ITT A MEGOLDÁS, HOGYAN MENTHETI MEG VÁLLALKOZÁSÁT

2020.05.06. 16:22
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Létezik egy rugalmas foglalkoztatási forma, amely segíthet átvészelni a gazdasági mélyrepülést.

Az egyszerűsített foglalkoztatásra sokan úgy tekintenek, mint az adócsalás egy formájára, pedig ez egy teljesen legális módja a munkavállalók alkalmazásának. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetre válaszként Orbán Viktor bejelentette, lazítanak ennek keretein. A debreceni székhelyű HSA Group ezt az enyhítést és az elmúlt 20 év tapasztalatát összegyúrva megalkotott egy cégmentő csomagot, amellyel a mikrovállalkozásoktól kezdve egészen a legnagyobb autóipari vállalatokig képes költséghatékonyan, a napi szintű változásokra valós időben reagálva munkaerőt biztosítani.

Az egyszerűsített foglalkoztatásról köztudott, hogy egy-egy munkavállaló havi szinten több mint 30%-kal kisebb költséget jelent, nincs szabadság és nincs táppénz, ezáltal csak a munkával töltött időt kell megfizetni. Persze, azért ez nem ennyire egyszerű, hiszen akkor mindenki ebben a formában foglalkoztatná dolgozóit. Az egyszerűsített foglalkoztatottak számát az Mt. a statisztikai létszám 20%-ban maximalizálja, tehát 50 főből legfeljebb 10 fő alkalmazható ebben a formában.

HSA RESTART PR megjeleneshez

A vidék kinyitott, ám a bizonytalanság érezhető. Mindenki azon gondolkozik, hogy meddig fog tartani az újraindulás, mikor jön a második hullám, ami újabb leállást eredményez és mekkorát fog bukni a visszahívott dolgozók foglalkoztatásán. Itt jön képbe a HSA, pontosabban a HSA cégmentő csomagja. A csomag három alappillére a kiválasztás, a foglalkoztatás és a bérszámfejtés.

A HSA idén ünnepli fennállása 20. évfordulóját. A cégcsoport portfóliójában minden foglalkoztatási forma megtalálható, diákfoglalkoztatásban 35 éve piacvezető, a BBJ legfrissebb, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégeket rangsoroló listáján tavalyi eredményük alapján az országos 6. helyet foglalja el.

A szolgáltatás legfőbb előnye azonban nem is feltétlenül a pillérein alapszik, a legfontosabb szempont a szabadság, amit a vállalkozások kapnak ezáltal. Azok, akik a HSA segítségével akarják újraindítani a termelést, megkapják azokat a munkavállalókat, akikkel együtt szeretnének dolgozni, akkora létszámban, amekkora szükséges, teljes adminisztrációval, bejelentéssel, bérszámfejtéssel. Ugyanakkor, ha valóban bekövetkezik egy újabb vészhelyzet, akár másnap leállíthat mindent, költségek nélkül.

A HSA azon kevés cég egyike, aki korlátlan mennyiségű munkavállalót tud egyszerűsített formában foglalkoztatni és mindezt le is számfejti partnereinek.

Ez most egy kompromisszumos szituáció munkáltató és munkavállaló számára egyaránt, a munkáltató meg szeretné menteni a cégét, ezért arra törekszik, hogy minél alacsonyabban tartsa a működéssel járó költségeit, a dolgozó pedig munkát szeretne és jövedelmet. Ehhez nyújt a HSA egy minden igényt kielégítő megoldást, így menthetjük meg a munkahelyeket, ezzel együtt a vállalkozást.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.