Ilyen egy igazi családi lakópark

2020.05.25. 16:50
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Milyen lehet az ideális lakópark egy gyermekes család számára?

Az utóbbi időben megnőtt a kereslet a nagyobb méretű lakások iránt, ezzel együtt a családosoknak szánt lakáskínálat is. A jelenség a háromgyermekes családok által új lakások megvásárlására igénybe vehető 10+15 millió forintos vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes hitel kombinációjának köszönhető. Ugyanakkor jól körvonalazható, hogy hiába ismertek a kisgyermekesek sajátos igényei, a fejlesztők sok esetben nem igazán tudnak ezeknek megfelelni. Most megnéztünk egy már teljesen elkészült és átadott fejlesztést, a Metrodom Parkot, a Pöttyös utcai metrómegállónál, amely kifejezetten a családosok elvárásaira lett szabva.

MTRDM park 0086
Fotó: Molnár Zsolt/ Moartfoto

Lakáskeresés új szempontok alapján
Nem csupán a nagyobb méretű lakások, hanem a kerttel és belső parkkal rendelkező otthonok iránti kereslet is megnőtt, amelyet az aktuális egészségügyi helyzet még inkább felerősített. Az emberek egyre inkább vágynak a természet közelségére és arra, hogy erkélyre vagy saját kertbe, belső parkba lehessen kiülni feltöltődni. A Metrodom Park nem véletlenül kapta elnevezését: a kellemes és családias, barátságos hangulatot alapvetően a tágas kert határozza meg, ami köré szerveződnek az épületek. A kertben jól elkülönülnek a pihenésre és játékra alkalmas terek, így a gyerekeknek van helyük szaladgálni, rollerezni, együtt játszani és ismerkedni, hiszen a védett és körbekerített belső park teljesen biztonságos, így nyugodtan ki lehet engedni játszani a gyerekeket. A kisebbeknek egy olyan játszótér lett kialakítva, ahol a homokozótól a mászókán át a hintáig szinte minden eszköz megtalálható. A tavaszias-nyárias hónapokban családi és baráti összejövetelekre alkalmas a kerten belül biztonságosan kialakított, bográcsozásra, illetve grillezésre is alkalmas tűzrakó hely.

MTRDM park 0032
Fotó: Molnár Zsolt/ Moartfoto

A Metrodom Park kialakítása során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az épületek minden tekintetben megfeleljenek a családosok elvárásainak. Ennek köszönhetően sehol sem kell lépcsőzniük a szülőknek a babakocsival, ráadásul a babakocsiknak és a bicikliknek külön közösségi, fedett tárolók lettek kialakítva, így azok nem foglalják a lakásban a helyet.

Kifejezetten a családosok igényei szerint készültek el a közösségi helyiségek is, a kisebb gyermekeket a házban kizárólag a lakók által használható, 40 m²-es játszóház várja, ahol rossz időben vagy télen is szórakoztatóan lehet eltölteni az időt. A játszóház úgy lett kialakítva, és olyan játékokkal lett megtöltve, hogy az épp csak a kúszó-mászó kicsiktől kezdve a 6-7 évesekig mindenki jól érezze magát. Nem maradt ki a mellékhelyiségből a pelenkázó sem, és a szülőknek is jut kényelmes ülőhely. Az extráknak még nincs vége, ugyanis külön közösségi szoba várja TV-vel, darts-szal és teakonyhával azokat, akik igénylik a közösségi életet és szívesen beszélgetnének egymással.

MWP 1080 2
Fotó: Molnár Zsolt/ Moartfoto

Észszerű és kényelmes kialakítás
A ház izgalmas terei mellett a lakások életterei is figyelemreméltók. A tervezők figyeltek arra, hogy összefüggő, tágas élettereket hozzanak létre, amelyek között könnyű az átjárás és ahol a család is együtt töltheti a szabadidejét. Kifejezetten kényelmes adottsága a lakásoknak, hogy a szülők saját, külön bejáratú, zuhanyzós fürdőszobával rendelkeznek, a gyerekek számára pedig egy második, kádas fürdő került kialakításra. Az ablakos, napfényes konyhák nem csak hogy nagyobbak, de az új építésű lakásokhoz képest a megszokottnál jobban elkülönülnek a nappalitól, emellett van hely a nagyobb étkezőasztalnak is. Ugyanez a helyzet az erkélyekkel, amelyek szintén tökéletes helyszínei a kikapcsolódásnak vagy akár az otthoni munkának is.

Me 2005 123 Index Prcikk banner 0525-01.png

Végül még egy fontos szempont, ami a lakáskeresés során lényeges kérdésnek számít: a költségek. A lakás megfizethető ára mellett nem mindegy, hogy később majd mennyibe fog kerülni a fenntartás, a fűtés és a közös költség. A fűtést illetően a legjobb az energetikai tanúsítványra támaszkodni, ami a Metrodom Park utolsó üteme esetén BB besorolású, amely közel nulla energiafelhasználást jelent. A közös költség is több mint észszerű, a négyzetméterenkénti 290 Ft különösen úgy értékelendő, hogy nem csak a hatalmas kert és a közösségi helyiségek, de a 24 órás portaszolgálat fenntartását is magában foglalja.

A Metrodom Parkról és az utolsó, még elérhető lakásokról a metrodom.hu weboldalon tájékozódhat.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.