Fogalmad sincs, milyen szájmaszkot vegyél?

Segítünk kiigazodni a típusok között! Hirdetés
2020.04.14. 11:00 Módosítva: 2020.04.14. 11:09
Ezt a cikket a(z) Segítünk kiigazodni a típusok között!, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Figyelem, nem minden maszk véd a vírustól - mutatjuk, melyik mire alkalmas!

Mostanában mindenki a szájmaszkokról beszél, jelenleg a legkeresettebb eszközök közé tartoznak. Több kormány is repülőket indított Kínába, hogy minél hamarabb tudjon ilyen egészségügyi maszkokat biztosítani az emberek számára. Nem véletlen mindez: a szájmaszkokkal csökkenthető a betegség terjedése, ezáltal a vírus elleni védekezés egyik alappillérét képezik.

01

Sokan sokféle eszközt árulnak a piacon, viszont a legtöbben nem tudják, hogy melyik típus mire jó, és mitől véd valójában. Most segítünk kicsit tisztábban látni, hogy melyik maszkot miért érdemes használni.

1.  Hagyományos orvosi szájmaszkok

A hagyományos orvosi (más néven sebészi vagy műtős) szájmaszkok egy- vagy többrétegű anyagból készülnek, lazán fedik az orrot és a szájat. Kizárólag egyirányú védelemre tervezték őket, így a környezetet védik, nem a viselőjüket. Abban segítenek, hogy a szájon át távozó testnedvek ne fertőzzenek meg másokat. Előnyük lehet még, hogy sokkal kevesebbszer érinti meg vele a viselő az arcát, mintha egyáltalán nem hordana semmilyen maszkot.

02

Ezek a szájmaszkok egyszer használatosak, könnyen átnedvesednek, ezután rögtön ki kell cserélni őket. Fontos tudni, hogy legtöbbjük nem rendelkezik semmilyen biztonsági osztályozással. Leginkább műtétek során vagy krónikus betegségben szenvedők közelében használják őket, óvva a betegeket a fertőzésektől.

2. Légzésvédő arcmaszkok

A légzésvédő arcmaszkok sokkal szorosabban illeszkednek az arcra, kétirányú védelemmel vannak ellátva. Szűrik a belélegzett levegőt, így helyes használat esetén óvják a viselőt is. Kevésbé nedvesednek át, így tovább használhatók, mint a hagyományos szájmaszkok.

03

A légzésvédő arcmaszkok a normál szájmaszkokkal szemben már rendelkeznek biztonsági osztályzással. Európában ez az FFP1-2-3, míg Amerikában az N95 és N100 szabvány. Ez azt mutatja meg, hogy az adott maszk mekkora mértékben képes megszűrni a 0,3 mikronnál nagyobb részecskéket.

FFP1 arcmaszk

80%-os szűrőkapacitással rendelkező maszk, főként munkavédelmi célokra alkalmas, pl. a por ellen.

FFP2 (N95, KN95) arcmaszk

94%-os szűrési hatékonysággal bír, mely munkavédelmi felhasználás mellett már segít megóvni a vírusfertőzésektől is. Amerikai és kínai megfelelője az N95-ös, illetve KN95-ös maszk, mely 95%-ot képes szűrni.

FFP3 (N100) arcmaszk

99%-os szűrőkapacitás jellemzi, általában kilégzőszeleppel rendelkezik. N100-nak hívják az ennek megfelelő amerikai sztenderdet, ez 99,97%-ban szűri meg a levegő részecskéit.

Melyik maszk hatékony a koronavírus ellen?

07

A legfontosabb kérdés jelenleg, hogy melyik maszk használható a koronavírus megelőzésére. Az Egyesült Államok Betegségkontroll-központja által közölt COVID-19 és SARS útmutatóban javasolt védőfelszerelésnek az N95-öt jelölte meg. Így az N95, KN95, illetve az ennek megfelelő FFP2 maszk már optimális védelmet biztosít a koronavírus ellen.

