Így támogatja a Mars csokoládégyártó a kakaótermesztő közösségeket 2020-ban

1108x503px header
2020.05.20. 14:34 Módosítva: 2020.05.20. 14:44
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A kakaótermesztő közösségek rendszeresen olyan kihívásokkal néznek szembe, mint a globális felmelegedés közvetett hatásai, a megnövekedett erdőirtás vagy az alacsony bevételek – most azonban a koronavírus-járvány hatásai is kezdik elérni őket. A világ egyik legnagyobb csokoládégyártója, a Mars ezért most egy 5 millió dollár értékű adománnyal támogatja őket.

Globális támogatási programjának részeként a Mars, a világ egyik legnagyobb élelmiszer-, csokoládé- és kisállateledel-gyártója most egy összesen 20 millió dollár értékű adománnyal segíti a koronavírus-járvánnyal szembeni harcot. Ez azoknak a közösségeknek nyújt segítséget, amelyekben a Mars kiterjesztett ellátási láncán keresztül jelen van, és amelyeknek különösen nagy szükségük van a segítségre a jelenleg kialakult helyzetben. A globális adomány egy jelentős hányada, 5 millió dollár a CARE jótékonysági szervezethez kerül, amely a fejlődő országokban élő, sebezhető közösségeken segít, elsősorban nőknek és gyermekeknek.

A Mars rendkívüli segítsége életeket fog menteni. Ha most támogatjuk ezeket a sebezhető közösségeket, annak elképesztő hatása lesz rájuk. A CARE figyelmének középpontjában elsősorban azok a nők és lányok állnak, akik a koronavírus-járvány frontvonalában vannak: nekik és családtagjaiknak, közösségeiknek segítünk most. Rendkívül hálásak vagyunk a Mars hozzájárulásáért – mondta Michelle Nunn, a CARE elnőke és CEO-ja.

A Mars és a CARE közötti együttműködés a vállalat akciótervének részeként valósul meg. Az 1 milliárd dollár értékű befektetés célja, hogy 2025-ig egy teljes egészében fenntartható és átlátható ellátási láncot biztosítson, és minél több lehetőséget hozzon létre a kakaó-termesztő közösségek számára. A program részeként a közösség kistermelői és családjaik kapnak támogatást ahhoz, hogy fejlődni tudjanak. Az eddigi eredmények a program sikerét igazolják: 2019-ig végéig Ghána kakaóellátási láncának teljes egészét sikerült feltérképezni GPS segítségével, egészen a legkisebb farmokig. Elefántcsontpart ilyen jellegű feltérképezése pedig jelenleg 65%-nál tart.

Mars PR 2.png

Mindezek mellett a vállalat idén a CARE-rel való együttműködésének kiterjesztését jelentette be, hogy még több családot tudjon támogatni a kakaó-termesztő közösségeken belül. Egy további, 10 millió dollár értékű adomány segítségével a CARE fejleszteni tudna majd Village Savings and Loans Association (VSLA) nevű programját, amely ezáltal, 2025-ig több mint 50.000 Ghánában és Elefántcsontparton élő embernek tud segíteni. Mindeddig a program 12.000 embernek segített, nagyrészt nőknek, azáltal, hogy hozzáférést biztosított a mikrofinanszírozási rendszeréhez és pénzügyi edukációs programokhoz. A program kiterjesztése azt jelenti, hogy Ghánában és Elefántcsontparton élő nők ezrei tudnak majd jobb életet élni és a családjaik és közösségeik jóllétéhez hozzájárulni.

640x360 v3

Azt látjuk, hogy sokszor a nők azok, akik felelősek a mezőgazdasági munka nagy részéért, de ők felelnek a gyermekeik táplálásáért, biztonságáért és oktatásáért is. Ezért különösen fontos, hogy hozzáférést kapjanak a pénzügyi oktatáshoz és egy finanszírozási rendszerhez. Ez tud ugyanis valódi változást előidézni ezekben a közösségekben! – mondta Zuzana Losakova, a Mars Multisales Közép-Európai Corporate Affairs igazgatója.

A globális kezdeményezések mellett a Mars regionális szinten is fellép a járvány hatásai ellen: Magyarországon a Mars Multisales, a Mars Petcare és a Royal Canin összesen több mint 8 tonna élelmiszert, csokoládét, 2000 maszkot és megközelítőleg 7 tonna kisállateledelt, valamint 7000 eurót adományozott a járvány által leginkább érintett embereknek, közösségeknek és kisállatoknak.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.