Erre nem is gondoltál! Jótékonykodj Bizalompontokkal!

2020.02.07. 15:12 Módosítva: 2020.02.10. 16:59
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A jótékonykodás sajnos még nem szerves része a mindennapoknak, pedig semmivel sem bonyolultabb, mint például a napi bevásárlás. Sőt, a kettő akár össze is köthető. Ahhoz pedig, hogy segíts, nem is kell feltétlenül a zsebedbe nyúlnod. De hogyan és kinek adakozz, ha valóban segíteni szeretnél? Íme, pár tipp, hogy csináld.

Napi szinten találkozhatunk olyan hirdetésekkel, felhívásokkal, amelyek jótékonykodásra ösztönöznek. Sokan azonban bizalmatlanok az adakozásra: kételkednek abban, hogy az adomány összege megérkezik a célszemélyekhez, célszervezetekhez vagy inkább szeretnének nem anyagi segítséget nyújtani, de nem tudják, hol keressék a megfelelő szervezeteket. Másoknak a pénztárcájuk szab korlátot az adakozásnak.

Csak átláthatót

Ha pénzbeli adománnyal segítenél, érdemes olyan szervezeteket támogatni, amelyek transzparens és biztos háttérrel rendelkeznek, sőt, a legideálisabb, ha olyan kampányhoz csatlakozol, amely mögött egy nagyobb vállalat áll, és amelynél biztosan lekövethető az adományok felhasználása.

shutterstock 533091808auchan

Segítenél, de nem tudod, kinek?

Fontos számodra az állatvédelem, a gyermekek gyógyításának támogatása, vagy a szegénység elleni küzdelem, de nem tudod, hogyan is tudnál hatékonyan tenni ezekért? Ha nem ismersz olyan szervezeteket, akiken keresztül ezt megteheted, érdemes olyan programokat, akár vállalatok által indított kezdeményezéseket is megnézned, ahol már előre kijelölt civil szervezetek közül választhatsz. Így felajánlásod biztosan jó helyre kerül.

Segíteni fizikai segítség és anyagi ráfordítás nélkül?

Bizony léteznek már olyan innovatív formái is az adományozásnak, ahol ténylegesen nem adunk pénzt és fizikai segítséget sem nyújtunk, hanem egyéb adománnyal segítünk egy jó ügyet, például azzal, hogy egy szervezet javára lemondunk az általunk gyűjtött hűségpontokról.

Néhány kattintással is segíthetsz

A tudatos jótékonyság, valamint a vásárlók és munkatársak edukációja céljából indította el akcióját az Auchan, ahol a Bizalomkártya birtokosok most nemes célra fordíthatják Bizalompontjaikat. A vásárlók egészen február végéig dönthetnek arról, hogy pontjaik mekkora részét adományozzák az Auchan által előzetesen kiválasztott hat neves alapítvány valamelyikének.

Az egyéni adományozáson felül a Bizalomkártyások arról is szavazhatnak, hogy a hat szervezet közül melyiket támogassa az Auchan további 1 millió Bizalomponttal. Az áruházlánc a támogatásokat Auchan Bizalomkártyán juttatja el az alapítványoknak.

Adományozni és szavazni az Auchan Bizalomkártya online felületén lehet a bizalomkartya.auchan.hu/adomanyozas oldalon február 1-29. között.

És hogy mely szervezetek támogathatók? Íme!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.