Rég lehetett ilyen egyszerűen autót nyerni!

2021.06.28. 19:34 Módosítva: 2021.06.28. 19:52
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Már az orvosi vizsgálattal is egy Suzuki Swift Hybridet nyerhetsz!

A járványügyi korlátozások feloldásával a Vascular Plazma és Sanaplasma központok intenzíven toborozzák az életmentőket az ország 8 nagyvárosában. Aki most plazmaadásra jelentkezik náluk, nemcsak a vérplazma-alapú gyógyszerekre szoruló betegeken segíthet, de az ingyenes orvosi vizsgálat eredményétől függetlenül egy Suzuki Swift Hybrid autót is nyerhet.

másik plazma adó lány

Magyarországon több mint 4000 embernek van szüksége nap mint nap életmentő, vérplazma-alapú gyógyszerekre, melyek alapanyagát mesterségesen nem lehet előállítani. A Covid miatti lezárások következében a vérplazmaadások száma jelentősen visszaesett. Ez nagy probléma, hiszen itthon például, egy hemofíliás beteg napi gyógyszereit öt ember vérplazmájából állítják elő, és vérplazma kell a súlyos égési sérültek vagy vesebetegek számára készülő készítményekhez is.

Ki lehet plazmaadó?

Vérplazmát egészséges, 18-60 év közötti, 50-150 kg testsúlyú felnőttek adhatnak. Az egészségügyi alkalmasság kiderítéshez a jelentkezőknek minden donáció előtt szigorú, labort és vérképet magában foglaló, ingyenes egészségügyi vizsgálaton kell részt venniük. A HIV-vírus, a Hepatitis A, B és C vírus és a parvovírus B19 jelenlétét is vizsgálják – így a plazmadonorok folyamatos visszajelzést kapnak egészségügyi állapotukról, korán kiszűrhetők a ma már jól kezelhető betegségek.

ML3140 6 vascular pr polo 04b

A plazmadonáció felemelő érzés, és rendszeres juttatásokkal jár

Az első vizsgálatra érkezőknek extra 10 000 Ft utalvány jár a második sikeres látogatásig, két részletben. Plazmaadóknak alkalmanként 8000 Ft (ebből 4 500 Ft költségtérítés a donációt követően, és 3 500 Ft ajándékutalvány az elégedettségi kérdőívért) a juttatás. Harminc naponta minden ötödik alkalommal a kérdőívért extra 10 000 Ft utalvány jár.

Egy donor 72 óránként, és évente maximum 45 alkalommal adhat plazmát. Így évente akár 450.000 Ft juttatásban részesülhet a betegekért tett fáradozásaiért.

A Vascular Plazma és a Sanaplasma központ ok arra biztatnak mindenkit, hogy kérjen időpontot a www.teddmegmost.hu weboldalon, látogasson el valamelyik központjukba, vegyen részt a donoralkalmassági vizsgálaton, és ha az első vizsgálat eredménye megfelelő, csatlakozzon az életmentők táborához rendszeres plazmaadóként!

ML3140 5 vascular pr polo 03b

Most egy-egy autó is gazdára talál.

A Vascular Plazma és Sanaplasma központok a járványügyi szabályok betartásával folyamatosan nyitva tartanak. A látogatáshoz nem szükséges védettségi igazolás, COVID oltást követően 2 nap kihagyás szükséges. Az életmentők toborzását most nyereményjátékkal is ösztönzik. A július 17-ig a központokba ellátogató, és orvosi vizsgálaton részt vevő donorjelöltek is részt vehetnek azokon a sorsoláson, amelyen egyebek mellett 1-1 Suzuki Swift Hybrid autót is kisorsolnak. A játékban való részvételnek nem feltétele a plazmaadás – így még egyszerűbb autót nyerni!

Látogass el a Vascular vagy Sanaplasma központok valamelyikébe, és nyújts segítő kezet! Erre országszerte, 10 helyszínen az ország 8 nagyvárosában (Budapest, Debrecen, Eger, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged) van lehetőség. Jelentkezés és bővebb információ: www.teddmegmost.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.