Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Mindenhol hiánycikk a szájmaszk, de mutatjuk hol kapható még!

2020.02.11. 09:12 Módosítva: 2020.02.13. 14:27
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Bár az egész világon hiánycikk, itthon elvétve még kapható a többször használható szájmaszk! Mi megtaláltuk azt a helyet ahol lehet venni és még házhoz is küldik!

Ezért hiánycikk a szájmaszk

Mint ahogy egy korábbi Index cikkben is olvasható volt, az egész országban hiánycikk a szájmaszk. A patikák kifogytak, a fogorvosok is nehezen jutnak hozzá az egészségügyi szájmaszkokhoz, a nagykerek korlátozottan képesek beszerezni a gyártóktól. Több oka van annak, hogy az egész világon hiánycikké váltak az olyan szájmaszkok, amely – még az orvosok szerint is – megvédhetnek minket a – most már az egész világban megjelenő – koronavírustól, hiszen senki sem volt felkészülve arra, hogy Kína majdnem másfél milliárd lakosa pillanatok alatt felvásárolja majd a védőmaszkokat.

Felelős a kialakult helyzetért az a tény is, hogy a legtöbb (egyébként nem túl gazdaságos, és minimális védelmet nyújtó kényelmetlen, egyszeri használat után eldobandó) maszkot Kínában gyártják. A kínai gyártók pedig abban a pillanatban ahogy kitört a járvány elkezdtek csak a belföldi piacra koncentrálni, gyártani, ám ez még nem volt elég: szájmaszk felvásárlásba kezdtek, ezzel az egész világon hiány keletkezett: először Ázsiában, majd Európában kezdett hiánycikké válni a maszk, ma már hazánkba is az.

Pont a tomboló influenzaszezon közepén.

foto 1

Jól mutatja, mekkora a kereslet a maszkokra – mondja Nagy Gábor az egyik legnagyobb hazai online szereplő a SzerszamKell.hu barkácsáruház ügyvezetője, - mi is több mint 200 000 szájmaszkot értékesítettünk az elmúlt néhány napban, ráadásul többen a vevők közül kínai cég volt. És eladhattunk volna bármennyit.

Szájmaszkot a kukából?

Körbejárta a világsajtót az a fotó amelyiken az látható, hogy Kínában már a kukából is kiszedik az (egyébként egyszer használatos) szájmaszkokat. Pedig ezek a maszkok nem véletlenül vannak a szemétben: azért mert egy használat után egyszerűen elvesztik azt a minimális védőképességüket is, ami volt nekik.

Pedig az sem túl sok: az egyszer használatos szájmaszkok tulajdonképpen alig védenek jobban annál, mintha egy rongyot, egy sálat tekernénk a szánk és az orrunk elé, de még mindig ad egyfajta biztonságérzetet, akár akkor is, ha a kukából szedik ki őket. Ráadásul egy ideje tilos Kína utcáin szájmaszk nélkül közlekedni azt azonban senki nem vizsgálja, hogy hányadszor használjuk, és honnan van.

Többször használható szájmaszk, nem csak koronavírus ellen

Itt kapható:

foto 2

Ez a többször használható szelepes szájmaszk nem csak a koronavírus, hanem az influenza, vagy akár a pollenek ellen is védenek, és többször is lehet őket használni – folytatja Nagy Gábor -  előnyük, hogy tökéletesen az arcra lehet őket illeszteni, ezért nem csak kényelmesek, hanem a mi maszkunk nem mozdul el, nem csúszkál, és valóban védelmet nyújt, akár többszöri használat esetén is.

foto 3

Jelenleg még a SzerszamKell.hu webáruházunkban vagy üzletünkben is megvásárolható ez a szájmaszk, mert még van raktáron pár tízezer darab – mondja Gábor – viszont a további beszerzés bizonytalan. Pedig érdemes beszerezni, és nem is a koronavírus miatt, hanem azért, mert megvédhet az influenza ellen is.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.