Gyors reakció és rugalmasság az MKB Banknál

2021.07.12. 16:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kollega-Tarsoly Dániel az MKB Bank vállalati üzletfejlesztésért felelős vezetője szerint a változatos, rendkívül gazdag hitelkínálat és krízistermékek mellett a pandémia hatásaira adott gyors reakcióképesség és rugalmasság volt a bank eredményességének a kulcsa.
Kollega-Tarsoly Dániel, Vállalati Üzletfejlesztési Igazgató, MKB Bank
Kollega-Tarsoly Dániel, Vállalati Üzletfejlesztési Igazgató, MKB Bank

Valamivel több, mint egy év telt el a pandémia miatti korlátozásokból és annak hatásait talán már képesek vagyunk összegezni. Az MKB Bank számára milyen eredményekkel és tanulságokkal szolgált az elmúlt valamivel több, mint egy év?

A pandémia hihetetlenül gyors reakciót és rugalmasságot követelt meg tőlünk, aminek sikerült kiemelkedően megfelelnünk. Hatalmas teljesítmény volt, amely a bank összes területének közreműködését igényelte. Már a pandémia előtt a digitalizációra helyeztük a hangsúlyt, ami érintette többek között a home office témakörét is, így nálunk a heti egy nap home office már általános volt a pandémia előtt is. Kulcsfontosságú volt a pandémia első szakaszában, hogy a lehetőségekhez mérten a legszemélyesebb kapcsolatot alakítsuk ki az ügyfeleinkkel, így a digitális kapcsolattartás témakörében számtalan megoldást fejlesztettünk ki rekordidő alatt.

Mit jelent a moratórium az MKB Bank számára és milyen megoldásokkal készülnek a moratórium utáni időkre?

Az MKB Bank vállalati hitelportfoliója egészséges, várakozásaink szerint nem lesz jelentős a moratóriumot továbbra is igénybe vevő vállalkozások száma. Fontos azonban, hogy akár a moratórium lezárását követően üzleti működésüket lassabb ütemben visszaépítő ügyfeleink számára is nyújtsunk pénzügyi megoldásokat.

Kolega-Tarsoly Dániel, Vállalati Üzletfejlesztési Igazgató, MKB Bank
Kolega-Tarsoly Dániel, Vállalati Üzletfejlesztési Igazgató, MKB Bank

Módosultak a fókuszpontok az MKB Bank számára az elmúlt másfél év hatására?

Jelentős vállalati – és azon belül is közép- és nagyvállalati – ügyfélkapcsolatokkal rendelkező bank vagyunk és ez a kompetencia az elmúlt évben sem változott. A KKV szegmens mellett a strukturált finanszírozás és azon belül a kereskedelmi ingatlanfinanszírozás az utóbbi időszakban ismét nagy hangsúlyt kapott.

Hogyan alakult a gazdaságvédelmi akcióterv keretében kibocsátott konstrukciók iránti érdeklődés? A Növekedési Kötvényprogram mennyire tekinthető sikeresnek?

A kríziskonstrukciókban az MKB Bank a piaci részesedését jóval meghaladó  arányban ért el eredményt. A Növekedési Kötvényprogram elsősorban a közép- és nagyvállalati ügyfélkörben közkedvelt, ezekben a szegmensekben jelentős volumenben történt kihelyezés.

A fenntarthatóság egyre nagyobb figyelmet kap a pénzügyi szektorban is. Milyen konstrukciókkal készült az MKB Bank?

Az MKB Pénzügyi Csoportnál 2020 is a fenntarthatóság jegyében telt. Ennek keretében kialakítottuk az MKB fenntarthatósági és klímastratégiáját. Célunk az ökológiai lábnyomunk csökkentése és az ügyfeleink zöld céljainak megvalósítását elősegítő kedvező hitelkonstrukciók biztosítása.

További információkért kattintson az mkb.hu oldalára

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.