A HUAWEI P50 Pro a prémium kategória trónkövetelője

2022.02.07. 15:43
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Hamarosan kapható a legújabb Huawei készülék, amely kimagasló megoldásokat nyújt.

A HUAWEI P50 telefonok tavaly már elkápráztatták a világot, most pedig ideje még eggyel magasabbra helyezni a lécet: a P50 Pro, tehát a készülékcsalád legerősebb tagja is megérkezik az európai piacra. A Snapdragon 888 rendszerchipre épülő mobil mellé 8GB rendszermemória és 256GB háttértár jár, ezzel egy olyan erős hardveres alapot kapunk, amelyen bármilyen alkalmazás villámgyorsan elindul és problémamentesen fut - ahogyan ez egy ilyen szintű eszköznél elvárható.

1024x650 3

Azt viszont használat közben tapasztalhatjuk meg, milyen hihetetlenül kifinomult és mindentudó készülékről van szó. A 6,6 hüvelyk átmérőjű, 3D-hajlított kijelző 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, a 2700x1228 képpontos panel pedig ekkora méretben akár azt is lehetővé teszi, hogy két alkalmazást nyissunk meg egymás mellett. A csodaszép, valódi fekete színektől a 120 Hz-es képfrissítésen át a 300 Hz-es érintési frissítésig minden azt szolgálja, hogy a kijelző a lehető leggyorsabban reagáljon a történésekre és arra, mi mit szeretnénk a telefontól.

A tökéletes képekért

Ez a csoda-megjelenítés többek között a P50 Pro fotós képességeihez is jól jön, hiszen az újratervezett hátlapi kamera-mátrixban négy egység dolgozik össze a minden eddiginél csodálatosabb fotós és videós minőségért. A főkamera 50 megapixellel, f/1.8 rekeszértékkel és optikai stabilizátorral dolgozik, mellette pedig egy 40 megapixeles monokróm, egy 64 megapixeles, szintén optikai stabilizátorral felszerelt telefotós, valamint egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű egység áll rendelkezésre. Újfajta technológiákkal, mint az XD Fusion Image Engine, a Dual-Matrix kamerarendszer és a True-Chroma felvétel, minden eddiginél tisztább, élesebb, dinamikusabb képeket és videókat rögzíthetünk.

1024x650 1

A kamerarendszert, valamint a telefon egészét minden eddiginél hatékonyabban segít kezelni az EMUI 12 felhasználói felület, valamint az olyan automatikus segédek, amelyek képesek a felvételek elrontott, vagy optikai okokból hibás területeit is helyreállítani, akár a felvétel egészének 25 százalékán. A Huawei mérnökei ugyancsak tovább faragták a fény hasznosításának hatékonyságát, így még sötét környezetben is hihetetlenül részletgazdag képeket és videókat készíthetünk. Utóbbiakat akár olyan 4K felbontásban is, ahol még zoomolás közben is egyenes, rezzenésmentes felvételt biztosít a képstabilizátor.

Minimalista és mindentudó

Az EMUI 12 felhasználói felülettel elfelejthetjük a túlzsúfolt, tarkabarka, nehezen kezelhető mobilok időszakát. Az elegáns, minimalista kialakítás segít a leggyorsabban megtalálni az általunk keresett funkciót, de a rendszerelemek tiszta animációja, vagy a betűk folyamatos méret-állítása is a kényelmet szolgálja. A felület vezérlőpultjában még könnyebb beállítani más eszközök kapcsolódását, miközben az épp futó alkalmazásokból sem kell kilépni. A telefon így egy pillanat alatt változtatható például egy laptop külső tárhelyévé, de ugyanilyen könnyű egy mobilos videóhívást a laptop nagyobb képernyőjére varázsolni.

1024x650 2

Az elegáns HUAWEI P50 Pro különleges "fekete-arany" és "kakaó-arany" színvariációkban érkezik, és azonnal elbűvöl bárkit egy estélyen és üzleti tárgyaláson ugyanúgy, mint egy medencés partyn - utóbbi esetén az IP68 védelem miatt még az sem okozhat gondot, ha véletlenül a vízbe ejtjük. A 4360 mAh kapacitású akkuval amiatt sem kell aggódni, hogy fél naponta rohangálhatunk tölteni a készüléket - ha pedig mégis energiára volna szükség, a 66W vezetékes és 50W vezeték nélküli gyorstöltéssel pillanatok alatt újra harcra kész lesz a telefon. Összességében tehát a HUAWEI P50 Pro egy olyan prémium eszköz, amely újra túlmutat az eddigi csúcsmobilokon, és minden területen kiváló társ, segéd, kreativitásunk kiteljesítője lehet.


Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.