A házépítés rengeteg idővel és költséggel jár, érdemes egyszerűsíteni, ahol lehet.

2022.05.09. 10:07
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ma már bárki számára elérhető a gyors, korszerű, költséghatékony és környezettudatos építkezés. Az Ytong Lambda falazóelemek alkalmazásával a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható.

2022. július 1-től életbe lépnek az új épületenergetikai követelmények. A jogszabály szerint a 7/2006 TNM rendelet 6. mellékletében szereplő legalább „közel nulla energiaigényű” tanúsítással kell rendelkeznie az épületnek, vagyis az energiafelhasználása 81 - 100 kWh/m2 évente, amiben a megújuló energia részaránya minimum 25 százalék. A Zöld Otthon Program (ZOP) a legalább BB energetikai besorolású, és legfeljebb 90 kWh/m2/év primer energiaigényű új lakóingatlanokra terjed ki. Az épülethatároló szerkezet követelményértékeire vonatkozóan idén nincs változás, így a 2018-ban szigorodott hőátbocsátási tényező követelményszáma marad U=0,24 W/m2K.

YL Csaladi haz2

Az Ytong pórusbeton ma már a „fehér tégla” szinonima kifejezéseként szerepel. Természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így az Ytong Lambda termékek nem igényelnek kiegészítő hőszigetelést sem. E mellett optimális nyomószilárdságú, A1-es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető minőségi falazóanyag.

A Xella vállalat elhivatott az ESG-személet mellett, a CO2 kibocsájtás csökkentése, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság éllovasa. A cég által gyártott és forgalmazott építőanyagok egyedüliként rendelkeznek a „Környezetbarát Védjegy” tanúsítvánnyal, melyben a hazai független intézet szavatolja, hogy a termékek megfelelnek a meghatározott környezetvédelmi követelményeknek, a kitermelt alapanyagok, az alacsony energiaigényű, hulladékmentes előállítás, a kész épület energiahatékonysága tekintetében. Számos érv szól az Ytong mellett, hiszen a Lambda falazóelemek alkalmazásával egyrétegű, alacsony energiaigényű családi házak valósíthatók meg kiegészítő hőszigetelés nélkül, ami ezekben az alapanyag- és munkaerőhiányos időkben roppant nagy előny.

YL Csaladi haz4

Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat (U=0,22 W/m 2K) építünk úgy, hogy eközben nem generálunk - esetleg nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével - páratechnikai problémákat sem. A vállalat fontos stratégiai jellemzője, hogy folyamatosan felméri az aktuális piaci igényeket, és ennek megfelelően reagál. Innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként kibővült az Ytong Lambda termékek szortimentje egy 45 cm elemvastagsággal. Az Ytong Lambda 45 cm egyrétegű energia hatékony falszerkezet növeli a beruházás értékét, hisz már idén megfelel a jövő évre tervezett szigorodó energetikai előírásoknak (U=0,19 W//m 2K). Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m 2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal, ami ebben a munkaerőhiányos időkben igen hasznos. Így, az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.

 Termék neve Hőszigetelő képesség
Ytong Lambda 37,5 cm  U=0,22 W/m2K
Ytong Lambda 45 cm   U=0,19 W/m2K
Ytong Lambda 50 cm   U=0,16 W/m2K

Bővebben: https://www.xella.hu/hu_HU/Ytong-marka-oldal

YL Csaladi haz5
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.