A Lenovo Yoga 9i kincset ér a home office-ban

2020.12.11. 15:31
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Az utóbbi években jelentősen felértékelődtek azok az eszközök, amikkel otthon gördülékenyen megoldhatjuk az irodai vagy tanulmányi feladatokat. Pontosan ilyen a Lenovo Yoga család legújabb tagja, a kompakt és minden részletében prémium kategóriába sorolható 9i, amely 2021 januárjában érkezik a Telekom kínálatába.

A Lenovo Yoga termékei jól ismertek arról, hogy mindig merész és innovatív dizájnt kapnak, hagyományos laptopként és tabletként egyaránt használhatók, ugyanakkor hardverfronton is jelentős erővel rendelkeznek.

A 2021 januárjában megjelenő Yoga 9i esetében a funkcionális dizájn, a különleges anyaghasználat, a hangminőség, illetve az asztali gépek élményét ígérő teljesítmény kifejezetten kiemelkedőnek számít, de a Lenovo mérnökei nem álltak meg itt. A felhasználó biztonságát ujjlenyomat-olvasó, kényelmét a továbbfejlesztett felhasználói felület és egyes konfigurációk esetében az Alexa nevű hangvezérelt asszisztens biztosítja. Most pedig nézzük meg részleteiben, mit is jelent a Yoga 9i esetében a lendületes luxus!

Finom anyagok, kézbe simuló dizájn

A Yoga 9i külső megjelenése tartósságot és légiességet sugall, de ez nem is véletlen. A Yoga 9i megalkotásakor kifejezett cél volt, hogy minél könnyebb, mégis erős házat hozzanak létre a belül munkálkodó hardver számára.

Megmaradt az ultravékony kivitelezés, amihez egy idomból készített ipari minőségű alumíniumötvözetet használtak fel.  Ez különösen jól jön, hiszen a minőségi anyag nem fárad el a laptop és tablet üzemmód sűrű váltogatása mellett sem. Többek között ennek a bravúros formatervezésnek az eredménye az is, hogy a készülék mindössze másfél kilogrammot nyom.

A fémház hidegségét a választható puha szövet- vagy bőrborítás ellensúlyozza. A ház szerves része az észrevétlenül belesimuló foglalatban elhelyezett digitális toll is, melyet a gép oldalából lehet egyszerűen előcsalogatni, visszatéve pedig tölteni. Ami a csatlakozókat illeti, nem lesz részünk különösebb meglepetésben: a házon találunk két 3.2-es USB-csatlakozót és egy kombinált fejhallgató/mikrofon bemenetet. Ezeken kívül a házon egy 720p felbontású webkamera foglal még helyet.

Az összhatást tekintve így egy elegáns megjelenésű, ugyanakkor bivalyerős és sokoldalú gépet köszönthetünk a Yoga 9i-ben, mely használata közben nem kell kompromisszumokat kötni, legyen szó munkáról, alkotásról vagy éppen szórakozásról.

Mi lapul a gépház alatt?

Online meeting, streaming, párhuzamos szoftverhasználat vagy játék közben is nagyszerűen teljesít a Yoga 9i.
Intel* Evo* platform került a szériába Intel Iris Xe grafikai kártyával, melyet a 11. generációs IntelCore i7/i5 chipset hajt meg.

Az Evo platformmal kapcsolatban fontos kiemelni, hogy kifejezetten hordozható eszközökhöz készült technológiáról van szó, így villámgyors töltést, 1 másodperc alatti válaszidőt, valamint  kiemelkedő kép- és hangminőséget biztosít. Az internetkapcsolatot a beépített Wi-Fi 6 szabvány (vezeték nélküli Gigabit Ethernet) biztosítja, ami az elérhető leggyorsabb vezeték nélküli kapcsolatot (10 Gbit/s) teszi lehetővé.

Maximum 16GB RAM-mal és 1 terrás SSD-vel érkezhet a konfiguráció, ami jó néhány évig bőségesen kiszolgálja az összetettebb igényeket is, de nem ez az egyetlen időben mérhető előnye a Yoga 9i-nek.

Akik hosszú üzemidőre vágynak,  szintén nem csalódnak majd; Full HD monitoros modellek esetében tekintélyes, akár 17 órás készenléti idő is rendelkezésre áll,  4K-használattal pedig 10 órán át még csak gondolnunk sem kell a konnektorra.

Szórakozás 4K-ban és 3D hanggal

A Lenovo Yoga 9i talán legszembetűnőbb dizájneleme a középen húzódó hangprojektor Dolby Atmos* hangszórórendszerrel, mely igazi 3D hangzást tesz lehetővé.
Ez azt jelenti, hogy a Yoga hangrendszerét úgy alakították ki, hogy hagyományos vagy tabletállásban egyaránt zavartalanul sugározhasson. A Yoga hangsugárzója erőteljes, telt és élethű effektusokat hoz létre, amely kategóriájában csúcsminőséget képvisel.

A filmnézés vagy a játékélmény semmit sem ér manapság tűéles és színgazdag kép nélkül. Az Intel Iris Xe grafikai kártyájával zökkenőmentes lesz a konfigurációhoz választható 4K kijelzőkön látott videó is. A látványért a Dolby Vision* technológia és VESA400 HDR-kijelzők  felelnek, melyek drasztikusan feltunningolják a látott kép minőségét. A kijelző szélei minimálisak, a kép a monitor körülbelül 90%-át teszi ki.

Változatosságra tervezve

A Yoga 9i szériát azoknak ajánljuk, akiknek fontos a csúcskategória, erőforrásigényes szoftvereket használnak, de a hordozható számítógép kényelméről sem akarnak lemondani, továbbá mindazoknak, akiknek a munka és a szórakozás terén is praktikus, jól variálható eszközre van szükségük, de értékelik az innovatív megoldásokat és a szép dizájnt. Prezentáláshoz, csoportmunkához és vázlatkészítéshez a tablet mód pedig mindenképpen nagy előnyt jelent, így aki kifejezetten ilyen célokra keres laptopot, az is könnyedén megtalálhatja a számítását a Lenovo Yoga 9i-ben. A megjelenésig pedig nem is kell sokat várnunk: jövő év januárjában már ez a készülék is ott lesz a Telekom szaküzletek polcain.

Érdemes figyelembe venni, hogy a Lenovo Yoga 9i Telekom készülékkedvezménnyel, két év hűségidővel és meghatározott díjcsomagokra megkötött szerződések hűségcsoportba vonásával 0 forintos kezdőrészlettel, huszonkét hónapon keresztül havi 25 260 forintos részletfizetéssel is megvásárolható lesz, azaz akár 555 720 forintért is hozzájuthatunk a készülékhez (az ár a meghatározott díjcsomagok havidíját nem tartalmazza).

Pontos műszaki paraméterekért kattintson ide.

Advertisement
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.