KGFB: Fair döntés a Groupamától

2021.01.07. 14:14 Módosítva: 2021.01.07. 14:14
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A rendkívüli járványhelyzetben több mint 700 millió forint 250 ezer ügyfélnek

Egyedülálló akció keretében több mint 700 millió forintot ajánl fel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleinek a Groupama Biztosító. Az összeget az érintettek január 7-től saját célra, vagy az Országos Mentőszolgálat támogatására használhatják fel.

FurjesV-GroupamaSzekhazWEB-2021
Fotó: Fürjes Viktória

A COVID-19 jelentősen átalakította a hétköznapokat, de a nagy „otthonmaradásnak” voltak pozitív hatásai is

– nyilatkozott a rendkívüli döntés hátteréről Szobonya László, a Groupama Biztosító gépjárműbiztosítási főosztályvezetője.

A koronavírus-járvány miatt ügyfeleink idén nem a megszokott módon tudták használni autójukat, s a közel két hónapig tartó kijárási korlátozások idején a forgalom csökkenésével a balesetek száma is visszaesett. A biztosító értékeli, hogy a gépjárműtulajdonosok a kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában is. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alól nincs kibúvó, a törvény értelmében minden autótulajdonosnak meg kell kötnie a szerződést, rendszeresen, pontosan fizetnie kell a díjat. A Groupama a pandémiás helyzetben is partnerként tekint ügyfeleire, ezért mellettük állva méltányosan döntött a rendkívüli, több mint 700 millió forintos összeg egyszeri felajánlásáról. - Hiszünk abban, hogy „fair” biztosítóként részünkről ez a helyes hozzáállás, ezzel is értékeljük a bizalmukat

– emelte ki a főosztályvezető.

Szobonya László, a Groupama Biztosító gépjárműbiztosítási főosztályvezetője
Szobonya László, a Groupama Biztosító gépjárműbiztosítási főosztályvezetője

Az egyedülálló döntés mintegy 250 ezer, egyedi KGFB szerződéssel rendelkező ügyfelet érint. Az akció keretében a Groupama az egyedi KGFB szerződési portfóliója egyhavi díjrészének megfelelő összeget ajánlja fel. A több mint 700 millió forintot az üzembentartók között a 2020. december 28-án hatályos KGFB szerződésük egyhavi díjrészével arányosan osztják fel. A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án a Groupama Biztosítónál 2021. január 1-je után is hatályos egyedi, határozatlan idejű KGFB-szerződéssel rendelkezik. A felajánlás egyszeri és nem jelenti az ügyfél kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjának csökkentését, az változatlan marad.

A felajánlással szeretnénk tisztelegni azok előtt is, akik a járvány miatt jóval többet közlekedtek az utakon, azért, hogy másokon segítsenek. A mentők rendkívüli szerepet vállaltak a koronavírus elleni védekezésben, amiért a Groupama Biztosító szeretne köszönetet mondani. Ügyfeleinknek szintén szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy áldozatos tevékenységükért ily módon ők is kifejezhessék erkölcsi elismerésüket a mentőszolgálat munkatársainak

– hangsúlyozta Szobonya László.

pexels-norma-mortenson-4391483

Az érintettek január 7-től február végéig határozhatnak arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget, vagy számítsa be díjfizetési kötelezettségükbe, illetve dönthetnek úgy is, hogy a pénzt az Országos Mentőszolgálat támogatására szánják. A választási lehetőségekkel és az akcióval kapcsolatos részletes információk a Groupama Biztosító honlapjáról is elérhető  https://groupama.hu/hu/a-kotelezo-johet-szivbol/  online felületen találhatóak.

A felajánlott, több mint 700 millió forint azon részét, melyről nem nyilatkoztak és számlaszám sem áll rendelkezésre, a biztosítótársaság teljes egészében a mentők munkájának támogatására fordítja.


Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.