Valódi főutcává formálná Pestszentlőrinc az Üllői utat

2022.01.28. 12:50
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Felpörgetné az ingatlanfejlesztést az önkormányzat

Az önkormányzat önálló városfejlesztési koncepciót dolgozott ki a 18. kerületet 6 kilométer hosszan átszelő Üllői út fejlesztésére, és ennek megvalósításában az üzleti szférára is számít. Az érdeklődők február 17-én egy konferencián ismerkedhetnek meg a programmal.  

A Kerületünk Főutcája koncepció célja, hogy Pestszentlőrinc legfontosabb közlekedési útvonalának rehabilitációjával egy, a jelenleginél szabadabb, pezsgőbb, mégis élhetőbb városrészt teremtsen. Ennek része a helyi infrastruktúrának a főváros által is támogatott megújítása.  

A térségben számtalan infrastrukturális fejlesztés előkészítése zajlik, ami új lehetőségeket teremt további fejlesztésekre: a zárt gyorsforgalmi út átalakítása (szélesebb útfelület, több zöld, 2x3 sáv, kerékpárút, új átjárók), a 142-es vasútvonal villamosítása és felújítása (több sorompós átkelő megszüntetése többszintű kereszteződésekkel), a 42-es villamosvonal meghosszabbítása, az 50-es villamosvonal felújítása, P+R parkolók építése, valamint a szürke iparterületek helyén zöldterületek kialakítása.

mondta Kőrös Péter, a 18. kerület alpolgármestere.  

Az 50-es villamosvonal felújítása támogatja, hogy az Üllői út és vonzáskörzete élettel teli, valódi főutcává váljon, amit a magánberuházók megjelenése tud elősegíteni. A kerület szívesen látná az út mentén modern, a településképhez passzoló lakóházak és irodaházak felépülését, frissítve a jelenlegi, rozsdaövezeti képet – miközben megmaradnának a kertvárosi jellegzetességek, a pezsgő teraszok, piknikező helyek és pihenőpadok.  

Az önkormányzat összesen több mint 3 tucat fejlesztési területet kínál az ingatlanfejlesztőknek az Üllői út mellett. Vállalja, hogy aktívan részt vesz a tervek kidolgozásában, ily módon segít az adott projektet beilleszteni a teljes koncepcióba.  

Egyebek mellett a Kerületünk Főutcája koncepciót is bemutatják a kerületi Innovációs Központ (InnoK) által február 17-ére meghirdetett gazdaság- és ingatlanfejlesztési konferencián. A rendezvényen előadást tart többek között dr. Surányi György egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége elnöke, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tiszteletbeli elnöke, valamint városfejlesztési szakemberek és ingatlanfejlesztő vállalatok képviselői.

A konferenciát az InnoK Innovációs Központ, Budapest 18. kerületének kutatási, fejlesztési és innovációs műhelye, továbbá tudásmenedzsment központja rendezi, amelynek célja, hogy hidat képezzen a kerületi vezetése és a térségben jelenlévő gazdasági szereplők között. A konferenciát támogatja a Városrehabilitáció18 Nonprofit Zrt. és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozata és Gazdasági Szolgáltatások tagozata. A helyszín a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ikonikus helyszíne, a Terminal 1 Airport Event Center. Bővebb információért az InnoK oldalát érdemes felkeresni.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.