Hétvégén átáll a közös működésre a Budapest Bank és az MKB Bank

Magyar Bankholding Zrt. Hirdetés
2022.04.01. 14:00
Ezt a cikket a(z) Magyar Bankholding Zrt., nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Március 31-én egyesül Magyarország két vezető kereskedelmi bankja, a Budapest Bank és az MKB Bank: a Budapest Bank beolvad az utóbbiba, az egyesült pénzintézet átmenetileg MKB Bank néven fog tovább működni. Az egyesülést követően, április 1. és 4. között egy rövid átállási időszak következik a bankok ügyfelei számára – alább összegyűjtöttük az ezekkel kapcsolatos legfőbb tudnivalókat.

Március 31-én egyesíti erejét hazánk két, több évtizedes múltra visszatekintő pénzintézete, a Budapest Bank és az MKB Bank. Az egyesült MKB Bank április 2. és 4. között bankszünnapot tart az informatikai rendszerek átállítására, ami fennakadásokat okozhat a bank egyes szolgáltatásainak működésében – az ügyfeleknek emiatt az egyesülést követő napokon több dolgot is észben kell tartaniuk.

MKB 01

Az átállással kapcsolatban az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nem lesz, az egyesülés következtében nem változik az ügyfelek fizetési számla-, bankkártya-, hitelkártya és hitelszámlaszáma. A meglévő szerződésekben nem lesz semmiféle kamat- és díjváltozás, az érvényes kondíciók továbbra is fennmaradnak.

  • Április 1-jén, pénteken a fiókhálózat a normál menetrend szerint kinyit, a fiókok ugyanakkor rövidített nyitvatartással működnek, és egységesen 12:00 órakor bezárnak.
  • Április 2-án, 3-án és 4-én az egyesült MKB Bank bankszünnapot tart.
  • A bankkártyás készpénzfelvétel és vásárlás április 1. és 4. között zavartalan lesz, kártyájukat az ügyfelek az április 1-jei egyenlegeik keretéig tudják majd használni.
  • Az április 2-3-i hétvégén, a vasárnap délutáni-esti órákig nem lesz elérhető sem az azonnali fizetési rendszer, sem pedig az internetbank, mobil applikáció, üzleti terminál szolgáltatás. A leállás ugyanakkor nem érinti a fizikai bankkártyák használatát, valamint az ATM-es készpénzfelvételt. Mobilfizetések esetén azt javasolják a bankok az ügyfeleknek, hogy az elektronikus csatornák leállása alatt tartsák maguknál fizikai bankkártyájukat is.
  • Április 4-én, hétfőn a korábbi Budapest Bank, valamint az eddigi MKB Bank bankfiókok országosan zárva lesznek.
  • Az egyesült fiókhálózat április 5-én, kedden nyit ki újra. Az egyesülést követően a bankok ügyfelei a napi pénzügyek intézésével kapcsolatos alap banki szolgáltatásokat az egyesült bankhálózat minden fiókjában igénybe tudják venni. A bankok ugyanakkor arra kérik az ügyfeleket, hogy április 5-e után minden egyéb ügyintézéssel forduljanak a korábbi honos bankfiókjaik ügyintézőihez.
  • Az átállást követően 14 Budapest Bank fiók teljes mértékben MKB fiókká alakul, míg a többi, korábban a Budapest Bankhoz tartozó fiók szintén MKB-s arculati elemeket kap. Ugyanakkor az ügyfelek eligazodását segítendő, a Budapest Bank egyes arculati elemei néhány fiókban továbbra is felismerhetőek maradnak.

A két bank egyesülése miatt megszaporodhat az adathalász kísérletek száma. A bankok azt javasolják ügyfeleiknek, hogy legyenek körültekintőek beérkező hívásaik és e-mailjeik esetében, és figyeljenek az intő jelekre, amelyekről a Magyar Bankholding közleményéből többet is megtudhatnak. Az elektronikus csatornákba kizárólag a bankok hivatalos oldalán keresztül lépjenek be, a banki adatokat pedig semmilyen körülmények közt ne osszák meg idegenekkel – ezek megadását a bankok sosem kérik az ügyfelektől.

A bankok egyesülése számos előnnyel jár, ezek közül az elsőket már most megtapasztalhatják a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei. Április 1-től a lakossági és vállalati ügyfelek betéti bankkártyájukkal országosan több mint ezer helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank ATM-jeiből is vehetnek fel készpénzt a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért. Az egyesült MKB Bank április 5-étől 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 db ATM-mel lesz jelen, ezzel a korábbinál több helyszínen biztosítják az ügyfelek számára a személyes ügyintézést és a megszokott magas minőségű kiszolgálást. Ügyfeleink kibővült ATM hálózatunkról a fiókkeresőben és az ATM tájékoztatóban , az elérhető lakossági szolgáltatásokról a szolgáltatáskatalógusban találnak bővebb információt.

A bankok, ahogy az egyesülést irányító Magyar Bankholding is, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek számára minél kevesebb fennakadást okozzanak az ügyintézésben, és hogy az esetlegesen felmerülő problémákat a bankcsoport minél hamarabb elhárítsa. Az esetlegesen felmerülő problémák kezelése érdekében a bankok call centerei megerősített kapacitással állnak majd az ügyfelek rendelkezésére.

A Budapest Bank ügyfelei ezen a linken, az MKB Bank ügyfelei pedig ezen a hivatkozáson tudhatnak meg többet az átállási időszakról és a szolgáltatások igénybevételéről; az ügyfelek emellett a bankok közösségi média felületein, valamint személyes kapcsolattartóikon és az ügyfélszolgálaton keresztül egyaránt tájékozódhatnak.

Ezt a cikket a(z) Magyar Bankholding Zrt., nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.