feladat. András, mennyire figyeltek az idei trendekre ezen a téren? A borok mellett esetleg megjelennek a koktélok vagy a juice-ok?

A trendeken kívül természetesen a téli hidegre is odafigyelünk. Ilyenkor felkerülnek a koktéllapra a meleg koktélok, a rumos italok, valamint a magasabb alkohol tartalmú koktélok is nagyobb szerephez jutnak.

Az elmúlt években jellemzően a terasz a vacsora végével szivarszalonként várta a férfi vendégeket. Idén tervezitek ezt, vagy valami hasonlót az estek lezárásaként?

Igen, ezen a szokáson nem változtatunk, csak annyi csavart viszünk bele, hogy forró gőzön melegített Calvados-t javaslunk a szivar mellé.

IMG 3630cmyk ready

De ne feledkezzünk meg a cégekről sem, akivel Szilvia, te tartod elsősorban ilyenkor is a kapcsolatot. Mit kínáltok idén nekik, amiért érdemes a La Perle Noire-t választaniuk a kollégáikkal való közös ünneplés helyszínének?

Minden érdeklődő cég számára egyéni, testreszabott ajánlatot készítünk, minden kívánságot figyelembe véve. Fontos, hogy az általunk kínált lehetőségek összhangban legyenek az adott partner arculatával, így fogják igazán magukénak érezni az éttermünket az ünnepi vacsorájuk során. Amivel mi többé tudjuk varázsolni ezt a fontos eseményt, például az egyedi dekoráció, hang és fénytechnika, kiegészítő programok, fellépők.

Lehetőségük van a már nálatok évek óta élőzenét biztosító Csikós Józsefet és vendégeit is kérni egy-egy ilyen estére?

Természtesen, hiszen az ünnepi légkör fényét az élőzene teszi teljessé nem csak a céges rendezvényeken, hanem a hétköznapokban is. Ezért nálunk soha nem elhagyható tényező a háttérzene, hiszen az itt ünneplő vendégek számára a finom ételek, a jó italok és a megfelelő, jó zene hozza meg az önfeledt hangulatot. Ezzel igyekszünk felejthetetlenné tenni a vendégeink számára az itt töltött időt.

További információ és asztalfoglalás: ITT

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.