COVID-MEGFELELŐSÉGI TANÚSÍTVÁNYT KAPOTT A MAMMUT ÉS AZ ARENA MALL

2020.11.20. 16:59
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Nemzetközi sztenderdek szerint is felkészültek a koronavírus kockázatainak kezelésére.

Magyarországon egyedüliként és elsőként, két budapesti bevásárlóközpont, a Mammut és az Arena Mall nyerte el a Safe Asset Group svéd szakmai szervezet biztonságos kereskedelmi létesítményeknek odaítélt Covid-megfelelőségi Tanúsítványát. A szigorú minősítési eljárás eredményeként kapott elismerés azt igazolja, hogy mindkét bevásárlóközpont a nemzetközi sztenderdek szerint is felkészült a koronavírus járvány kockázatainak kezelésére.

A kereskedelmi és üzleti létesítmények biztonsági ellenőrzésével foglalkozó független szakmai szervezet a megmérettetésre önként vállalkozó budapesti bevásárlóközpontok Covid-megfelelőségét vizsgálta.

index 730x411px

A nemzetközi szakértők a Covid-megfelelőségi Tanúsítvány odaítélésekor többféle szigorú ellenőrzési szempontot vettek figyelembe. A WHO és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb ajánlásai mellett alkalmazták a SHORE szabályrendszert, vagyis a biztonságos kereskedelmi és üzleti környezetre vonatkozó nemzetközi irányelveket is.

A Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokban a kötelező maszkviselés és a távolságtartás mellett más fontos Covid-intézkedéseket is bevezettek. Fokozottan odafigyelnek a higiéniára, nyilvános kézfertőtlenítő állomásokat helyeztek ki, gondoskodnak a felületek, kilincsek, korlátok, felvonógombok rendszeres fertőtlenítéséről és az épület gyakori átszellőztetéséről is.

Felelős bevásárlóközpontként a Mammut és az Arena Mall a kockázatcsökkentés és a biztonság területén is szeretne jó példával elöl járni. A kezdetektől fogva minden tőlünk telhetőt megteszünk a járvány kockázatainak kezeléséért. Vigyázunk vásárlóinkra, és büszkék vagyunk rá, hogy a Covid-megfelelőségi Tanúsítvány megszerzésével ez nemzetközi szinten is elismerésre talált. A karácsonyi szezon előtt különösen fontos, hogy betartsuk a szabályokat, vigyázzunk magunkra és vigyázzunk egymásra!

– hangsúlyozta Balla Erna, a Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokat tulajdonló NEPI Rockcastle csoport magyarországi üzemeltetési vezetője.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.