A nagy kereslet miatt azonban most sok helyen készlethiány lépett fel az FFP2-es (N95 és K95-ös) maszkokból. Szerencsére ezen az oldalon még elérhető ez a típus.

Az FFP2 (KN95) arcmaszk pillanatok alatt, egyszerűen felvehető, hosszabb távon is kényelmesen hordható eszköz. A maszk helyes használat esetén többször is felhasználható. A benne levő szűrőrétegek megakadályozzák a kórokozók belélegzését. Emellett a továbbfertőzést is képes meggátolni, nagymértékben csökkentve a vírus terjedését.

Mire figyeljünk, ha maszkot vásárolunk?

  • kizárólag FFP2 (K95, N95) vagy ennél magasabb szabványú maszk biztosít elegendő védelmet a vírusok ellen
  • csak olyan weboldalról rendeljünk, ahol fel vannak tüntetve a cégadatok, elérhetőség (rendszerint az oldal alján)
  • az utánvételes fizetés biztonságot nyújt, mivel ilyenkor csak az áru átvételekor kell fizetnünk
  • óvakodjunk olyan webshopoktól, ahol nincs készleten a maszkból, mivel esetükben hetek, hónapok is eltelhetnek, mire az áruhoz jutunk - nézzük meg, jelzik-e a webáruházban a várható szállítási időt
  • ha vannak, olvassuk el a véleményeket az oldalon a termékről
  • kerüljük az irreálisan magas áron árusító oldalakat (pl. 30.000 Ft / 1 db maszk, 40.000 Ft / 2 db)
Megfelelő védekezéshez FFP2-es (KN95, N95) maszkot használjunk a vírusok ellen
Megfelelő védekezéshez FFP2-es (KN95, N95) maszkot használjunk a vírusok ellen

2 db többször felhasználható FFP2 maszk most kedvező, 4.990 Ft-os áron

Az alábbi oldalon 2 db FFP2 (KN95) légzésvédelmi maszkot kapsz minden csomagban, összesen 4.990 Ft-ért, így szeretteid, kollégáid védelméről is gondoskodhatsz. Rendeld meg itt kedvező áron a hatékony arcmaszkot, és kerüld el a vírusfertőzést! Ne maradj le, rohamosan fogynak a készletek:

KATTINTS IDE A MEGRENDELÉSHEZ!

Bízunk benne, hogy ez a kis összefoglaló segített kiigazodni a különféle típusú maszkok világában.

Jó egészséget kívánva, A Nap Terméke blog

Mi is az „A Nap Terméke” blog?

A blog.hu-n több mint fél éve létező oldalunkon több tucat hasznos, kedvezményesen elérhető háztartási, autós, egészségmegőrző terméket mutattunk be eddig. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az aktuális legjobb ajánlatokra.

Az elmúlt 2 hónap legsikeresebb termékei:

Toe corrector – segít kiegyenesíteni lábujjaidat, műtét nélkül!

10

A Toe Corrector távtartó egy rugalmas, szilikonból készült eszköz, mely segít megelőzni a lábujj deformációt. Emellett a már kialakult bütyök és kalapácsujj ellen is hatékonyan bevethető.

A Toe Corrector a testtartásra is pozitív hatással van. Mivel eloszlatja a lábra nehezedő nyomást, így nagyban javul a tartás, szebb lesz tőle a járás.

Minden csomagban 1 pár (2 db) lábujj távtartót találsz. Rendeld meg most nagyszerű áron az alábbi linken:

KATTINTS IDE A MEGRENDELÉSHEZ!

Horkolásgátló állpánt - villámgyors segítség horkolóknak

11

Az amerikai tudósok által kifejlesztett horkolásgátló állpánttal teljesen megszüntetheted az éjjeli hortyogást.

