Huawei P40 Lite: elérhető árú fotós, multimédiás, mindenes

2020.03.19. 12:02 Módosítva: 2020.03.19. 12:07
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Amikor egy csúcskategóriás telefon akár a félmillió forintos határt is átugorhatja, jól jön egy olyan készülék, amely kedvező árért cserébe szinte csúcskategóriás élményt nyújt.

A Huawei pont azokra céloz a P40 Lite - tal, akik vagy nem akarnak, vagy egyszerűen nem tudnak több százezer forintot fizetni egy telefonért: az épp ötszámjegyű árszinten maradó készülék erős hardverrel, lenyűgöző kijelzővel és sokoldalú fotós-videós tulajdonságokkal bír, a költségkímélő vásárlók pedig a tudás és a külcsín tekintetében is nyugodtan a prémium modellek mellé tehetik.

Huaewi PRtermek 753x440 01

Legyél a közösségi média királya!

Egyre jobban látszik, hogy a fiatalabb korosztály körében már a fotókat és videókat megosztó platformok a legnépszerűbbek a közösségi színtéren, de a Facebookon és más oldalakon is, például a TikTon-on is fényképekkel, rövid videókkal lehet a legnagyobb sikert aratni. A P40 Lite hátlapi négykamerás elrendezése és fotós háttérrendszere tökéletes arra, hogy bármilyen témáról kiváló felvételeket készítsünk: a 48 megapixeles főkamera mellé egy 8 megapixeles, 120 fokos ultraszéles látószögű, egy akár 4 centiről is éles fotókat készítő makró, valamint a modellek mögötti háttér művészi elmosásában segítő bokeh kamera került.

A fenti négyes mögött dolgozó, mesterséges intelligenciával támogatott szoftver többek között képes arra, hogy egy adott fotót sorozatfelvétel formájában kattint el, majd az egyes fényképeket egybegyúrva egy mindenhol éles, színgazdag, tökéletes végeredményt produkál. Ugyancsak fontos az éjszakai üzemmód, amelyben akár állvány nélkül is készíthetünk minőségi képeket fényszegény környezetben – hasonló funkciót kapott egyébként a szelfikamera is, így sötétben sem elmosott portrékezdeményekkel kell kísérleteznünk.

Végül pedig említést érdemel az AI videószerkesztő, amely abban segít, hogy számítógép használata nélkül vágjunk össze hangulatos videókat, akár saját háttérzenével ellátva.

Huawei PRkepek 680x529 01

Látvány és sebesség

A csúcskategóriás okostelefonokban jellemzően olyan erős hardver dolgozik, amely minden mai alkalmazást képes futtatni és minden mobilos feladatot képes ellátni akadás nélkül, emellett a kijelzője a képi látvány szempontjából felülemelkedik az átlagon. A P40 Lite mindkét feltételnek megfelel. A készülékben lévő Kirin 810 chipkészlet nem csak villámgyors működést biztosít, de fejlett gyártástechnológiája miatt az akkumulátort is kevésbé terheli, ezáltal a telefont tovább használhatjuk anélkül, hogy töltőt kellene keresgélni. A grafikus vezérlő szintén egyszerre képes arra, hogy egy extra funkciójával megnövelje a kijelzőn megjelenő képkockák számát, de közben szintén visszafogott fogyasztás mellett működik. Maga az akku önmagában is erős, hiszen 4200 mAh kapacitása hosszú üzemidőre elegendő, ráadásul a 40W Huawei SuperCharge segítségével mindössze 30 perc alatt 70 százalékot tölthetünk rajta, így még az sem okoz nagy időbeli kiesést, ha gyorsan „meg kell etetni” a készüléket.

Az izmos hardver és a lenyűgöző fotós tudás mellett a harmadik csúcsmobil-faktor a minél nagyobb és szebb kijelző. A P40 Lite képernyőjébe már nem lóg bele fekete csík vagy szenzorfül, a szelfikamerát egyetlen apró lyuk mögé rejtették a készülék bal felső sarkában. Így igazi „faltól-falig” élményt ad a felület 90,6 százalékát lefedő panel, amelynek átlója 6,4 hüvelykes, felbontása pedig full HD+.

A kijelzőn elhelyezett elemek olvashatóságában az EMUI 10 felhasználói felület segít, amely ráadásul sötét üzemmódot is kínál - ez egyrészt a szemet kíméli, de szintén pozitív hatással van a telefon fogyasztására. A látványvilágot a fémes borítás is emeli, kényelmi szolgáltatásként pedig a korábban a hátlapokon vagy a kijelző alatt található ujjlenyomat-olvasó immár az oldalsó peremre került.

Látható tehát, hogy a Huawei P40 Lite esetében a „lite” kitétel inkább csak az árkategóriára értendő, a közösségi médiát használó, alkalmazások között váltogató, fotós és multimédiás funkciókat kereső felhasználóknak a telefonárért cserébe nem kell lemondaniuk sem tudás, sem pedig külcsín tekintetében semmiről. A P40 Lite már előrendelhető a kiskereskedőknél, és hamarosan a mobilszolgáltatók is kedvező csomagokban kínálják majd az ügyfeleiknek.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.