Kire bízd a munkatársaid fejlesztését?

PR kép
Trenerek iskolaja Hirdetés
2021.10.14. 11:03
Ezt a cikket a(z) Trenerek iskolaja, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
avagy miért nem mindegy ki a tréner?

A tréningek ismét reneszánszukat élik. Mi sem mutatja jobban, minthogy a napokban nyílt meg egy újabb 15 milliárd forintos munkahelyi képzéseket támogató EU pályázat, azonban közel sem mindegy milyen trénert bíznak meg a cégek munkavállalóik fejlesztésével. A pandémiával járó lezárások ugyan hoztak egy kis megtorpanást, de a trénerszakma - magától értetődő rugalmasságának köszönhetően - gyorsan magára talált. Rövid időn belül (gyakran online formában) újraindultak a tréningek hiszen a Covid utáni piaci átrendeződés új kihívások elé állított minden céget.

A karanténból fakadó otthoni munkavégzésből felgyülemlett feszültség és az izolált csapatmunka próbára tették a munkahelyi közösségeket. Ráadásul a home-office és a hibrid munkavégzés az eddigiekhez képest gyökeresen eltérő hozzáállást igényel mind a dolgozók, mind a vezetők részéről. A rugalmasság, a gyorsaság, az új stratégiák megtalálása minden eddiginél nagyobb érték lett a vállalatoknak, de az ehhez szükséges módszerek és kompetenciák sok esetben fejlesztésre szorulnak még a vezetők esetében is.

Depositphotos 128938302 xl-2015

És pont ehhez kellenek a jó tréningek!

A hosszú távú stratégiában gondolkodó HR szakemberek és cégvezetők eddig is alapértelmezett módon, rendszeresen gondoskodtak tréningről munkavállalóik számára, most azonban kiemelten tapasztalják ennek a befektetésnek a sokszoros megtérülését: nemcsak a megszerzett tudás és szemlélet hat pozitívan a résztvevők teljesítményére, hanem a tréningeken elsajátított készségek hatására stabilabb lesz magabiztosságuk, javulnak az emberi kapcsolataik, melyek által erősödik a szervezeti és ügyfél bizalom, ami magával húzza a javuló kommunikációt a gyorsabb probléma megoldást, így végső soron minden szinten erősödés és növekedés tapasztalható.

Nem csoda hát, hogy most különösen nő a tréningek (és ezzel együtt a trénerképzők) iránti kereslet. Körültekintőnek kell lenni azonban a tréner megválasztásánál. Tucatnyi nemzetközi kutatás lát napvilágot arról, milyen sokat költenek a cégek képzésekre, de sok esetben ez kidobott pénz, mert messze nem hozzák a várt eredményeket. Ennek oka, hogy komoly károkat tud okozni egy képzetlen tréner, vagy egy olyan tréning program, amiben nem releváns és cégre szabott, hanem „lerágott” témák vannak.

Trenerek iskolaja Logo

Egyre több szakember dönt úgy, hogy az évtizedek alatt saját területén megszerzett tudását trénerként kamatoztatja, és a piaci tendenciákat látva ez határozottan bölcs dolog. De igen fontos, hogy profi szakemberré váljon és munkájával valóban értéket teremtsen. Fontos, hogy a leendő tréner nyitott személyiség legyen, aki maga is fejlődni akar és tudja, hogy ehhez folyamatos tanulásra van szüksége. A tréning módszertan és eszközök megismerésén túl elengedhetetlen egy stabil önismeret, nyitott, pozitív személyiség, és az emberekkel való együttműködés, közös gondolkodás szenvedélye.

A Trénerek Iskolája egyszerre nyújtja mindazt a tudást amire ezen a gyorsan változó piacon a trénereknek szüksége van. Magas óraszámban, senior trénerekkel, 100%-ban gyakorlati tudást ad. A Trénerek Iskolájának neve ismerősen cseng a cégek körében és garanciát jelent arra, hogy az itt végzett trénerek magas szinten dolgoznak a teamekkel.

További információ www.trenerekiskolaja.hu oldalon.

Ezt a cikket a(z) Trenerek iskolaja, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.