Csak vedd fel elalvás előtt, és már az első éjszakát követően érezheted nagyszerű hatását: fokozatosan csökkennek a zajok, nem fogsz zavarni senkit, mindig frissen ébredsz.

Miért szenvednél többé a horkolástól, ha mostantól egyszerűen megállíthatod? Az állpánt rendszeres viselésével nem kell félned, hogy párkapcsolatod vagy egészséged megromlik.

Fékezd meg a horkolást most, használd az alábbi linket:

KATTINTS IDE A MEGRENDELÉSHEZ!

BBQ tapadásmentes grill sütőlap – forradalmi újdonság a grillezésben!

12

Te is imádod az ínycsiklandó grill ételeket? Ezzel a sokoldalú eszközzel új távlatok nyílnak meg előtted a grillezés terén. Mostantól olyan ételeket is elkészíthetsz, amiket csak a rácson lehetetlen lenne.

Süthetsz rajta pl. tojást, vékonyra szeletelt zöldségeket, apróbb húsokat is. Semmi sem fog odaégni, letapadni, mindent egy mozdulattal leszedhetsz, megfordíthatsz. Használata gyerekjáték: egyszerűen helyezd rá a lapot a grill felületére, majd pakold fel a kívánt ételeket, és már indulhat is a sütés!

Ezt a bármilyen grillsütőn használható találmányt most 2 db-os csomagban, tavaszi akcióval érheted el itt:

KATTINTS IDE A MEGRENDELÉSHEZ!

Napelemes, mozgásérzékelős kültéri LED lámpa – nagy fényerő, 0 Ft-os üzemeltetési költség!

13

A napelemes, mozgásérzékelős LED lámpával mostantól bárhol fényhez juthatsz, ahol szükséged van rá. Akaszd fel falra, kerítésre vagy egy oszlopra, és máris világíthatsz vele!

A napelemes LED lámpával olyan helyeket is megvilágíthatsz, melyeket korábban nem volt lehetőség. Mindezt külön üzemeltetési költség nélkül!

Most minden csomagban 3 db lámpát találsz, kedvezményes 6.990 Ft-os áron!

KATTINTS IDE A MEGRENDELÉSHEZ!

Nappali + éjszakai látássegítő csomag: megóvja látásod vezetéskor

14

A Pro Cars Shop által összeállított autós látássegítő csomaggal elkerülheted a zavaró fényhatásokat. Többé nem fogja kisütni szemed a nap, nem zavarnak a szembejövők fényei. Nincs több hunyorgás, tökéletesen láthatsz mindent nappal és éjszaka is.

Használd az autós látássegítő csomagot és láss mindent jól útközben! Ezekkel a szemüvegekkel javíthatod reakcióidődet, elkerülheted a baleseteket.

Remek hírünk van: az alábbi linken most

1 szemüveg áráért lehet tiéd a teljes, nappali és éjszakai szemüveget is tartalmazó csomag.

KATTINTS IDE A MEGRENDELÉSHEZ!

Wellness zuhanyfej víztisztító hatással – fürödj mindig klórmentes vízzel!

15

A Wellness zuhanyfej pillanatok alatt képes megtisztítani a vizet a klór és a méreganyagok 99%-ától, ezáltal puhábbá, selymesebbé teszi bőrt.

Ezzel a speciális zuhanyrózsával úgy érezheted magad, mintha mindennap wellness fürdőben lennél.

A Wellness zuhanyfejet úgy tervezték, hogy ugyanannyi idő alatt sokkal kevesebb víz fogyjon vele, mint a hagyományos tusolófejekkel.

A mikro lyukacskákon kiáramló cseppek hatványozottan kisebbek, ezáltal akár 40% vízmegtakarítást is elérhetsz. Rendeld meg a Wellness zuhanyfejet az alábbi linken, mindössze 3.990 Ft-ért:

KATTINTS IDE A MEGRENDELÉSHEZ! 

Ezt a cikket a(z) Segítünk kiigazodni a típusok között!, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.