Az élet minden területén tökéletes társak a Huawei mobilappjai

2021.10.29. 15:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Néhány éve akár azt hihettük, hogy a mobilvilág a szoftveres platformok terén "beállt", és két nagy rivális küzdőtere lett és a próbálkozók megmaradnak marginális szinten, de a Huawei villámgyorsan felépített egy olyan új ökoszisztémát, ami minden szempontból méltó vetélytárs.

Amikor a Huawei néhány éve egy saját mobil ökoszisztéma beindítása mellett döntött, nem volt könnyű dolga, hiszen akkorra a telefonok és tabletek felhasználói világszerte már rég megszokhatták, milyen nagy platformok közül választhatnak, a további versenyzők pedig nem tudtak kilépni az esélytelenségből. Azonban, ahogy hardveres szinten is a világ vezetői közé emelkedett, a Huawei a mobilos szoftverek világában is ugyanezt a célt tűzte ki maga elé.

1024x650 1

Milliók és milliárdok

A Huawei Mobile Services, avagy rövidített nevén a HMS egy olyan alkalmazás-környezet, amelyben az élet minden területén használatos appok találhatók: a fejlesztők ezeket eleve úgy készítik, hogy tökéletesen, kényelmesen, gyorsan és biztonságosan fussanak a telefonokon és egyéb hordozható eszközökön. Jelenleg már a világ harmadik legnagyobbja, idén júniusban már 141 000 app tartozott bele, a világszerte regisztrált fejlesztők száma pedig túllépte a 4,5 milliót.

Az ide tartozó alkalmazásokat az AppGallery alkalmazásboltban érhetjük el, valamint az ebbe beépült Petal Search segítségével kereshetjük meg és telepíthetjük a készülékekre. 2018 áprilisi startja óta az AppGallery már a világ 170 országában, illetve régiójában érhető el és havonta 550 millióan használják alkalmazások keresésére és letöltésére a 2021. júniusi adatok szerint. Az itt elérhető appokat csak a tavalyi évben 384,4 milliárd alkalommal töltötték le a felhasználók és egy év alatt több mint tízszeresére nőtt a kínálatban lévő alkalmazások száma.

A Huawei új készülékei már a HMS alkalmazásaira épülnek, így például a napokban megjelent Huawei nova 9 modellen is az ide tartozó szoftverek várják előre telepítve a felhasználókat, akik készüléküket további appok telepítésével teljesen testreszabhatják.

1024x650 2

Kedvenc appjaid - és még több

A korábbi telefonunkról történő könnyű átállást segíti a "klónozási" funkció: ekkor a Phone Clone segítségével az új Huawei készülékre villámgyorsan telepíteni tudjuk a megszokott appjainkat. Az App Galleryben az intelligens Petal Search segítségével peidg megtalálhatjuk a kedvenc appjainkat, közösségi platformjainkat, játékainkat, de akár a helyi pénzintézetek netbankjait is.

Manapság az egyik legmenőbb, és egyben igen hasznos trend az, amikor a bankkártyákat otthon hagyva már a mobilt használhatjuk érintésmentes fizetésre. Az NFC-képes Huawei mobilokon már elérhetjük a HMS kínálatából a Magyarországon is működő Curve alkalmazás, de érkeznek új, izgalmas megoldások is ezen a téren. Ilyen például a Scan&Go, amely jelenleg itthon az OTP Bank Smartbank alkalmazásában és a Raiffeisen számlák tulajdonosainak a myRaiffeisen appon belül érhető el. Már az indulást követően közel 1000 kereskedőnél érhetjük el ezt az új mobilfizetési platformot, amelynek segítségével QR-kódok beolvasásával tudunk pár másodperc alatt kifizetni például egy éttermi számlát.

1024x650 3

Ha tehát valaki egy új Huawei telefon vagy tablet tulajdonosává válik, egyben egy olyan szoftveres környezet nyílik meg előtte, ahol nem csak az eddig megszokott alkalmazásait használhatja a készülékeken, de folyamatosan a legfrissebb, legjobb újdonságokat próbálhatja ki, amelyeket világszerte fejlesztők milliói azért készítenek, hogy az élet összes területét kényelmessé, biztonságossá és szórakoztatóvá tegyék.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.