Dolgozz keményen és szórakozz lazán ezzel a nagy teljesítményű kreatív laptoppal

2022.04.27. 16:43
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A nagy teljesítmény mellé OLED kijelzőt társít a megújult ASUS ProArt Studiobook széria

A tervezőknek, építészeknek, tartalomkészítőknek és programozóknak nagy teljesítményű hardverre van szükségük a munkájukhoz, de egyre nagyobb az igény arra, hogy ezt a munkát számos helyen elvégezhessék, akár a terepen dolgoznak, tárgyalnak egy klienssel vagy csak úton vannak.

proart 3

Egy nagyszerű munkaállomás építése többről szól, mint a megfelelő alkatrészek összerakásáról. A felhasználók némileg ellentmondásosan ugyan, de jogosan elvárják, hogy egy mobil munkaállomás a lehető legnagyobb és legerősebb legyen, de minél kompaktabb is. Az erő pedig messze nem minden, hiszen az egyedi megoldások biztosítják azt, hogy a munkafolyamat valóban gördülékeny és élvezetes legyen.

Egy laptopot felnyitva rögtön a kijelzővel találkozunk. A 4K felbontás már elvárt a professzionális körökben, az OLED kijelző azonban rendkívül ritka a laptopok és monitorok piacán. Az ASUS ProArt Studiobook 16 modellek lenyűgöző 4K-s OLED panelt kínálnak, melyek Vesa DisplayHDR 500 True Black tanúsítvánnyal, az ipari szabványú DCI-P3 színskála 100%-os lefedettségével és a Delta-E < 2 színpontosság mellett PANTONE hitelesítéssel is rendelkeznek. A hosszú munkaórák után pedig az OLED másik fontos előnyét, az alacsonyabb kékfény-kibocsátást élvezhetik a felhasználók, amit a TÜV Rheinland tanúsított.

A professzionális fotósokat, videósokat és vizuális szakembereket bizonyára egyből meggyőzi az immerzív látványvilág és rögtön munkába is állnának. A munkaállomás-szintű erőt akár az Intel Xeon processzor és az NVIDIA Quadro grafikus kártya is biztosíthatja, de modelltől függően AMD Ryzen processzorral és NVIDIA GeForce RTX 3070-es grafikus kártyával is elérhető az új ProArt Studiobook széria. Ezek a hardverek a legbonyolultabb feladatokkal is villámgyorsan végeznek, legyen az összetett CAD modell, 3D terméktervezés vagy nagy felbontású videószerkesztés.

proart 2

Az OLED technológia mellett a már említett apró extrák közül a legnagyobb az ASUS Dial intuitív fizikai vezérlő, mely különféle rendszerfolyamatok irányítására és az Adobe legnépszerűbb kreatív alkalmazásaiban való navigálásra, szerkesztésre lett tervezve. A több mint 70 rendelkezésre álló és személyre is szabható funkció között megtalálható például az idővonalon való navigáció vagy a dedikált irányítópultokat helyettesítve a professzionális fényelés is elvégezhető segítségével. A nagyméretű érintőpad stylus támogatással is rendelkezik a dokumentumok aláírásához, jegyzeteléshez vagy rajzoláshoz, alatta pedig három fizikai gomb található, mely főként a 3D-s térben való mozgatást hivatott segíteni.

Egy hordozható munkaállomásnál nagyon fontosak a csatlakozók, hiszen a lehető legtöbb professzionális kiegészítővel azonnal kompatibilisnek kell lennie. Az ASUS ProArt Studiobook 16 modellek beépített és villámgyors SD Express 7.0 kártyaolvasóval, sokoldalú Thunderbolt 4 USB-C csatlakozóval és a legújabb HDMI 2.1 porttal rendelkeznek, így út közben is könnyű a csatlakozás, alkotás és megosztás.

proart 1

Persze a teljes munkafolyamatban résztvevő összes kollégának nincs szüksége ekkora nyers erőre egy hordozható formában. Az ASUS Expertbook szériában megtalálhatóak a vállalati ökoszisztémába remekül illő, modern és biztonságos üzleti notebookok. A cégvezetők kedvence a B9-es család, mely a világ egyik legkönnyebb üzleti laptopját is magában foglalja. Az OLED kijelzővel, 5G támogatással vagy a 360-fokban kihajtható kijelzővel az Expertbook B7 és Expertbook B5 család az üzleti innováció úttörői. Az Expertbook B3-as szériában akár 2 az 1-ben laptop és táblagép hibrid gépek is találhatóak, a B1-es családban pedig a modern és jól felszerelt üzleti gépek kaptak helyet, melyek mellé az egyszerűbb adminisztrációs munkákhoz az Expertbook P termékvonal ajánlható. Az ASUS üzleti és professzionális modelljei természetesen egyedi konfigurációkban, a vállalati igényekhez szabva is elérhetőek, melyhez elegendő az ASUS Magyarország hivatalos ügyfélszolgálatát felkeresni.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.