Könnyed és stílusos - a Lenovo IdeaPad 5-be nem nehéz beleszeretni

2020.09.16. 13:26 Módosítva: 2020.09.16. 13:40
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Valahogy így néz ki, amikor a tűpontos képi világ, a kiváló hangzás és az elegáns dizájn találkozik egy bivalyerős laptopban.

Manapság talán nem túlzás azt állítani, hogy az életünk szinte egybeforrt a számítógépeinkkel. Ennek megfelelően igényeink is rengeteget változtak, hiszen a munka mellett szórakozásra, játékra, kommunikációra vagy akár különböző audiovizuális alkotások készítésére is használjuk gépeinket.

Egy jó laptopnak amellett, hogy kiváló teljesítményt kell biztosítania, egyszerre kell kényelmesnek és könnyűnek lennie, hiszen folyton mozgásban vagyunk. Már rég véget értek azok az idők, amikor csak otthon vagy a munkahelyünkön kapcsoljuk be a masináinkat. A városi életstílus és a digitalizáció terjedésének köszönhetően ma már nem ritka látvány, hogy kávéházakban, szórakozóhelyeken vagy akár a szabadban is előkerülnek a laptopok, és ezért az sem utolsó szempont, hogy választott gépünk küllemében is magas szintet képviseljen.

Aki tehát laptopvásárlás előtt áll, nincs könnyű dolga, hiszen a piacon rengeteg gépet találunk, olyat viszont nagyon nehezen lehet elcsípni, amely maradéktalanul képes kielégíteni a modern ember igényeit.

01 IDEAPAD 5i 14INCH METAL GRAPHITE GREY BACKLIT FPR INTEL HERO

Az urbánus ember számítógépe

A Lenovo IdeaPad 5 termékcsalád már első ránézésre is a fentebb említett urbánus igényekre lett szabva, ami már küllemében is tettenérhető. Az elegánsan összerakott gépek viszont nemcsak ránézésre impozánsak, igazi erőt rejtenek, ami igencsak meglepő lehet, amikor először kezünkbe vesszük ezeket a könnyed és kényelmes kialakítású laptopokat.

A 14 és 15 colos változatban elérhető IdeaPad 5 gépeknél nem csak a kristálytiszta FHD-kijelző esetében tudjuk kiválasztani az életmódunkhoz és igényeinkhez leginkább illeszkedő modellt: a gépek a legújabb Intel és AMD processzorokkal egyaránt elérhetők, ráadásul bármelyik is duruzsol alattuk, a teljesítményre nem lesz panaszunk. És éppen ez a Lenovo IdeaPad 5 laptopok talán legtetszetősebb tulajdonsága. Magas üzemidő mellett is nagyon jól bírják a strapát, ami fontos, ha videojátékokról és filmnézésről van szó.

Érdemes néhány szót ejteni a képernyőről, amely egészen elképesztő, 90 százalékos aktívterület-aránnyal dolgozik. Ez azt jelenti, hogy a képernyőt körülvevő szegély szinte eltűnik a látványelemekhez képest, ami mondjuk filmnézés vagy egy videojáték nyüstölése közben igen jól tudja segíteni az immerziót, de ugyanezt tudjuk elmondani a Dolby Audio hangszórókról is, amelyek bár érthető módon nem képesek vetekedni egy komolyabb fülessel, meglepően gazadag hangélményt biztosítottak.

2020-ban szintén fontos igénynek számít, hogy biztonságos körülmények között használhassuk számítógépünket. A Lenovo erre is odafigyelt, az IdeaPad 5 gépek webkamerás felismerőrendszere és a bekapcsológombba épített újlenyomatolvasója nem ad esélyt a hekkereknek arra, hogy adatainkkal visszaéljenek. Ez különösen fontos, hiszen számítógépünkkel sokfelé megfordulunk, úgy pedig jóval nagyobb a biztonságérzetünk is, ha tudjuk, hogy gyakorlatilag esélyük sincs a behatolóknak.

A stílus maga a laptop

A Lenovo tervezői sem csináltak titkot abból, hogy az IdeaPad 5-szériára egyfajta stíluskiegészítőként is gondolnak, ami ugyan furcsa lehet egy elektronikai cikk esetében, mégsem járunk messze a valóságtól. Gondoljunk csak okostelefonjainkra vagy más kiegészítőinkre, amelyek ilyen vagy olyan módon, de beépülnek hétköznapjainkba, szinte a részünkké válnak.

Az IdeaPad 5-ös gépek fiatalos, visszafogott, ugyanakkor elegáns megjelenésükkel pedig ezt már-már félelmetesen könnyen teszik. Jól esik ránézni a gépekre, és begyűjteni értük a dicséreteket a szórakoztató-elektronikai cikkek iránt érdeklődő geekektől, mi viszont mégis inkább a kényelmes használatot elmenénk ki, ami eddigi tapasztalataink alapján nem mindig feltétlenül járt kéz a kézben a tetszetős dizájnnal. A Lenovo IdeaPad 5-ös gépek viszont már érintésre is mások, mint amit eddig megszokhattunk. Nehéz megfogalmazni, hiszen egy elektronikai tárgyról van szó, mégis egyfajta textilszerű érzés jellemzi.

A Lenovo IdeaPad 5 tehát egy elegáns városi laptop, ami pontosan ilyen környezetben is érzi jól magát igazán. Aki sok felé mozog és fontos neki, hogy a munka mellett a gépükön filmeket vagy sorozatokat nézzenek csúcsminőségben, és néha-néha végigjátszanának egy videojátékot is, azok az IdeaPad 5 termékcsaláddal nem nagyon lőhetnek mellé.

További információ itt!

Advertisement
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.