AMD procival pörög a Lenovo top üzleti laptopja

2020.06.10. 16:27 Módosítva: 2020.06.10. 16:32
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Másfél kiló sincs a Lenovo legfrissebb hordozható gépe, a ThinkPad T495s, amit egésznapos igénybevételre, megerősített biztonságra és szélsőséges munkakörülményekre is teszteltek. Megnéztük, miért lehet tökéletes akár a sorozatos prezentációk, videókonferenciák és utazás során is ez a csúcsmodell.
ThinkPad T495s CT1 05.png

Összhang a teljesítményben

A Lenovo Magyarországon elsőként biztosít országos raktárkészletet a KKV és a nagyvállalati szektor részére az  AMD processzorral hajtott üzleti laptopokkal, melyek ár-érték arányban messze meghaladják az elvárásokat. Gyors és bivalyerős AMD Ryzen Pro mobil processzor és prémium hang- és képminőségért felelős Radeon* Vega grafikai meghajtó került az idén júniusban debütált ThinkPadekbe.  Az Ryzen CPU és a Radeon GPU együttesen gyors és hatékony munkavégzést tesz lehetővé anélkül, hogy túlzottan terhelné az akkumulátort. Így akár 16,5 órán át is rendelkezésre áll a laptop – kibírja a legkeményebb munkanapot is.

A kimagasló üzemidőhöz hozzájárul a harmonikus alapműködés és az alacsony áramfelvételű FHD IPS kijelző is. Ha mégis kifutna az időből, a gyorstöltés 1 óra alatt 80 százaléknyi, azaz körülbelül 11 órás működést biztosít - ennyit az ebédidőben vagy átszállás során is kaphat a laptop. A Thinkpaddal a Cortana személyi asszisztensen keresztül akár 10 méter távolságból is kommunikálhat, így készenléti módba helyezheti, hozzáférhet a naptárbejegyzéseihez vagy fájljaihoz.

Leszámol a kukkolókkal

A ThinkPad T495s többfajta kijelzővel rendelhető, akár érintőképernyőt, alacsony áramfelvételűt vagy az úgynevezett betekintés elleni védelemmel ellátott kijelzőt is választhat.

Aki sokat dolgozik nyitott térben, például kávézókban, vonaton, közösségi irodában, annak számít, hogy az adatai biztonságban legyenek az illetéktelen tekintetektől. A betekintés elleni védelem azt jelenti, hogy a képernyő kizárólag közvetlenül szemből lesz látható, a váll felett vagy oldalról kukkolók irányába nem. Számos egyéb biztonsági funkcióval is ellátták, így biometrikus védelemmel, Hello Windows funkcióval és fizikailag lezárható webkamerával.

Akár fejre is ejtheti

A legszélsőségesebb körülményeknek kitéve is tesztelték - hőségre, fagyra, kiömlő folyadékra és leejtésre -, összesen több mint 12 katonai szintű követelménynek felelnek meg a T495s modellek, és a gyártás során további 200 minőségellenőrzést végeztek. Nem kell aggódni tehát akkor sem, ha kánikulában kocsiban felejti vagy lesodorja az asztalról.

A termék megvásárolható a Notebook.hu-n.

Advertisement
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.