Ezek az AppGallery legjobb magyar mobilalkalmazásai

2020.09.22. 09:08 Módosítva: 2020.09.24. 09:08
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Huawei mobilos alkalmazásboltja hihetetlen sebességgel fejlődik, és a bőséges nemzetközi kínálat mellett folyamatosan kerülnek bele magyar appok is. Mutatjuk, melyek a hazai kedvencek!

Hiába erős és nagy tudású egy mobiltelefon, ha nincs hozzá megfelelő szoftveres környezet. A Huawei a saját ökoszisztémáját Huawei Mobile Services (HMS) néven hozta létre, amely rövid idő alatt a világ harmadik legelterjedtebb app-rendszere lett: jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 700 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az alkalmazásokat 1,6 milliónál is több fejlesztő készíti. A HMS-be bekerülő, folyamatosan frissülő szoftverkínálatot a mobilokról az AppGallery használatával lehet elérni: az alkalmazás-áruház biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában tartalmazza a Huawei eszközökre elérhető appokat. Nem csoda, hogy világszerte már minden negyedik Huawei eszközön a HMS környezetét találjuk, ahogy az sem, hogy már Magyarországon is már félmilliónál többen használják az AppGalleryt, amely fél év alatt több mint 15 százalékos növekedést jelent.

Appokból már most is van bőven, és napról-napra tovább nő a jelenleg 60 ezret is meghaladó kínálat. A legnépszerűbb nemzetközi és magyar alkalmazásokat egyaránt megtalálhatjuk, így mindegy, hogy valamilyen helyi igényre keresünk megoldást például egy menetrend vagy moziműsor segítségével, vagy valamilyen világméretű közösségi szolgáltatást, képmegosztót, segédprogramot keresünk, ezeket mind megtalálhatjuk az AppGalleryben.

Huawei Index 1024x650 01

Magyar mobilra magyar appot!

Persze minden országban azok a legnépszerűbb alkalmazások, amelyek a helyi nyelven, az ott élők közvetlen problémáira kínálnak megoldást, a lokálisan leghasznosabb információkat nyújtják. Folyamatosan bővül a magyar appok köre is, és a széles kínálat miatt már azt is meg lehet mérni, melyek voltak az elmúlt időszakban a magyar felhasználók kedvencei. Mutatjuk a toplistát!

  1. Vimage
  2. Jófogás
  3. Időkép
  4. Index
  5. Rádió1
  6. Menetrendek.hu
  7. Digi Online
  8. NetPincér
  9. Használtautó
  10. HVG
  11. KFC
  12. Port TV
  13. Origo
  14. Budapest Public Transport
  15. Telekom
  16. Köpönyeg
  17. Aida64
  18. Erste MobilBank
  19. Nemzeti Mobilfizetési Rendszer
  20. ingatlan.com

Már ebből a listából is jól látható, milyen változatos témakörökben készülnek a HMS alkalmazásai, hiszen képszerkesztő, apróhirdetés, időjárási információ ugyanúgy megtalálható a kedvencek között, mint online sajtótermékek app-változatai, közműves és közlekedési segédek, ételrendelők, netbank kliens vagy hardverelemző szoftver.

Huawei Index 1024x650 02

Ha elsőre nem találod, akkor is meglesz!

Az AppGallery önmagában is egy nagyon könnyen kezelhető, okosan csoportosított felületet ad ahhoz, hogy gyorsan és kényelmesen megtaláljuk a minket érdeklő appokat, de ha mégis elvesznénk a hihetetlen sebességgel bővülő kínálatban, a Huawei egy olyan eszközt is kínál, amely pillanatok alatt elvezet minket a keresett alkalmazásokhoz. A Petal Search a Google keresősávjához hasonlóan kitűzhető a telefon főképernyőjére, és használhatjuk egyfajta "parancsnoki központként" is. Ha ide írjuk be az általunk a használni kívánt alkalmazás nevét, gyorsan megtalálja nekünk az AppGallery kínálatában - vagy ha esetleg oda még nem került fel, megkeresi más forrásból, hogy minden rég megszokott app meglegyen az új mobilunkon is. A találatok mellett megjelenő gombbal akár azonnal telepíthetjük is az alkalmazásokat. Emellett a multifunkciós eszköz internetes keresésre is alkalmas, tehát a mobil "benépesítése" után is érdemes megtartani.

A fentiekből is látható, hogy a Huawei mobilokra olyan alkalmazás-környezet érhető el, amely az élet minden területére megannyi megoldást kínál a játéktól a kommunikációig, a közlekedéstől az informálódásig. A mindennél kényelmesebb keresővel pedig csupán pillanatok kérdése az is, hogy a telefonunkat olyan társsá alakítsuk, amely a számunkra legfontosabb összes funkciót ellátja.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.