Street Food életérzés és burger-mennyország Budapest szívében

2020.10.29. 13:50 Módosítva: 2020.10.30. 10:28
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Burger Market étterem már több, mint 5 éve gazdagítja Budapest street food palettáját, 5 csillagos hamburgerekkel, Mamma házi készítésű mexikói taco csodáival és fantasztikus tésztákkal. Market – mert mint a piacon, sokféle friss és házi alapanyagból mi magunk válogathatjuk össze az ételünket. És Burger – mert a többféle fogás közül egyértelműen ez a húzótermék.
burgermarketkep 02 (1)

Itt mindenki saját ízlésének és fantáziájának megfelelően állíthatja össze kedvenc ebédjét. Sokféle húsból vagy épp húsmentes opcióból választhatunk, gluténmentes buci és tészta variációkból, és házi készítésű szószokból. Az alapanyagok közül további különlegesség az áTable!-lal együttműködésben készített, saját fejlesztésű buci; ez teszi tökéletessé a burger ízvilágát. Az alap kínálaton túl pedig szezonális ajánlatok is bővítik a választási lehetőségeket.

3

A legmagasabb színvonalú ízélmény érdekében 2020 nyarán a Burger Market teljes mértékben átállt a prémium, 100% Angus magyar marhahúsra. Marha húspogácsáik kizárólag balatonfenyvesi angus marhahúsból készülnek. Ennek a fajtának nagyon szép, márványozott a húsa, és ennek köszönhetően tulajdonképpen a „saját zsírjában sül”, ettől lesz igazán puha, zamatos és ízletes. A beszállító kiválasztásában az sem volt utolsó szempont, hogy az itt készülő húspogácsák kézműves termékek, egy hazai, fenntartható gazdaságból.

4.png

Azonban az étterem nemcsak a húsimádókra gondol, hanem a vegán étrend követőire is. Életünkben egyre nagyobb szerepet kap a környezettudatosság, és egyre többen térnek át a növényi alapú étkezésre. A Burger Market számukra is szeretne ízletes alternatívát kínálni, és ki mást kértek volna fel vegán kínálatuk megálmodójának, mint Steiner Kristófot, akinek neve már összefonódott a vegán életmóddal. Kristóf hitvallása az, hogy a veganizmus és a hedonizmus nem egymás ellentétei, hanem kéz a kézben járnak, vagyis a vegán életmódnak nem kell az ízélményekről való lemondással járnia. Erre jó példák az általa megalkotott vegán burgercsodák, melyek valódi íz orgiát nyújtanak.

Igazi különlegesség a Beyond Burger, mely Beyond Meat „nem-hús” pogácsával készül. Ez a 100% vegán termék az elmúlt évben világszinten új szintre emelte a növényi alapú burgereket, és ízének és textúrájának köszönhetően a vegánok és vegetáriánusok mellett a húsimádók legnagyobb kedvence is lehet.

5

A Burger Market Király utcában található nyüzsgő közösségi tere koncerteknek, DJ esteknek és kóstolóknak is helyszínt biztosított. (Bár ezt sajnos most egy időre szüneteltetniük kell.)

2019 óta az étterem már az ÁRKÁD bevásárló központban is várja a vendégeket. A nyári szezonban pedig a koncertek és kerthelyiségek kedvelőinek nagy örömére két Food Truckkal már a Budapest Parkban és a Városmajorban 2020-ban nyitott „aMajomhoz – Buda Titkos kertjében” is elérhetők 5 csillagos hamburgereik.

6
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.