Jövőformáló újításokkal ismerkedhetnek a felvételizők a BME Online Nyílt Héten

2020.11.30. 12:51 Módosítva: 2020.11.30. 12:55
Ezt a cikket a(z) BME, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Csaknem száz virtuális eseményen mutatkoznak be a Műegyetem alap- és mesterképzései 2020. november 27. és december 4. között. Az érdeklődők emellett a jövő technológiáiról is hallhatnak.

A digitális térbe költözött a BME Nyílt Hét, amelyen minden nap újabb tartalmak hívják fel a figyelmet a Műegyetem változatos műszaki, természettudományi, gazdasági és társadalomtudományi képzéseire. Részletes válogatás olvasható a programokból a Műegyetem honlapján.

Az előadások résztvevői többek között az egyetemi fejlesztésű zsebműholdakról, az önvezető járművek tervezéséről, a kvantumszámítógépek titkairól, az épített szerkezetek számítógépes modellezéséről, a korszerű műemlékrekonstrukciókról, valamint a felsőoktatási tanulmányok során nélkülözhetetlen, tudatos időmenedzsmentről is hallhatnak. A rendezvényre mind a nyolc kar saját programokkal készül, emellett az egyetem Idegen Nyelvi Központja, valamint Testnevelési Központja is bemutatkozik.

Az online programsorozat mintaóráin az oktatók feltárják egy-egy szak érdekességeit, a kapcsolódó kutatások részleteit, legfrissebb tudományos eredményeit, amelyek után a virtuális jelenlevők közvetlenül is feltehetik kérdéseiket a képzésekkel, a kollégiumi lakhatással, valamint a közösségi élettel összefüggésben. Minderről műegyetemi hallgatókkal tematikus chatszobákban is beszélgethetnek.

A részletes program a regisztrációt követően érhető el a kari Nyílt Hét oldalakra kattintva. Az online eseménysorozathoz vagy a regisztrációhoz kapcsolódó kérdésekkel a BME Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) munkatársaihoz fordulhatnak az érdeklődők a nyiltnap@hszi.bme.hu e-mail címen.

Ezt a cikket a(z) BME, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.