Laptop extrákkal mindenkinek: ezért válassz Huawei MateBook modelleket!

2021.11.16. 14:45
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Gyakran tapasztalhatjuk, hogy ha laptopot vásárolnánk különféle célokra, kénytelenek vagyunk sokféle gyártó sokféle márkájából összeollózni a hardverparkot. Szerencsére van megoldás arra, hogy "családon belül" maradjunk a tanulástól a szórakozáson át a munkáig, és ennek sok előnye van.

Manapság az ismert okok miatt teljesen átalakult az életünk, sok esetben otthon tanulunk és dolgozunk, másoknál ugyanez hibrid módon, néha "bejárósan", néha otthon maradva működik. Az eszközeinket sokszor hordozzuk ide-oda, a lakás, az iskola, a munkahely között, és sokféle teljesen különböző funkciónak is meg kell felelniük. Épp ezért már nem igazán működik az a szemlélet, hogy mondjuk a munkahelyen egy adott gyártó profi munkaállomását használjuk, az iskolában egy erre szakosodott cég ultrahordozható kisokosát, míg otthon egy harmadik gyártó csillogó-villogó gamer laptopja várja a játékosokat. És persze a sokféle gyártó sokféle modellje között elvész a felhasználó: hol hagytam az adataimat, hogy osztom meg az egyik géppel a másikon készült videókat, hol találom a harmadikon azt a funkciót, amit az elsőn megszoktam, és így tovább.

1024x650

Ezért örömteli az, hogy a Huawei az összes felhasználói szinten és funkcionalitáson átívelve alkotta meg a MateBook laptop-családot, amelyek ugyan különféle konfigurációkban és méretekben érkeznek, de kiválóan "összedolgoznak" egymással - sőt, más Huawei eszközökkel is. Épp ezért a márkahűség kifizetődik, hiszen a legolcsóbb "tanuló-laptoptól" a legerősebb multimédiás MateBook-ig egy teljes ökoszisztémaként vesznek körül a gépeink.

Egy helyről mindenkinek

Nézzük, milyen modellek is érhetőek el mostanában a boltokban! A MateBook D15 sorozat tagjai kiválóak a belépő szintre, hiszen elérhető ár mellett is már kifejezetten megbízható és sokrétű eszközök. A 15,6 hüvelykes, full HD kijelzők matt felületkezelést kaptak, hogy munka közben ne csillogjon be a környezeti fény, processzorok közül pedig 11. generációs Intel Core i3, illetve AMD Ryzen közül választhatunk. A háttértár már villámgyors SSD, így elfelejthetjük a kerregős-kattogós, néha kellemetlenül belassuló merevlemezeket.

1024x650 3

Ha még többet utazunk, és egy kicsi, ultrahordozható, ám minden szinten megbízható útitársra van szükségünk, választhatjuk a 14 hüvelykes kijelzővel rendelkező MateBook D14-et, illetve még kompaktabb MateBook 13-at, amelyek erős Intel Core processzorokkal rendelkeznek, kijelzőjük pedig csodás színhűségre és fényerőre képes IPS panel. Bár a laptopok kisebbek, a látvány nem csökken a kifejezetten vékony káváknak köszönhetően, a 178 fokos betekintési szög pedig abban segít, hogy egy videós megbeszélésen vagy filmnézés közben is megmaradjon a mozgásunk szabadsága, miközben a megtekintett látvány minősége nem változik. A 13 hüvelykes modell full HD, a 14 hüvelykes pedig ennél is részletesebb, 1440p felbontásra képes, így még egy üzleti úton is mozis szintű filmes élménnyel kényeztethetjük magunkat.

A család királya pedig egyértelműen a MateBook X Pro, amely egy hihetetlenül könnyed, de mégis erős fémes borításban 3K felbontású, extra-vékony kávás kijelzővel rendelkezik és az sRGB színskála 100 százalékos megjelenítésére képes. Így akár hordozható profi grafikus munkaállomásként is megállja a helyét, de ugyanígy az üzleti és szórakoztató funkciók mindegyikére kiválóan alkalmas. A "galaktikus szürke" és az egyedi "smaragdzöld" fémborítás pedig garantáltan elámít majd minden résztvevőt egy megbeszélésen vagy előadáson.

Szép család a gépcsalád

A MateBook laptopokat úgy alakították ki, hogy a lehető legkönnyebben és leghatékonyabban működjenek együtt a Huawei összes többi kiegészítőjével. Az önállóan is igen hasznos MatePad tableteket például villámgyorsan beállíthatjuk másodlagos monitorként, amely hihetetlen lehetőségeket nyit meg például egy tervezői, grafikusi feladat elvégzése során, de akár tanulás közben is hasznos, amikor az egyik kijelzőn a videós tananyagot nézzük és a másikra valós időben jegyzetelhetünk. Ugyanígy a Huawei monitorok vagy épp routerek is könnyen csatlakoztathatóak a MateBookokhoz, de ott vannak az olyan ötletes apróságok is, mint a Huawei Bluetooth Mouse: ez a vezetéknélküli egér egyszerre több eszközt is lát, és ezek között pillanatok alatt képes váltani.

1024x650 2

Az család további extrája a Huawei Share funkció, amelynek lényege az, hogy a kompatibilis eszközök között villámgyors adatmegosztást tesz lehetővé: a Huawei mobilokat elég csak odaérinteni a laptopok egérpadjához, és máris a kijelzőnkön is megjelenik a telefon képernyője, a kettő között pedig úgy húzhatunk át képeket, videókat és bármilyen fájlt, mintha csak egy saját mappát kezelnénk. Ha az egyik eszközön valamilyen dokumentumot vagy multimédiás fájlt könnyebben vagy kényelmesebben szerkesztünk, egy koppintással áthelyezhetjük ide, majd a munkánk végeztével szintén egyetlen koppintásra visszakerül eredeti helyére.

Egyre többen ismerik fel, hogy mennyire kényelmessé és hatékonnyá teszi egy család mindennapjait szórakozástól tanuláson át a profi, üzleti felhasználásig, ha egyetlen gyártó termékeiből állítja össze informatikai környezetét. A barkácsolásnak, hosszadalmas párosítgatásnak, konfigurálásnak vége: itt az ideje, hogy ne legyünk a gépeink rabszolgái, hanem élvezzük azt, ahogy az élet minden terén kiszolgálnak minket.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.