Halott Pénzzel és Péterfy Borival folytatódik a Hajógyár programsorozata májusban

2022.05.05. 14:55
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kivételes tehetségek sorakoznak fel az A38 Hajó színpadán májusban is.
Blahalouisiana
Blahalouisiana
Fotó: Gündüz Attila

Zene x Mozgás

A május 3-i zene x mozgás programon Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre táncművészek egyedi előadását lehet megcsodálni Szirtes Edina Mókus zeneszerző dallamaira. Emellett a művészek Grecsó Zoltán társaságában merülnek el a tánc művészeti értékeiről és elágazásairól szóló diskurzusban. A tervezett topikok a táncelőadások provokatív hatásait, ezek határait és a korszerűség értékének megvilágítását challengelik.

Ebben a hónapban másodszor május 31-én jelentkezik a programsorozat, amikor a magyar zene egyik legkülönlegesebb egyénisége, Harcsa Veronika és zenésztársa Gyémánt Bálint nyújt aláfestést Debreczenyi Márton és Emődi Attila táncos improvizációjának.

Molnár Csaba

Zene x Látvány

A Hajógyár május 10-én Zsigmond Dóra és Nóvé Soma koprodukciójában ismét a divatot és a könnyűzenét hozza közös nevezőre. A dinamizmust és visszafogottságot egyesítő ruhadarabok a zenész zúzós pszichedelikus rock dalaival és jazzes témákba oltott népzenei feldolgozásaival változtatják a Hajó színpadát egy megismételhetetlen divatbemutató helyszínévé, melyet Sazabio house és groove ütemei zárnak.

Zsigmond Dóra

Zene x Szöveg

A Halott Pénz egy újabb oldaláról mutatkozik be a Hajógyár zene x szöveg estjén május 17-én: bemutatják 2021-ben megjelent “Na még mit nem?!” című kötetüket az est házigazdája, Erdős Viki közreműködésével. A programot a formáció egyik fő arca, Járai Márk zárja egy akusztikus performansszal.

Járai Márk
Járai Márk

Zene x Színház

A zene X színház következő, május 24-i eseményének főszereplője hazánk évtizedek óta egyik legfoglalkoztatotabb énekesnője, akinek színpadi jelenléte már számtalanszor magával ragadta az A38 közönségét, és aki színészként is rengeteg magyar filmprodukcióban bizonyított már. Péterfy Bori az est házigazdájával, Hegyi Dórival (Ohnody) beszélget az énekesnő sokrétű munkásságáról, alkotásról, színészkedésről, zenéről és arról, hogyan lehet egy ilyen életutat összeegyeztetni emberként, társként, anyaként. A párbeszéd elemeit a Momentán Társulat önti performanszba, majd az este végén a Péterfy Bori & Love Band ad koncertet.

Péterfy Bori
Péterfy Bori
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.