Ha úgyis minden online, legyen a nyelvvizsgád is az!

2020.04.24. 18:34 Módosítva: 2020.04.24. 18:44
Ezt a cikket a(z) iTOLC, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Elindult elsőként az otthonunkból, online letehető, akkreditált nyelvvizsga az iTOLC-nál

Miért most? Miért mi? Miért ti?
Sokan vagytok, akik érettségi vagy felvételi előtt álltok, esetleg már túl is vagytok rajta, és szükségetek van nyelvvizsgára. Ez most nektek szól! És az online nyelvvizsga lehetősége a kialakult járványhelyzet miatt talán még aktuálisabb, mint korábban bármikor.

Nálunk az iTOLC Nyelvvizsgaközpontban egy olyan, államilag is akkreditált nyelvvizsgát szerezhettek, amit otthonról, online végezhettek el. Tudjuk, elsőre furán hangzik. De valószínűleg csak azért, mert még nem tudjátok, hogy nálunk már egy éve létezik a számítógépes alapú vizsgáztatás. Ha kicsit tovább olvastok, nem csak azt meséljük el, hogyan néz ki ez az egész, hanem azt is, hogy anyagilag miért éri meg.

Mennyire digitális?
Amennyire csak lehet. Tehát teljes egészében. Az egész vizsgafolyamat kb 3-4 órát vesz igénybe, egyedül leszel a monitoroddal, és még csak inget se kell felvenned.

Tudjuk, hogy a legtöbben a szóbelitől félnek a legjobban, ezért a szóbeli vizsga alatt csak a monológokat, válaszokat kell rögzítenetek. A vizsgáztatók pedig csak később, a vizsga után értékelik majd ki.

Ami a témákat illeti, igyekszünk olyan mindennapi helyzeteket, témákat, sztorikat feldolgozni, amik aktuálisak, amikkel tudtok azonosulni, de ha azonosulni nem is, véleményt formálni biztosan. Ez simán lehet, hogy egy chat-beszélgetés vagy egy blogposzt megírása lesz.

Természetesen, ahogyan azt is eldöntheted, hogy milyen sorrendben olvasod ennek a cikknek a bekezdéseit, úgy a teljes hanganyagot is a saját ritmusodban hallgathatod meg. Tehát a feladatokat úgy kezded és abban a sorrendben, ahogyan neked a legkényelmesebb.

Ja igen, és a teljes vizsga alatt lehet használni az Akadémia Kiadó kétnyelvű digitális szótárát. Mert tudjuk, hogy általában a szóbeli mellett a legtöbben a leblokkolástól féltek.

A szakértelem mellé járnak kedvezmények is
Nyelvvizsgáztatás terén több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezünk, a csapat fiatal, ami nyilván magával hozza azt is, hogy szeretjük használni és kihasználni a technológia nyújtotta előnyöket. Mindemellett meg tudjuk, hogy az ár igenis számít. Főleg akkor, ha még diák vagy.

Ezért egy csomó olyan kedvezményt nyújtunk, amik anyagilag is megkönnyíthetik a nyelvvizsga megszerzését. Például az első alkalom végén eldöntheted, hogy beküldöd-e hivatalosan is a vizsgát. Ha úgy érzed, hogy valamin elcsúsztál, akkor megpróbálhatod még egyszer.

Ha pedig most a hét végéig beadod a jelentkezést, ingyenes felkészítő anyagot adunk angol vagy német B2-es, és angol C1-es szinten. A sikeres nyelvvizsga ára a törvényi szabályozás szerint természetesen visszaigényelhető.

Tudjuk, hogy nagyon újnak tűnik ez az egész, ezért az „éles” vizsga előtt ki kell majd töltened egy tesztet, ami segít, hogy jobban megismerd a vizsga folyamatát és a rendszer működését. Ez persze ingyenes.

Jelentkezz vagy csak kérdezz!
Ha úgy érzed, készen állsz az online nyelvvizsgára, az iTOLC Nyelvvizsgaközpont honlapján tudsz jelentkezni. Ha pedig még nem vagy biztos benne, de érdeklődnél, akkor az www.itolc.hu-n vagy az iTOLC Nyelvvizsga Facebook oldalán tudod felvenni velünk a kapcsolatot, akár Facebook chat-en is, ha neked az a kényelmes.

Ezt a cikket a(z) iTOLC, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.