Így igényelheted a szuperolcsó lakáshitelt otthonról 1,99 százalékos kamattal

2021.10.15. 15:32 Módosítva: 2021.10.15. 15:33
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Digitális megoldásokkal teszi kényelmessé az NHP Zöld Otthon Lakáshitel felvételét a GRÁNIT Bank.

Az álomotthon megvásárlása ma már szinte mindig együtt jár egy nagy összegű kölcsön felvételével, amely évtizedekre meghatározza pénzügyi helyzetünket. Sokat segít tehát, ha találunk olyan banki ajánlatot, amellyel akár több millió forintot is megtakaríthatunk. A GRÁNIT NHP Zöld Otthon Lakáshitellel 5,3 millió forint kamatmegtakarítást lehet elérni 25 év alatt, a maximális 70 millió forintos hitelösszegnél, mivel a Bank 1,99 százalékos kamattal adja a piacon elérhető sztenderd 2,5 százalékos kamattal nyújtott zöld lakáshitelekkel szemben. Ráadásul ez a takarékos hitel új lakás vásárlása esetén, kényelmesen, online igényelhető.

A piacon jelenleg legolcsóbbnak tekinthető lakáshitel a zöld lakáshitel, amelyet a Magyar Nemzeti Bank NHP Zöld Otthon Programja keretében legfeljebb évi fix 2,5 százalékos kamattal, 25 évre és maximum 70 millió forintig lehet egy alkalommal igénybe venni. A korábbi kedvezményes lakáshitelekkel szemben ennél a hitelnél nem feltétel a házastárs vagy gyermek megléte vagy vállalása, viszont csak közel nulla energiaigényű, újépítésű lakóingatlan megvásárlására vagy építésére vehető igénybe. (Az összes feltétel részletes felsorolása itt is megtalálható)

A Gránit Banknál a hitel 1,99 százalékos kamattal érhető el és az új lakások vásárlása esetén az igénylés digitális, ami azt jelenti, hogy az ügyintézés kényelmesen, otthonról lebonyolítható, személyes jelenlétre csak a szerződéskötéskor van szükség.

GB zold monitor

A GRÁNIT NHP Zöld Otthon Lakáshitel igénylését egy áttekinthető, az összes szükséges információt tartalmazó weboldalon lehet elindítani. A feltételek online ellenőrzését követően a weboldalon elérhető kalkulátorral 5 perc alatt megtudható, hogy milyen összegű hitel vehető fel, mekkora lesz az adott hitel esetében a Teljes Hiteldíj Mutató és mekkora havi törlesztő részlettel lehet számolni az igényelt – maximum 25 éves - futamidő során. Ehhez csak néhány élet- és jövedelmi helyzettel kapcsolatos adatot kell megadni.

Ezt követően egy kattintással létrehozható a Digitális Ügyfélfiók, amely maximális kényelmet és teljes önállóságot biztosít az igénylő számára az ügyintézés során. Ott és akkor éri el a szükséges dokumentumokat, folytatja a hiteligénylés folyamatát, ahol csak szeretné. A regisztrációt követően praktikus funkciók sora könnyíti meg a testre szabott hiteligénylést, a változó körülmények figyelembe vételét. A Digitális Ügyfélfiókban további kalkuláció is végezhető, amelyeket el lehet menteni, hogy végül az igénylés a legmegfelelőbb beállítások alapján legyen benyújtható. Ezt a kölcsönösszeget a kalkulációban szereplő kondíciókkal meg is kapja az igénylő, amennyiben a bevitt adatokat később dokumentumokkal igazolja.

A kölcsönigénylő nyomtatványok kitöltése is egyszerű, az ügyfélfiókban a banki sablonba automatikusan betöltődnek a kalkuláció során már megadott információk, ehhez csak a személyes adatokat és az ingatlan részletes jellemzőit kell hozzáadni.

A kölcsönigénylő webes nyomtatványok mellett szükséges igazolásokat a Digitális Ügyfélfiókban fel lehet tölteni. Az ügyfélfiókban a sikeres hiteligényléshez szükséges összes további dokumentum megtalálható, letölthető, ami segít abban, hogy a hiteligénylés idejét ne nyújtsa el a sorozatos hiánypótlás. Az ügyfélfiókban elérhető a személyes szakértő, akivel telefonon, e-mailben lehet egyeztetni és megbeszélni a felmerülő kérdéseket. Az elektronikusan feltöltött dokumentumokat eredetiben csak a szerződéskötés napján kell benyújtani, tehát sikeres hitelbírálat esetén csak ekkor, a kölcsönszerződés aláírásakor kell személyesen bemenni a bankba.

GB zold par

A GRÁNIT NHP Zöld Otthon Lakáshitel felvételéhez nem szükséges bankot váltani, a fix 1,99 százalékos kamat mellett a THM* új lakás vásárlása esetén 2,15 százalék, építésnél 2,20 százalék, folyósítási díj: 0 Ft.

*A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A jelzáloghitel fedezetét ingatlanra bejegyzett jelzálogjog képezi. A fedezetül bevont ingatlan vonatkozásában érvényes vagyonbiztosítási szerződés, egyedüli igénylő és 60%-ot meghaladó hitel-fedezet arány esetén az ügyfél által választott bármelyik biztosítónál az adós személyére vonatkozó kockázati életbiztosítás megléte szükséges. Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A hitelszerződés megkötése minden esetben a GRÁNIT Bank Zrt. által végzett hitelbírálat függvénye. A kondíciók módosításának jogát a Bank fenntartja. A szolgáltatás részletes leírását, feltételeit és kondíciót a vonatkozó szerződés, a Kockázatvállalással kapcsolatos Lakossági Ügyletek Általános Szerződési Feltéltelei, az Üzletszabályzat, valamint a hatályos vonatkozó hirdetmény tartalmazza, melyek megtekinthetők a Bank honlapján (www.granitbank.hu/hirdetmenyek) valamint a bankfiók ügyfélterében kifüggesztve.

Részletek https://granitbank.hu/lakossag/hitelek/zoldotthonhitel/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.