Bulik a szabad ég alatt és 19. születésnapi ünneplés áprilisban az A38 Hajón

2022.04.11. 16:03 Módosítva: 2022.04.12. 09:32
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Nyitnak a Hajó teraszai, újra frankó ütemek társaságában lehet élvezni a dunai panorámát.

Az idén tizenkilencedik évébe lépő A38 Hajó egész hónapban óriási koncertekkel, beltéri és szabadtéri eseményekkel ünnepel.

A magyar underground két emblematikus zenekara is a Hajóra látogat április 15-én, a remek dada-kabaré idő- és stílusutas sanzonzenekar, A Kutya Vacsorája és a nagyvárosi katasztrófák dada-punk költői, a Tudósok adják össze energiájukat ezen az estén. Az éjszakába Ludmilla csalogatja át a közönséget április 16-án breakbeat, psy trance és progressive house ütemeivel. Április 21-én nemzetközi vizeken folytatódik a menet, Szerbiából és Csehországból érkezik a Šajzerbiterlemon, KOIKOI és viah, hogy a magyar ODD ID csapatával kiegészülve tartsanak egy poszt-pop, poszt-punk, electropop estet.

A szülinapot április 27-én egy post-hardcore, dark-pop és pszichedelikus pop Shell Beach, Choke City, YZOO és Meristem együttese nyitja meg. Ezt követi a Hajóra már sokadszor visszatérő Ivan & the Parazol duplakoncert április 29-én, pénteken és április 30-án, akiket a nyers energiákat garázsrockkal felszabadító Hocuspony, valamint a sötét túnusú, dreamy rockot játszó The California Nightmares kísér a Hajó nagytermében. A koncert vad tombolásából ősi dallamokkal és elektronikus ütemekkel folytatja ugyancsak április 30-án Viken Arman (FR) a Pure Lust prezentálásában.

Ezzel párhuzamosan kinyit az A38 orrterasza és tetőterasza és a szokott rend szerint útjukra indulnak a naplementébe nyúló bulisorozatok. A heti rendszerességgel visszatérő események sorát indítja április 29-én a Bladerunnaz pres.: Friday sorozat, akik egyben a koncerttermet is megtöltik Audio (UK), Liveon, Quadrille és Hated drum & bass, breakbeat és neurofunk produkcióival, majd április 30-án a Lick The Click & LavaLava pres.: Sunburst széria szezonnyitó bulija kelt hullámokat a Dunán. Utánuk a tetőteraszt az első HøT SpøT éjszakán a májustól szerdai rezidens NextLevel DJ-i, Dublic, B'Andre, Skrude, Myamo és Sammiebeats rázzák meg a trap, dubstep, drum and bass és a bass house erejével.

1

Kerényi Virággal és Vitáris Ivánnal folytatódik a Hajógyár formabontó programsorozata

A Hajógyár a hazai popkultúra bemutatásának teremt felületet és közösséget, melyet online felületei mellett februártól az A38 Hajó nagytermében valósít meg egy keddenként visszatérő eseménysorozat formájában, a Petőfi Klubhálózat Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A programok négy különböző művészeti ágat jelenítenek meg zenei műfajok fúziójával, az irodalomtól és a színháztól kezdve egészen a táncos és vizuális művészeti produkciókig.

2

Április 5-én táncművészek és zenészek újabb különleges kollaborációja kelt életre a Hajógyár zene x mozgás eseményén. Ezúttal Kancsó Luca, Safranka-Peti Zsófia és Dávid Patrik készültek egy rendhagyó neoklasszikus és kortárs tánc koreográfiával Csernovszky Márk kíséretében. A művészek a bemutatót követően az est állandó házigazdájával, Grecsó Zoltán koreográfussal ültek le beszélgetni, melyhez Kozma Attila, a Miskolci Balett igazgatója csatlakozott.

A zene x vizuális művészet sorozat április 12-én rendezett programjának vendégeiként Kerényi Virág, divattervező és a Wavy Budapest Kollektíva közös produkciója lesz megtekinthető. Virág különleges, vibráló táskáinak és ruhának bemutatóját a kollektíva klasszikus hip-hop ütemei kísérik a Hajó színpadán.

3

A zene x szöveg keretében április 19-én Qka MC és Ricsipí, vagyis az Animal Cannibals mutatja be még soha nem látott köntösben a 2021-ben megjelent “Minden változik, a lényeg nem” című kötetét, melyben részletesen mesélnek páratlan karrierjükről, tehetségkutatóikról, tévés műsoraikról és az addig titokban tartott magánéletükről.

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője és Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana frontembere után a zene x színház tematika következő estjének főszereplője Vitáris Iván lesz április 26-án. Az Ivan & the Parazol énekese Hegyi Dórival beszélget az életét és karrierjét meghatározó eseményekről, melyet a zenekar akusztikus koncertje követ. A program színházi szereplője, a Momentán Társulat az együttes dalszövegeiből készül egy improvizatív performansszal.

A Hajón látogatható programok mellett otthon is bárki újraélheti kedvenc koncertélményét. Az A38 korábbi koncertfelvételei mindenki számára szabadon elérhetőek a Hajó tematikus Youtube csatornáin:

Összművészeti programok, streamek, interjúk: A38 Hajó

Pop, indie és elektronika: A38 Vibes

Rock, metal, hardcore: A38 Rocks

Nép- és világzene: A38 World

Jazz és experimentális zene: A38 Free

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.