Mondunk pár okot, miért érdemes Huawei-re fejleszteni

2020.06.30. 10:34 Módosítva: 2020.06.30. 10:38
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A kiváló okoskészülék egyértelmű ismérve az erős hardver, ami a Huawei készülékeinél alapvetés. Ugyanakkor hasonlóan fontos egy olyan app-környezet, amellyel a mobilok képessé válnak minden lehetséges célunk könnyed elérésére. A Huawei ökoszisztémája éppen ezért fejlődik villámgyorsan, utóbbi egy éves pályafutása alatt a világ harmadik legelterjedtebb alkalmazásboltjává nőtte ki magát. A cél a továbbiakban is a folyamatos növekedés, ehhez a Huawei fejlesztők segítségét is várja.

HMS és AppGallery – alap mobilos kifejezések

A Huawei és Honor mobilok szoftveres környezetét Huawei Mobile Services (HMS) névre keresztelték. A HMS-be bekerülő, folyamatosan frissülő szoftverkínálatot a mobilokról a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery használatával lehet elérni, amely biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában tartalmazza a Huawei eszközökre elérhető appokat. Nem csoda, hogy az AppGallery már Kínán kívül is 90 millió felhasználót gyűjtött, Európában 9 hónap alatt ötszörösére, Magyarországon pedig háromszorosára nőtt az alkalmazásokat innen telepítők száma.

Az AppGalleryben már most is számtalan alkalmazás megtalálható, és napról napra tovább nő a jelenleg milliót is meghaladó kínálat. Legutóbb olyan népszerű játék appokkal frissült a kínálat, mint a Lords Mobile, Rise of Kingdoms és az AFK Arena, de a magyar fejlesztések közül is elérhető sokféle, a Jófogástól a Menetrendek.hu adatbázisán át a hazai pénzintézetek netbankjaiig. A legnépszerűbb nemzetközi és magyar alkalmazásokat tehát egyaránt megtalálhatjuk, így mindegy, hogy valamilyen helyi igényre keresünk megoldást például egy moziműsor segítségével, vagy egy globális márka aktuális kollekciójából szeretnénk vásárolni.

Az AppGallery - be felkerülő alkalmazásokat úgy fejlesztik, hogy tökéletesen működjenek együtt a Huawei készülékekkel, és nagy gondot fordítanak azok biztonsági ellenőrzésére is. Ha tehát valaki az új Huawei készülékek valamelyikét választja, nem csak egy erős és sokáig működő telefont kap, hanem egy olyan készüléket az élet számos területén segítséget nyújt.

index 01 1024x650


Ha az AppGallery-vel nem megy, akkor itt a Petal Search

A Huawei újonnan elindított, Petal Search nevű alkalmazás keresője június közepétől már a P40 család mindegyik tagján előre telepítve, egy EMUI frissítésen keresztül megtalálható lesz, minden más készülékre pedig letölthető az AppGalleryből is. Az app már 45 ország 40 nyelvén elérhető, köztük magyarul is. Az alkalmazás keresőa mobilok kezdőképernyőjébe épül be, és segítségével egy gombnyomásra megkereshető és letölthető számtalan app.

A keresőben a különféle funkciókra szűrve megjelennek az ajánlott applikációk nevei és elérhetőségei, frissítési lehetőségei. Ezek az applikációk letölthetők például az AppGalleryből, vagy egy másik alkalmazásboltból, megnyithatók Quick App-ként, vagy egyszerűen csak frissíthetők. Fontos, hogy a kereső hardveres biztonsági technológiát használ és minden tekintetben eleget tesz az európai adatvédelmi szabályoknak (GDPR).


Mit szólnak az AppGallery-hez eddigi fejlesztőink?

„Azt gondoljuk, hogy a Huawei nem véletlenül került a világ legnagyobb gyártói közé. Hiszünk abban, hogy az AppGallerynek megvan az esélye arra, hogy felzárkózzon a másik két nagy store mellé. A Honfoglalónál mi mindig is fontosnak tartottuk, hogy időben megjelenjünk minden releváns platformon.” – nyilatkozta Bihari Attila, a THX Games ügyvezető igazgatója.

Hajnal Ádám, az Adevinta termékmenedzsere két appról számolt be, amelyek az AppGallery-ben is megtalálhatók: „Két piacvezető applikációt fejlesztünk, a Jófogás 640 ezer, a Használtautó pedig közel 270 ezer aktív letöltéssel rendelkezik. A felhasználói bázisunk több mint egyharmada Huawei eszközről nyitja meg alkalmazásainkat.”

„A Huawei-jel gördülékeny a közös munka. A folyamatos kapcsolattartás és a rendelkezésünkre bocsátott HMS-es tesztkészülékek nagyban megkönnyítik a munkánkat, továbbá kiemelt megjelenési felületeket is biztosítanak számunkra az App Gallery-ben, ami hozzájárul ahhoz, hogy régi felhasználóink ezen a platformon is megtalálják applikációinkat, valamint új felhasználókat tudjunk szerezni” – tette hozzá.

index 02 1024x650


Tedd hozzá a magadét!

A Huawei nem csak a kiváló minőségű telefonokkal és egyéb eszközökkel, hanem az ezeken futó alkalmazásokat összefogó ökoszisztémával is a minél kényelmesebb, egyszerűbb, biztonságosabb és sokrétűbb élményt kínálja a felhasználóknak. Ahhoz viszont, hogy ez a kínálat a lehető legszélesebb lehessen, szükség van az olyan alkalmazásfejlesztőkre is, akik az appjaik HMS – be való integrálásán dolgoznak.

A HMS rövid idő alatt a világ harmadik legelterjedtebb app-rendszere lett, jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 400 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az alkalmazásokat 1,3 milliónál is több fejlesztő készíti, de természetesen folyamatosan szükség van olyanokra, akik hozzáteszik saját tudásukat, ötleteiket és egyedi appjaikat a kínálathoz.

Mivel a HMS alapképességei és szolgáltatásai teljesen nyitottak a fejlesztők számára, az alkalmazások elkészítéséhez mindössze egy dedikált szoftverfejlesztő készletet (a Huawei Software Development Kitet) kell letölteni, a Huawei Ability Gallery pedig támogatja a fejlesztőket az appok terjesztésében és beépíti az általuk készített appokat a Huawei egységes disztribúciós szolgáltatásába.

Ha tehát számításba veszed a Huawei mobilos szoftverkörnyezetét az androidos alkalmazásaid fejlesztésekor, egy hatalmas és egyre növekvő felhasználói bázist nyersz, akik az AppGallery kínálatából bármikor elérhetik az általad készített appokat, és segítenek tovább írni azok sikertörténetét.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.