Minden kategóriában jó választás a Huawei P40 család

2020.06.04. 13:19 Módosítva: 2020.06.05. 13:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Nem kell az idei több száz mobilt végig nézni, ha valaki szeretné eldönteni, hogy az ár-teljesítmény tengelyen melyik készüléket választaná: a Huawei az egész P40 szériát úgy alkotta meg, hogy mindenki találjon belőle magának valót.

Amikor valaki új okostelefon vásárlására adja a fejét, nincs egyszerű dolga. Az évente újonnan megjelenő készülékek közül mindegyik más és más kinézettel, tudással, alkatrészekkel és specifikációkkal rendelkezik. A vásárlónak pedig még akkor is meggyűlhet a baja a kínálattal, ha előre elhatározta, hogy melyek a legfontosabb kritériumok számára a keresett készülékkel kapcsolatban.

Huawei Index 1024x650 01

Egy sorozat, négy lehetőség

Sokkal egyszerűbb, ha egy adott márkára szűkítjük le a keresést, mivel, ha már volt jó tapasztalatunk az adott gyártó készülékeinek minőségével, megbízhatóságával kapcsolatban, az új mobillal sem lőhetünk mellé. De ilyenkor még mindig ott a sokféle modell és készülékcsalád, tehát kisebb körben, de ugyanúgy folytatódhat a kutakodás. Épp ezért döntött úgy a Huawei, hogy egyetlen sorozat, a P40 család tagjait alakítja ki úgy, hogy a hasonló alaptulajdonságok mentén könnyen el lehessen dönteni, melyik a számunkra legideálisabb.

A leginkább árérzékenyeknek és azoknak, akik nem kívánnak a pénztárcájukat megterhelő összeget költeni egy okostelefonra, a Huawei P40 Lite E modell lehet jó választás, de akár a legfiatalabbak első készülékeként is megállja a helyét. A HD+ felbontású kijelző már tökéletesen elég arra, hogy az appok és multimédiás tartalmak kontrasztosan, színgazdagon megjelenjenek, a 4000mAh kapacitással bíró akku pedig akár egy napon túl is bírja töltés nélkül. Már ebben a kategóriában is megjelenik a tripla hátlapi kamera, tehát nem csak vaktában kattintgathatunk, de portrétól a tájképig többféle célra is jól alkalmazhatjuk a készüléket.

A Huawei P40 Lite egy közép-felső kategóriás készülék, már erősebb és gyorsabb rendszerchipje van, az akkumulátora még erősebb, a hátlapi kamerák mellett már az előlapi szelfikamera is kifejezetten részletgazdag képeket készít, valamint a kijelző is full HD+ felbontású.

Lépjünk jóval feljebb: a Huawei P40 egy olyan készülék, amely csúcskategóriás hardverrel érkezik, de ehhez képest még mindig kifejezetten jó áron szerezhető be. A prémium Kirin 990 5G chipset a világ jelenlegi legerősebbjei közé tartozik, tehát ez a mobil már kompromisszumok nélkül használható mindenféle feladatra a játékoktól az üzleti alkalmazásokon át a különleges megoldásokig. A tripla hátlapi kamera felbontás és extra funkciók terén is minden igényt kielégít, a végeredmény pedig még komoly fényképezőgéppel dolgozó profi fotósoknak is becsületére válna.

Végül pedig itt a sorozat királya, a Huawei P40 Pro: itt már a full HD-t is meghaladó felbontás vár az OLED kijelzőn, és a hátlapi kamerarendszer is négy elemből áll. Az IP68 szabványnak megfelelő készülék akkumulátora gyorstöltéssel is felturbózható. A P40 Pro azok választása, akik a legjobbat szeretnék kihozni egy 2020-as telefon minden lehetséges felhasználási módjából, és igazán jövőálló befektetést keresnek.

Huawei Index 1024x650 02

Négy modell, egyetlen szoftveres környezet

A P40 sorozat tagjai közötti választást az is nagyon könnyűvé teheti, hogy a különféle hardveres képességek és extra funkciók ellenére egy olyan közös szoftveres ökoszisztéma veszi körül őket, amely garantálja, hogy az appok mindegyiken tökéletesen és biztonságosan futnak. A Huawei Mobile Services (HMS) rendszerébe kerülő alkalmazásokat az AppGallery nevű alkalmazás-áruházon keresztül lehet telepíteni a telefonokra: ez egy olyan, folyamatosan bővülő szoftverbázis, ahol név vagy egyéb tulajdonságok alapján könnyen megtalálhatjuk a számunkra fontos appokat, de kategóriák alapján is keresgélhetünk új kedvenceket az általános segédektől a játékokon át a legkülönlegesebb megoldásokig.

Akinek fontos, hogy a nemzetközi alkalmazásokat is magyarul lehessen használni, azoknak jó hír, hogy egyre bővül ezen appok köre is, de kifejezetten magyar fejlesztésű, hazai felhasználóknak szánt alkalmazásokat is bőven találni a népszerű ételrendelőtől a használtautó-adatbázison át a magyar netbankokig. Látható tehát, hogy idén kifejezetten egyszerű azok dolga, akik eddig még nem tudták eldönteni, milyen mobilt válasszanak: a Huawei P40 sorozaton belül könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő megbízható, hűséges társukat az elkövetkező évekbre, a HMS szoftverkínálata pedig azt biztosítja majd számukra, hogy bármelyik készülékre is esik a választásuk, felruházhassák a nekik legfontosabb appokkal.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.